Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zacofanie....

Polskie zacofanie w sprawie kolczyków u niemowląt

Polecane posty

Gość zacofanie....
Nie ma to jak odwracać kota ogonem... Nauczcie się czytać ludzie

Gość Icy Moon dobre :D
ha ha :D

ja tam się nie wpieprzam generalnie, ale skutek jest np. taki, że od tej patologii, o której już kiedyś pisałam - co córce przekuła uszy zaraz po wyjściu ze szpitala - moja córka na urodziny dostała zestaw do samodzielnego przekłuwania uszu plus jakieś niby złote kolczyki (owięc bajkopisarko mam czym przekłuć uszy dziecku - przykro mi;);)) plus wykład jak to pięknie i słodko małym dziewczynkom w kolczykach - dopiero wtedy powiedziałam co myślę na ten temat (cały czas bez przegięć), a gdybym powiedziała wcześniej, to może by nawet na te urodziny nie przyszli i paru przykrych widoków by mnie pozbawili...

Gość pobaszda
Smieszy mnie porownywanie kolczykowania dzieci do wychowywania w duchu religijnym. Rodzice wpajaja dzieciom pewne zasady zgodne z wlasnym sumieniem. Niezaleznie od wyznawanej wiary czy bycia niewierzacym kazdy z nas uczy dziecko pewnych zasad i wartosci. Natomiast kolczyki to jest okaleczenie ciala dziecka. Okaleczanie ciala drugiej osoby. Cialo dziecka nie nalezy do was. Jezeli mozna kolczykowac to dlaczego nie mozna zrobic tatuazu? Robicie tatuaz dzieciom? I nie chrzancie o wyciaganiu kolczyka i zarastaniu dziurek. Owszem, dziurka zarasta, ze nie mozna wlozyc kolczyka ale SLAD zostaje.

Gość pobaszda
zacofanie.... " Mam koleżankę która przegrzewa swoje dziecko, ale nie mówię jej nic bo to nawet nie wypada. Naprawdę czasem jest mi bardzo szkoda tego chłopca, no ale cóż nie mam prawa mówienia czegokolwiek. " :O Rece opadaja. Szczekac anonimowo na forum umiesz ale delikatnie zwrocic uwage kolezance to juz nie. Jakbys widziala matke bijaca dziecko tez by nie wypadalo zwrocic uwagi, zapobiec? Co ty wygadujesz w ogole? :O Jak zwykle potwierdza sie teoria jaki to sort matek kaleczy ciala wlasnych dzieci :O

Gość To wracaj do tej twojej
Francji Elegancji. :o Już widzę jaka jesteś wykształcona i jakiego to masz super męża. Wiesz, na Kafeteri każda jest wykształcona, bogata, ma super wykształconego niekolorowego zagranicznego męża z rodowodem i piękny majątek ziemski w bogatym zachodnim landzie. A łyżka na to: nie do wiary..

Gość To wracaj do tej twojej
Poza tym to jesteś ciągle ty autorko. Niestety zmiana pseudonimu gucio ci pomogła. Na na na. :o

Gość halu haluuu halu
to nie jest tamta o przegrzewaniu TYLKO o kolczykowaniu dzieci .

Gość zacofanie....
zmiana pseudonimu?? śmieszne:) i niby z jakiego? Nie obgaduję na forum, daję przykład. Zwrócić uwagę? hehe, po co? Jaki to ma sens? Nie porównuj przegrzewanie i przebijania uszu do bicia, bo to jest już przemoc i to jest karalne. Jeśli bym zobaczyła że moja koleżanka bije dziecko to bym to zgłosiła. Do Was też jest mówienie jak do ściany, ja nie pojeżdżam nikogo za jego poglądy a za wpieprzanie się w nie swoje sprawy. Jednak dla was to sama przyjemność zaglądać ludziom do garnka:) Nawet mój mąż zaczyna was interesować :) Jesteście niesamowici:) Po przebiciu uszu mojej córce health visitor na spotkaniu od razu sama z siebie powiedziała że córka bardzo ładnie wygląda i że to jest całkowicie w porządku. Po za tym jak to jest takie złe to powinno być zabronione do 18 roku życia, jeśli tak bardzo szkodzi ciału, bo 6 czy 7 latka nie wie jeszcze co jest dobre a co nie. Na szczęście nie wy ustalacie prawa bo to byłby koszmar!

