Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulawiatr

No dobra mamuśki,chwalcie sie co dzieci dostały na komunię?

Polecane posty

Gość do jagi bez baby
a co masz teraz napisac, udajesz ze dużo, a duchu nawyzywalas gości od skapcow, hipokrytka:D

Gość trr5rt
ygytty

Gość Nastka po 30stce :)
kawa czarna ale z mliekiem-----------Wiesz ja pukac sie nie musze,bo w przeciwienstwie do Ciebie i Tobie podobnych wiem co to jest komunia sw.i jakie ma znaczenie.Wiem,ze to nie prezenty i ich wartosc.Dla mnie to glupota dawac takie drogie rzeczy na komunie i tyle kasy,zapomnialas chyba o co w tym wszystkim chodzi.I tak jak napisalam wczesniej to przypomina wyscig szczurow....A prawdziwy sens komuni pozostaje gdzies w tyle zapomniany przez wszystkich.A swoja komunie mialam znacznie dawniej niz 15 lat temu i masz racje zmienilo sie,ale tyllko i wylacznie przez takich ludzi jak TY Ktorzy sami sobie coraz wyzej poprzeczke stawiaja by jak najlepiej wypasc w oczach innych,tu nawet nie chodzi o sprawienie temu dziecku przyjemnosci,tylko o swoje ego...Ludzie nawet sie zapozyczaja by w oczach innych jak najlepiej wypasc zalosne,doprawy zalosne.Ale robcie tak dalej w sumie co mnie to...Ksiezy tez tak Twojego pokroju ludzie nauczyli dawac i dawac...A potem narzekanie,ze ksieza coraz wiecej biora za sakramenty,ktore tak naprawde powinny byc dawane bez zadnych oplat!

Gość do jagi bez baby
jak nie wiesz to sobie nie dopowiadaj faktów idiotko. żal ci doopę ściska ze czyjesz dziecko dostało wiecej czy co? bo naprawde zenujące jest to piszesz. idz sobie zaparz meliski.

Gość gosc z komunii
mnie smiesza tłumaczenia ludzi,ze nie maja kasy wiec dali grosze, sorry, ale każdy wie ile dzieci w rodzinie maja lat wiec wiadomo kiedy będzie komunia:D nawet po 50zł m-cznie przez rok można sobie odlozyc i nie odczuje się tego a nie potem się zalic na kafe i docinać tym co daja więcej, zalosne:D

Gość fgsag
dsgdaga

Goscie przeze mnie zostali poinformowani dotyczące prezentow i wiedzieli ,ze jakby przyszli z kładami ,slkuterami,czy wreczyliby tys-2 tys zl,. poprostu zostaloby im to zwrocone, tak samo jak z innymi bardzo majetnymi prezentami Nie obchodzi mnie czy corka by dostala malo czy duzo, mogla duzo dostac prezentow ale bez szalu cenowego, a nie jeden za kolosana kwote.Tego nie przyjelabym i zostaloby zwrocone Naszczescie mialam gosci bardzo wporządku ,ktorzy wiedzieli jakie prezenty zrobic.Dziecko na komunie dostalo tyle ile powinno

Gość żenada73872938233
Do obrończyń sakramentów: pilnujcie swoich dzieci a nie martwcie sie tym że inne nie wiedzą po co maja komunie, to jest taka właśnie katolicka hipokryzja, tu rączki składa a tam jeszcze kątem oka dojrzy i obgada. Pilnujcie swoich dup i grzechów a od innych się odwalcie

Gość żenada73872938233
jaga bez baby: no i dobrze, i ja się do ciebie nie przychrzaniam więc ty ode mnie też się odwal. tak, po prostu!

co za cyrk, no doprawdy, przecież nawet księża podobno mówią, żeby wyluzować z tą całą oprawą komunijną, bo meritum gdzieś w tym wszystkim się zatraca, a Wy dalej swoje. No ale na tym polega polski katolicyzm! Pokazać się innym! A pewnie jak przychodzi bezdomny do Waszych drzwi po kawałek chleba to go psem szczujecie!

