Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulawiatr

No dobra mamuśki,chwalcie sie co dzieci dostały na komunię?

Polecane posty

Gość kawa czarna ale z mliekiem
O ja piernicze ale ludzie glupie sa,sami sobie wymyslaja takie prezenty na komunie,przeciez to chore a co na i ile na slub w takim razie? Dom samochod? A moze jedno i drugie...W glowy sie puknijcie.Ja dostalam na komunie zegarek i zloty pierscionek,pieniazkow tylko troszke, reszty prezentow nawet nie pamietam bo byly to drobiazgi jakies,a i tak cieszylam sie nie z prezentow,ale z samego przyjecia,prezenty ulecialy a wspomnienie przyjecia pozostalo do dzic.Ciekawe kiedy ludzie w koncu zmadrzeja... xxxxx sama się puknij, dawaj ile cchcesz a innych się nie czepiaj bo nic ci do tego. i znowu ten durny tekst: "co na slub? dom? samochod?" wyobraz sobie ze np 2000zł. a swoją komunie to miałas zapewne z 15 lat temu wiec nie dawaj za przykład bo sie przetrminowało

Gość .....jojo
Nikt nikomu nie zaglada do portfela. To osoby co daly po 1000 na komunie sie tym tutaj chwala wiec jest oczywiste ze rozwinie sie dyskusja na ten temat. Jestem zszokowana tym co czytam naprawde. Po cholere 8 letniemu dzieciakowi 1000zl a czasem i wiecej + tablet, telefon, konsola, rower, klad itd. Wartosc tego wszystkiego przekracza czesto wyplate ludzi ktorzy musza jakos caly miesiac przezyc za takie pieniadze. Co wiecej taki osmiolatek pobawi sie tym i za kilka miesiecy ( maksymalnie) sie znudzi tymi zabawkami i odstawi to wszystko w cholere lub szybko je rozwali. Gdzie do cholery jasnej w tym calym kretynizmie jest prawdziwe znaczenie komunii NO GDZIE???

Gość hahahha, ale ubaw
my byliśmy w ta niedziele na komunii i daliśmy 1500-maz jest chrzestnym i nikomu nic do tego, a syn na 18-stke dostał nowy samochod, kto ma to innym tez nie załuje

Gość witaj znów
No skretyniało społeczeństwo zupełnie !! Jeśli to prawda oczywiście, bo śmiem wątpić,że można być tak zdrowo pukniętym i dać się tak zawładnąć komercji i głupocie po prostu. Biedne dzieci z winy zidiociałych dorosłych.....

Gość ja ide w tą niedziele
i damy 1000zł

Gość haha, ale ubaw
jaka komercja, na urodziny dzicko ma prezent za 300z wiec na komunie lepszy proste, co do syna to ma teraz swoje auto i w moim syfu nie robi:D

Gość mam to samo niestetyyy
Nikt nikomu nie zaglada do portfela. To osoby co daly po 1000 na komunie sie tym tutaj chwala wiec jest oczywiste ze rozwinie sie dyskusja na ten temat. Jestem zszokowana tym co czytam naprawde. Po cholere 8 letniemu dzieciakowi 1000zl a czasem i wiecej + tablet, telefon, konsola, rower, klad itd. Wartosc tego wszystkiego przekracza czesto wyplate ludzi ktorzy musza jakos caly miesiac przezyc za takie pieniadze. Co wiecej taki osmiolatek pobawi sie tym i za kilka miesiecy ( maksymalnie) sie znudzi tymi zabawkami i odstawi to wszystko w cholere lub szybko je rozwali. Gdzie do cholery jasnej w tym calym kretynizmie jest prawdziwe znaczenie komunii NO GDZIE??? xxx wydaje mi się, że takie komenatrze są od osób które swojemu dzieciakowi dały co najwyżej kinder niespodziankę. Moze cię to przerasta ale w mojej rodzinie daje się takie prezenty i nie są to wcale żadne cuda. A ja się nie chwale, ktos zadał pytanie co dostaly dzieci na komunie, wiec wszysycy maja prawo sie wypowiadac, nie tylko te osoby ktorych dzieci dostaly po zegarku. ps. a do komunii sie idzie majac lat 9 i nie unoś sie tak bo ci zyłka peknie z wsciekłosci

