Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość mtjajp
Nie będąc katolikiem, hańbisz naszą flagę, herb, Polskość tradycję i toższamość POLAKA! więc albo się dostosujesz wyp...laj na Madagaskar zdrajco POLSKOŚCI!

Gość .)..(.
Murzyni, drogi Maćku są o wiele gorętszymi i lepszymi katolikami sami niż Polacy. Wiernych w Afryce wciąż przybywa, ich wiara jest żywa i prawdziwa, czego nie można powiedzieć o laicyzującej się Polsce

Gość rrrrurkaa
kocham PL, katolicyzm i katolicy do gooowno

"Murzyni, drogi Maćku są o wiele gorętszymi i lepszymi katolikami sami niż Polacy. Wiernych w Afryce wciąż przybywa, ich wiara jest żywa i prawdziwa, czego nie można powiedzieć o laicyzującej się Polsce " Ciesze sie:)

Gość Marshal..
"Marshal: nasza religia jest religia milosci, mi nikogo nie zabiajmy" Stwierdziłes, że w obronie katolicyzmu jesteście zdolni wbić drugiemu człowiekowi nóż w plecy :o Nie jestem Chrześcijaninem, ale połowa mojej rodziny jest tego wyznania. Czytałem całą Biblię. Ty chcesz zastąpić moralność chrześcijańską, etyką "rasy" i segregować ludzi. Nie chcesz moralności chrześcijańskiej nakazującej sprowadzać inne narody na drogę wiary, prawdziwej moralności etc., chcesz ich wziąć po but jako "podludzi". Nie jest dla ciebie ważne jaki jest człowiek (dobry / zły), ale ważna jest Jego narodowośc/rasa i czy jest Katolikiem. Nie ma to nic wspólnego z moralnością chrześcijańską! x "Nie mam zielonego pojecia. Zapytaj osobe, ktgora wrzucila Murzynow do worka wrogow KK." Popełniasz kardynalny błąd przypisując boskość jakiemuś gremium ludzi - bo niczym innym jest uznawanie ich twierdzeń będących z Pismem sprzecznych jako obowiązujące

Gość mtjajp
Przyjdzie dzień gdy NARODOWA PRAWICA oczyści POLSKĘ z lewacko-źydo-masońsko-ateistycznego ścierwa, które aktualnie pluje na ŚWIĘTY KOŚCIÓŁ KATOLICKI NAMIESTNIKA PANA NASZEGO JEZUSA CHRYSTUSA NA ZIEMI!

""Marshal: nasza religia jest religia milosci, mi nikogo nie zabiajmy" Stwierdziłes, że w obronie katolicyzmu jesteście zdolni wbić drugiemu człowiekowi nóż w plecy " No moze niekoniecznie w plecy, ale przejechac szabla po twarzy tak:) "Nie jestem Chrześcijaninem, ale połowa mojej rodziny jest tego wyznania. Czytałem całą Biblię. Ty chcesz zastąpić moralność chrześcijańską, etyką "rasy" i segregować ludzi." My tu u nas nie chcemy niczego niczym zastepowac. ""Nie mam zielonego pojecia. Zapytaj osobe, ktgora wrzucila Murzynow do worka wrogow KK." Popełniasz kardynalny błąd przypisując boskość jakiemuś gremium ludzi - bo niczym innym jest uznawanie ich twierdzeń będących z Pismem sprzecznych jako obowiązujące" Jestem tradycjonalista:)

Gość popycham posty
up

Gość Marshal..
"My tu u nas nie chcemy niczego niczym zastepowac" Stwierdziłeś, że murzyni, kolorowi, muzułmanie i żydzi sa zagrożeniem katolicyzmu - zatem nie jest dla Ciebie ważny człowiek, tylko jego narodowość/rasa/wyznanie. Nijak ma się to do wartości chrześcijanskich, w których każdy człowiek jest "równy"/ "Jestem tradycjonalista" Mylisz tradycjonalizm i konserwatyzm z zamordyzmem. Jezeli twierdzisz, że poziom melaniny w skórze ma jakiś wpływ na to jakim jest się człowiekiem i sugerujesz, że "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem (wrogiem, czyli kimś z kim należy walczyć) KK, to nie jesteś tradycjonalistą ani konserwatystą - tylko zamordystą. A jeśli uważasz, że tradycjonalizm to oparcie się o naukę Kościoła, to poczytaj encykliki Papieskie o emigracji/imigracji. Jest w nich napisane że jest to niezmywalne prawo każdego człowieka(bez względu na rasę narodowość itp) aby wybrać takie miejsce do zamieszkania jakie mu się podoba. A rządy nie powinny go za to szykanować.