do jagi bez baby oj widze ,ze z ciebie frustracja sie wylewa ,kipiąc agresją :) Nie rob dziekco z siebie debilka ok? nigdzie nie napisalam oburzenia ze jakies dziekco dostalo wiecej ,czy duzo. Nie chodzi mi o ilosc, chodzi mi o koszt. Powtarzam, mozna dac mnostwo prezentow ale skromnych, niz jeden o gigantycznej wartosci,tego drugiego nie popieram i jako matka cofnelabym, ten prezent Kiedys cofnelam ,ale chodzilo o urodziny, jak corka dostala cos czego nie powinna dostac (koszt wyciezki bardzo wysoki, nie zgodzilam sie)

Gość do jagi bez baby
tatata, pogadaj sobie, sama bys wziela kase a dzieciak nic by nie miał:D a ze goście nie dali to piszesz,ze tak miało być:D jajajajaja:D

żenada73872938233 a gdzie ja sie do ciebie przychrzaniam w ktorym konkretnie wpisie? bo ja do tej pory widze ,ze ty i reszta domnie sie przywalacie ,a nie ja do was co wasze dzieic dostaly czy co daliscie Do nikogo tutaj sie nie zwracam, wy do mnie tak.Masz jeszcze jakies uwagi dotyczace mojego wpisu ,jaki nie istnieje??sadze ze zamilkniesz bo wskazac moj post ze sie do ciebie przypierdalam to jest nie lada wyczyn :)

dali corce łacznie 500 zł, pieniadze poszły na corki przyjemnosci, choc zarowno jako rodzic to ja nimi gospodarowalam i nie musialam spelniac dziecka zachcianek na zakupach,moglam kuipic to co ja uwazam za sluszne (nawet artykuly skzolne i podreczniki) no ale nie jestem na tyle uboga, zeby z dziecka pieniedzy rachunki splacac,czy wyprawki do szkoly jej robic z "jej" komunijnych pieniedzy :) 500 zl łącznie na 8 -9 letnie dziecko to jest bardzo duzo

Gość mama Jaśka i Partycji.
Moja córka miała komunię rok temu. Poprosiłam rodzinę, by nie kupowano drogich prezentów a do koperty dali max 200 zł. od Chrzestnych Patrycja dostała rower, od Babci łańcuszek i biblię a z pieniędzy z kopert (800 zł) pojechała na kolonię. Syn komunię będzie mieć za 3 lata i będę chciała by było podobnie.

Gość ,,,,,,mm
.............

Gość kokokokokos
Jaga bez baby taka święta i wogole, dzieci wychowuje w duchu katolickim, a na boku cię obgada hahaha

Gość kokokokokos
moglam kuipic to co ja uwazam za sluszne (nawet artykuly skzolne i podreczniki) xxxx SŁUCHAM???? chyba się przesłyszałam??? podręczniki szkolne i rzeczy potrzebne do szkoły TO TY MASZ OBOWIĄZEK KUPIĆ DZIECKO jako rodzic, a nie że ma sobie sama sponsorować z pieniędze jakie dostała na komunie. matko, co z ciebie za żmija

Gość kokokokokos
z kopert (800 zł) pojechała na kolonię. xxx następna dobra "mamusia" czyli dziecko sobie samo wakacje zafundowało. eh, żal mi waszych dzieci

Gość do jagi bez baby
no mi tez, to już lepiej niech ci goście nie daja kasy jak mamuśki maja za ta kase książki kupować i kolonie fundować, masakra!!!!

Gość ja również nie pozwolę
Aby z przyjęcia komunijnego mojej córki, zrobiono wesele. Jeśli dostanie więcej kasy, to wpłacę jej na książeczkę, ale ogólnie będę się starała, żeby było skromnie i z głową. I przyczyną tu nie są finanse, tylko zdrowy rozsądek.

Gość trrttrrtrt
ghgfgfgf

Gość taaa jasneee
kazda biedota pisze o rozsądku:D

Gość ,,,,,,,,,
.............

Gość hjiopujpoup0i
hkiyioh

Gość kokokokokos
metafora cytat ktory sobie umiescilas w stopce idealnie do ciebie pasuje

a ja myślę, że każda biedota pisze o plej stejszyn i kładach i tysiakach do koperty i wystawnych imprezach w lokalu nawet kosztem zaciągnięcia kredytu czy jedzenia tynku ze ścian przez 2 lata przed komunią, byleby się pokazać z jak "najlepszej" strony w ten dzień. Żal mi Was!