Gość moja corka łacznie
zebrala 6 tys, komorke, aparat, rower i laptopa

Gość .....jojo
Nie usosze sie i nie zatyka mnie z wscieklosci oraz nie dalam tylko kinder niespodzianki :D. Wiadomo ze jaka rodzina takie prezenty tak wiec jak ktos bogaty to da wiecej ALE sa ludzie ktorzy biora kredyty po to aby sie pokazac a to jest dla mnie juz niezrozumiale :). No i nikt nie odpowiedzial na moje pytanie :-) . Poprostu nie rozumiem tej glupiej zasady "zastaw sie a postaw sie" a na codzien ludzie placza ze pieniedzy nie maja :/.

Gość no nie wiem czy 8-9 latka
żenada z tym kafe i tym dodawaniem postów

Gość kkkkkkkkkkkk
taaa polowa z was na zarcie nie ma,aa daja prezent za 1000 zlotych:D:D:D dobre jestescie z tym dodawaniem sobie. Nie mieszkam w polsce i na prawde mnie stac na ten tysiac zlotych by dac dziecku na komunie,ale my tak nie robimy,bo to zenujace.Popisywanie sie kto dal wiecej. My zawsze dajemy jakies pamiatkowe rzeczy i tak samo nasze dziecko dostaje.

Gość ooooo jestem jaka jestem
tak czytam Wasze posty i sama będę mieć Komunię chrześniaka, ale dopiero za 3 lata jakbym teraz miała dałabym 1000zł albo kupiła laptopa, a raczej wzięła na raty, co do wesela my np dostaliśmy 2 lata temu od męża chrzestnego 1200 Euro - 5tys.zł a od mojej chrzestnej 800zł, chrzestnego 1000zł więc na ile kogo stać tyle daje

Gość zosiasamosia12345
Moja mała dostała rower, malutkie złote kolczyki i w sumie 600zł. Cieszy się niesamowicie bo sama wybierze sobie prezent za te pieniadze :)

Jestem tolerancyjna i szanuję ludzi, a do ubliżania mi daleko, ale muszę to napisać - po je bani jesteście niektórzy z tymi prezentami dla dzieci, i jak one mają się cieszyć sakramentem? Powodujecie, że dla nich jest to po prostu impreza z górą pieniędzy, a poniedziałek po komunii to piękny dzień, bo się licytują z innymi dziećmi w szkole, kto dostał więcej. Masakra! Wstyd mi za Was, Polacy!

no właśnie a potem się w tyłkach przewraca i ja na przykład byłam na bierzmowaniu tzw. świadkiem i po bierzmowaniu była kawa i ciastko ale nie wiedziałam że na bierzmowanie się prezenty kupuje. Swiadkowałam młodszej siostrze i uważałam że nic nie trzeba kupować a ona do mnie z fochem potem że koleżanki dostały komórki nowe i laptopy a ja nic jej nie dałam.. gash.. ręcę mi opadły..

Gość gsdg
adhgdafhgdahadfdhf

Gość aśka z gdańska
pierwsze słyszę, ze na bierzmowanie się prezenty kupuje:)

Moja corka dostala na komunie Biblie ,Encyklopedie PWN,zloty lancuszek, zlote kolczyki, zegarek bialy na reke, bombonierki, kwiaty, i od wszystkich gosci zebrała 500 zł Za te pieniądze kupila sobie plyty z jej ulubionymi zespolami,,organy i na zakupach wybrala sobie ubrania takie jakie ona chciale ,a nie jak zwykle takie jakie ja jej wybieralam (komunie miala 10 lat temu) Nie podoba mi sie teraz szastanie prezentami

Gość ty6ty6y6y6y6y
że ktoś bierze kredyt żeby dać dzieciakowi na komunię? to chyba u ciebie na wsi takie rzeczy się praktykuje. przyznaj z ręką na sercu czy znasz osobę która wzięła kredyt żeby dać prezent dzieciakowi? NIE , daje głowe że nie znasz takiej osoby więc te bajeczki wsadz sobie w buty albo opowiadaj dzieciom na dobranoc. watpie zeby ktokolwiek był taki głupi zeby sie zadłużac, nigdy w to nie uwierze

