Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradźcie!

Wypadające włosy po kuracji antybiotykowej!

Polecane posty

Gość Doradźcie!

Od roku z przerwami stosuję antybiotyk Tetralysal, jednak od jakiegoś czasu zaczęły mi garściami wypadać włosy. Wydaje mi się, że to przez ten antybiotyk... Antybiotyk nadal muszę przyjmować przynajmniej do końca maja. Proszę poradźcie co zrobić?

Gość Magnolia 87
Koniecznie musisz się wesprzeć dobrą osłoną! Dobrze jest brać symbiotyk np. Multilac, który zawiera aż 9 wyselekcjonowanych szczepów żywych kultur bakterii probiotycznych oraz oligofruktozę.

Gość Doradźcie
A czy ten Multilac może być stosowany przez osoby z alergią na nabiał, mleko etc? Moja lekarka mi nie przepisała żadnego leku osłonowego, może w przypadku Tetralysalu nie jest konieczny?

Gość Magnolia 87
Z tego co wiem to środek ten nie zawiera mleka, kazeiny ani konserwantów, dzięki czemu może być przyjmowany przez osoby z alergią. W przypadku jakiegokolwiek antybiotyku KONIECZNA jest osłona! Twój organizm po kuracji antybiotykowej może być bardzo osłabiony, podatny na infekcje itp.

Gość Doradźcie!
Czy jakieś jeszcze rady dla mnie? Co polecacie od wewnątrz i od zewnątrz?

Gość Doradźcie!
A czy Multilac jest na receptę?

Gość Magnolia 87
Nie, jak większość leków osłonowych z tego co mi wiadomo jest bez recepty! Co do innych porad to z tańszych sposobów polecam olejek rycynowy i naftę kosmetyczną. Możesz wykonywać maseczki z żółtka i powyższych specyfików.

Gość Kobieta 222222
Fajnie jest dyskutowac samemu ze sobą i przy okazji cos zareklamowac?

Na wypadające włosy biotebal 5:)Moja koleżanka chciała "poprawić"swoje włosy,bo miała ich mało.2 miesiące brała a teraz ma zajebistą gęstą czuprynę:)Po mies.jej włosy urosły koło 4cm:) to specyfik z biotyną,poprawia kondycje włosów i paznokci:) Niektórym w miejscach gdzie włosy powypadały podobno zaczęły normalnie maleńkie kiełkować i szybko wzrastać;) Też postanowiłam spróbować bo nie mam gęstych włosów,a Chcialabym mieć troszkę więcej:)