Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mamaaaa

jak smakują szparagi??

Polecane posty

Gość ja mamaaaa

do czego jest podobny ten smak? nigdy jeszcze nie robiłam. muszę w końcu to zmienić :) tylko nie wiem czy beda mi smakowac :)

Gość mi nie smakują
są nijakie w smaku, takie wodniste nie wiadomo co

Gość mi nigdy nie udało się zrobić
dobrze szparagów. albo złe kupuje, albo źle gotuję :/ Zawsze gorzki albo mdłe.

Gość sprawdź SENS
szparagi są niedobre, teraz u nas jakaś moda na szparagi nastała, to wszyscy się na nie rzucają nie wiadomo czemu :o Smak coś pomiędzy przegotowana fasolką szparagową, a bobem.Są drogie i trudno zrobić je tak, żeby były zjadliwe. Nie wydawaj niepotrzebnie kasy, już lepiej kupić sobie zwykłą fasolkę, serio.

Gość nie ciumkająca
Do fasolki szparagowej

Troche w smaku przypominaja brokuly ale bardzo delikatnie.ja uwielbiam szparagi kupuje je prosto od rolnkia,prsto z pola sa najlepsze.

Gość ostatnio w hali targowej
babka powiedziała mi, ze biale szparagi smakuja jak gotowany kalafior, a zielone jak brokuły. koleżanka polecała mi szpagari z sosem holenderskim. podobno superaśne są:)

Gość taki chop
Jak ktos twierdzi ze szparagi sa podobne do fasolki szparagowej i ze sa tridne do przyrzadzania to znaczy ze nigdy niemial przyjemnosci jesc szparag.

Gość gość
Wedle mojego smaku, szparagi smakują jak szparagi. Stają się wodniste jeżeli są przegotowane. Są włókniste jeżeli końcówki nie są odcięte w miejscu w którym szparaga naturalnie się łamie. Ja nigdy nie obcinam, a właśnie odłamuję i tu jest trochę naciągnięć jeżeli chodzi o sprzedaż; płacimy za kg a z tego kg pół nie nadaje się do spożycia (włókna łodygowe są obcinane ledwie powyżej korzenia). Szparagi są najsmaczniejesze gotowane krótko i na parze jak już wyżej ktoś wymienił. Są bardzo dobre polane lekko samym masłem, masłem z bułką tartą (jak do kalafiora) lub sosami. Wedle gustu.

Gość gość
szparagi smakują jak młody zielony groszek zerwany prosto krzaka. Właśnie zjadłem na surowo białego.

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość LidiaWidz
Ja uwielbiam szparagi! Mogłabym je jeść cały rok! <3 W smaku trochę jak dla mnie są podobne do fasolki szparagowej...Co dziwne mój facet ich nie cierpi;p nie wiem czemu...nie mają aż tak charakterystycznego smaku:) Ja je robię najczęściej na parze i zawijam potem w szynkę parmeńska (zielone-pycha!!!) z białych robię zupę krem, czasami smażę na masełku jako dodatek do obiadu, a wczoraj na przykłas zrobiłam szybki makaron ze szparagami, czosnkiem, bobem i pietruszką:) proponuję zainspirowac się jakimś przepisem i spróbować;) http://www.smaczny.pl/artykul,szparagi_w_roli_glownej_czyli_jak_je_przygotowac

Gość gość
siema. czemu?