Gość do jagi bez baby
tu nie ma nic co miałoby cie się pododbać badz nie. ja nie komentuje ze twoja córka mało dostała na komunie to ty nie komentuj ze inne dziecko dostalo duzo. swoją drogą jak ktos sie wychował w rodzinie gdzie pod choinke dostawalo sie cukierka i raz na rok jezdzilo na wakacje do Pcimia Dolnego, gdzie wujek chlał a ciocia ledwo wiązała koniec z koncem, to potem trudno takiemu komus przyjac do wiadommosci ze w innych rodzinach moze byc lepiej, a głupi tysiak to wcale nie jakieś cuda na kiju.

No właśnie Jaga, kiedyś to było co innego, ale i tak jestem zdania, że powinno się w ogóle przeprogramować umysły Polaków i odejść w ogóle od prezentów i imprez, bo dzieci zapominają, po co idą do tej komunii.

ale co wy macie za problem ile kto daje i jakie prezenty, jak was nie stać na 1000 to dajcie 200, nigdzie nie ma cennika, to każdego indywidualna sprawa, ale temat ten nie tyczy się tylko komunii, bo jak czytam inne tematy to tez macie problem i z weselami:D banda kretynek:P jak dla waszego dziecka to niech daja jak najwięcej jak samemu trzeba dac to jak najmniej i głupie gadki,ze chodzi o SAKRAMENT:D

No nie podoba mi sie wariowanie z prezentami i nadal nie bedzie mi sie podobac. Uciszac mnie nie bedziesz.Nie popieram tego i zdania nie zmienie.Swoj pogląd wyglaszam i kropka Nie pozowlilabym ,aby MOJA corka na komunie dostala takie rzeczy o jakich tutaj wypisujecie 9chodzi o bardzo kosztowne)Naszczescie gosci mialam z glową na karku W tamtym roku szlam na komunie i dalam 100 zł, bombonierke komunijną i pamiatke (ksiązke typowo komunijną)

Gość fgsdgasdgdgh
dfahadfhdafhadf

nie musi Ci się podobać:) Ty wyrazasz swoje zdanie ja swoje jedna komunie już mam za sobą, druga za tydzień i jakos nie mam z tym problemu:P, dziecko dostało i prezent typowo komunijny - piekna Biblia i kasa i drugie dostanie to samo:)

A i poza tym nie uwazam, aby moja corka dostala malo na komunie!!to jest dla ciebie mało?? głupiutka jestes dziecinko, wcale nie jest malo , jest w sam raz. Puknij sie w głowke, jesli dla ciebie to co napisalam to jest malutko. Dostala tyle ile powinna dostac i ciesze sie z tego ,ze ani malo nie dostala ani duzo .W sam raz .Nie rob z siebie posmiewiska z tym twoim "mało" bo zycie jeszcze utrze Ci nosa

Gość 784738479444343
Odpowiadam na pytanie bo ktoś zadał, ale nie życzę sobie komentarzy, bo to moje pieniądze i robię z nimi co chce, ja też nie komentuje , ze ktos dał mało czy duzo i nic mnie to nie obchodzi. Wczoraj była komunia bratanicy mojego męża a jednocześnie chrzesnicy. Od nas dostała playstation 3, koszt zakupu 1100zł. Milionerami nie jestesmy, ale tez nie narzekamy, obydwoje pracujemy, nie rozwalamy na głupoty, dzieci swoich jeszcze nie mamy, na koncie sporo odłożone tez mamy. Komunia, jak i wesele jest raz w życiu i nie bede załować dziecku pieniędzy, gdybym pieniedzy nie miala to bym dała skromny prezent i ok, ale mam i chcę dziecku dać, nie wiadomo jak długo pozyje a pieniądze rzecz nabyta jak to się mówi. Wiem, że od chrzestnej dostała rower i zegarek a od teściów 1000zł w kopercie, od reszty nie wiem i nawet się nie dopytywałam bo mnie to nie obchodzi.