Gość To jest patologoia i głupota
Widzę, że mamuśki zakolczykowanych dzieci wymyślają sobie tematy zastępcze. Pewnie, że niedobrze jest sadzać malucha przed TV albo go przegrzewać, czy co tam jeszcze, tylko co z tego? Załóżcie sobie temat o głupich matkach karmiących dzieci telewizją i będzie fajnie. To jest temat o głupich matkach kaleczących swoje maleńkie dzieci, które nie potrafią jeszcze nawet wyrazić swojej chęci, czy chcą miec kolczyk, czy nie. Śmieszą mnie teksty, że na zachodzie nikt wam nie zwraca uwagi. Oczywiście, ze nie. Zachód jeszcze głębiej choruje na chorobę zwaną poprawnością polityczną oraz "nie wtrącaj się w nie swoje sprawy". Ale co ludzi pomyślą, to pomyślą. Głupota jest niezależna od poziomu wykształcenia i środowiska (choć prawdą jest, że patologia częściej kolczykuje zupełne maleństwa). Tu chodzi o zdrowy rozsądek i przyzwoitość chyba (jak można przebić ciało takiego maleństwa dla swojego widzimisię? no jak? a jednak można :O )

Gość To jest patologia i głupota
Widzę, że mamuśki zakolczykowanych dzieci wymyślają sobie tematy zastępcze. Pewnie, że niedobrze jest sadzać malucha przed TV albo go przegrzewać, czy co tam jeszcze, tylko co z tego? Załóżcie sobie temat o głupich matkach karmiących dzieci telewizją i będzie fajnie. To jest temat o głupich matkach kaleczących swoje maleńkie dzieci, które nie potrafią jeszcze nawet wyrazić swojej chęci, czy chcą miec kolczyk, czy nie. Śmieszą mnie teksty, że na zachodzie nikt wam nie zwraca uwagi. Oczywiście, ze nie. Zachód jeszcze głębiej choruje na chorobę zwaną poprawnością polityczną oraz "nie wtrącaj się w nie swoje sprawy". Ale co ludzi pomyślą, to pomyślą. Głupota jest niezależna od poziomu wykształcenia i środowiska (choć prawdą jest, że patologia częściej kolczykuje zupełne maleństwa). Tu chodzi o zdrowy rozsądek i przyzwoitość chyba (jak można przebić ciało takiego maleństwa dla swojego widzimisię? no jak? a jednak można :O )

Gość ssssddddddddddddddddddddd
weźcie rzestancie, to przeciez tylko kolczyki, rzecz ogólnie przyjęta we wszystkich kulturach... ja miałam pretensje do matki, ze mi nie zrobiła, jak byłam dzieckiem, bo potem się bałam... dopiero przed śubem się zdecydowałam :D a matka całe życie była przeciwko, a jak miała 50 parę lat, to sama sobie w koncu zrobiła, do dzisiaj sie z niej nabijam ;) zaznaczę, że nie jestesmy z patologii, po prostu lubie kolczyki

mojej córce zrobiłam jak miała 2 ata i nie wnosi zażaleń, a ma ponad 20, ba nawet jeszcze jednen sobie w uchu dorobiła o jęzorze nie wspomnę...

Gość makaron lubelle
A co byście zrobiły jakby ktoś bez waszej wiedzy (i zgody) przebił uszy waszym córkom? Znam taki przypadek, że matka nie chciała tego z jakiegoś tam powodu, a teściowa któregoś dnia jak mała była u niej, wzięła dziecko i przebiła jej uszy. Dziecku nic się nie działo potem, ale matka straaasznie się wkurzyła. Nie wiem jak to tam dalej się potoczyło, bo to moja daleka koleżanka, ale ja uważam, że jakby ktoś bez mojej wiedzy to zrobił, to więcej by się z dzieckiem nie zobaczył.

Gość makaron lubelle
up:)

Gość zacofanie....
Nie wiem dlaczego tak na mnie najeżdżacie, przecież napisałam, że nie mieszkam w Polsce i nie chce tu mieszkać właśnie przez ograniczone społeczeństwo. Nie czuję żadnego związku z Polską, nie czuję się rownież Polką. Jestem wykształcona, mam wykształconych przyjaciół i po prostu mi zazdrościcie. Już nie chodzi o te kolczyki, tylko o to, że krytykujecie liberalne ooglądy, typowe polaczki. Nie mam nic więcej do powiedzenia.

Gość zacofanie....
Poglądy.

Gość nbiuehygujfhxdoia
up up up

'Po przebiciu uszu mojej córce health visitor na spotkaniu od razu sama z siebie powiedziała że córka bardzo ładnie wygląda i że to jest całkowicie w porządku.' No tu już by mi zadzwonił dzwoneczek alarmowy - czemu ktoś niepytany potwierdza, że coś jest w porzadku, jesli faktycznie jest w porządku? hmmm moje angielskie doświadczenie mówi mi, że nie do końca... xxxxxxxxxxxxxxxx ssssddddddddddddddddddddd mojej córce zrobiłam jak miała 2 ata i nie wnosi zażaleń, a ma ponad 20, ba nawet jeszcze jednen sobie w uchu dorobiła o jęzorze nie wspomnę... no właśnie - też się dziwię, czemu matki na to jeszcze nie wpadły i nie przekuły pępków, języków, łechtaczek i tak dalej - przecież oszczędzą dziecku bólu na przyszłość, a kolczyki zawsze można wyjąc jakby co i po sprawie?

Gość zacofanie....
21:13 podszyw, to nie ja pisałam. Ale i tak spadam stąd. Powiedziałam już co miałam do powiedzenia i tyle. Nawet nie chce mi się już czytać to co pisaliście, bo nie mam ochoty do tego wracać. Żegnam

Gość pochwalilas sie juz
i powywyzszalas? podbudowalas swoje ego wymyslaniem glupot, ze ktos rzekomo czegos ci zazdrosci? (nie ma czego, niestety, zaslepiony pustaku) to teraz wypierdalaj :D

ex bill - nie odróżniasz języka od łechtaczki? hm, coś na lekcjach biologii robiła, co? kolczyki w uszach to zwykła ozdoba, noszona przez 90 % kobiet

jak cie brzydzi to nie rób kolczyków, ja kolczyki lubie, nosze i moja córka też i w czym problem?

a kolczyki w języku? w łechtaczce? w pępku to co - to nie ozdoba? napisz mi, bo w sumie nie wiem, czemu ludzie to sobie robią?

Gość hahahahahahahahahhaha
hahahahahahahahahahahahahhahahahahaha

Gość gfrgtfrgtrh
podstawowe pytanie to po co niemowlakowi kolczyki? żeby wyglądała jak stara malutka? matkom to jebie na mózg, najlepiej zróbcie im jeszcze makijaż i poubierajcie od stop do głow na róóóżżżżowoooo, przecież to takie słitttt

Gość abcdcba
Identyczna obfita dyskusja miala miejsce calkiem niedawno i emocje tez byly-z wyzywaniem sie of course :-D

Gość Droga autorko!
Nigdy bym nie okaleczyła dziecka, ale najbardziej pojąc nie mogę kolczyków jako prezent na chrzest.