"My tu u nas nie chcemy niczego niczym zastepowac" Stwierdziłeś, że murzyni, kolorowi, muzułmanie i żydzi sa zagrożeniem katolicyzmu - zatem nie jest dla Ciebie ważny człowiek, tylko jego narodowość/rasa/wyznanie. Nijak ma się to do wartości chrześcijanskich, w których każdy człowiek jest "równy"/" Czlowiek moze byc rowny wobec prawa, ale nigdy nie bedzie taki sam ze wzgledu chocby na swoja religie, jesli chodzi o dany krag kulturowy czy kraj, ktory kultywuje dana religie. ""Jestem tradycjonalista" Mylisz tradycjonalizm i konserwatyzm z zamordyzmem. " Nie, Ty mylisz:) "Jezeli twierdzisz, że poziom melaniny w skórze ma jakiś wpływ na to jakim jest się człowiekiem i sugerujesz, że "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem (wrogiem, czyli kimś z kim należy walczyć) KK, to nie jesteś tradycjonalistą ani konserwatystą - tylko zamordystą. " Niczego takiego nie twierdzilem. "A jeśli uważasz, że tradycjonalizm to oparcie się o naukę Kościoła, to poczytaj encykliki Papieskie o emigracji/imigracji. Jest w nich napisane że jest to niezmywalne prawo każdego człowieka(bez względu na rasę narodowość itp) aby wybrać takie miejsce do zamieszkania jakie mu się podoba. A rządy nie powinny go za to szykanować" Tradycjonalizm to oparcie o rodzine, Polske i polski Kosciol.

Krotkie pytanie, bo cos mna telepło. Maciek B. czytales co sie ostatnio stalo w Białymstoku tak? Ty na serio porownujesz probe podpalenia, nota bene probe morderstwa Hindusa - ZYWEJ ISTOTY, do oblania farba jakiegos pomnika? Pomnika, czyli rzecz martwa. Nosz kuzwa, katoliki jak juz cos napisza, to sie fermentuje w żołądku.

I tak, dla mnie to tak samo jak zbeszczenie pomika Inki, bo intencja jest dokladnie ta sama.

Gość konserwatywny katolik macius
Sypia z kobietami bez ślubu czyli cudzolozy Jada mieso w piątki Oszukuje i kłamie na potege Nie chodzi na niedzielne msze Najwyższa jego wartość to pieniądz i markowe ciuchy. A wy z nim dyskutujecie na poważnie co tylko pochlebia temu trollowi Siedział tu z tej radochy do 4 rano, co za zjeb niewiarygodny

Ale to nie ja wyciagam przedmiotowo "murzyna" na sztandary;) Murzyni to przyszlosc w Afryce, bo tam obecnie jest duzy proces chrystianizacyjny. Chodzilo mi o kolorowych z Polski, ktorzy w wiekszosci sa laikami, a pozniej skarza mi sie w rozmowach, ze sie zle tu czuja. Zawsze wtedy kieruje ich do kosciola.

Gość
Rondel to idiota albo projekt, co na jedno wychodzi. Ale gdzie jest powiedziane że nie można jeść mięsa w piątek???

Maciek jak Ty to robisz, że Tobie wystarcza 3 godz. snu i znów nadajesz na kafe. Kurcze, a może was jest dwóch? :D

Chyba jednak projekt, obsługiwany przez kilka osób. :D:D:D

Gość żydzi są tolerancyjni
jak ktoś chce się dowiedzieć co to jest rasizm to niech pojedzie do Izraela . tam np. kursują autobusy z miejcami ' tylko dla żydów ' , a mury odgradzające getta palestyńczyków do złudzenia przypominają obrazki z wojennej Polaki

Gość
No dobrze zwracam honor. Wg Katechizmu KK wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych obowiązuje w każdy piątek. Natomiast Post to Środa Popielcowa i Wielki Piątek.

A tutaj masz odnośnie niejedzenia mięsa w piątek: x " Cytat: Kan. 1251 - Wstrzemięźliwość od spożywania mięsa lub innych pokarmów, zgodnie z zarządzeniem Konferencji Episkopatu, należy zachowywać we wszystkie piątki całego roku, chyba że w danym dniu przypada jakaś uroczystość. Natomiast wstrzemięźliwość i post obowiązują w środę popielcową oraz w piątek Męki i Śmierci Pana naszego Jezusa Chrystusa.

Cytat: Kan. 1251 - Wstrzemięźliwość od spożywania mięsa lub innych pokarmów, zgodnie z zarządzeniem Konferencji Episkopatu, należy zachowywać we wszystkie piątki całego roku, chyba że w danym dniu przypada jakaś uroczystość. Natomiast wstrzemięźliwość i post obowiązują w środę popielcową oraz w piątek Męki i Śmierci Pana naszego Jezusa Chrystusa.

Gość
No ok nie wolno. Ale wytłumaczy mi na jakiej podstawie Konferencja Episkopatu ustanowiła taki nakaz bo odniesienia biblijnego nie ma żadnego. A sam fakt iż piątek to dzień śmierci Jezusa to raczej powód do zadumy czy modlitwy. Nigdy tego nie zrozumiałam.

Gość fgjghjkgk
a ja sie wczoraj nażarłam swojskiego pasztetu, pychota :D

@iftar: kupilas juz te dropsy na zlagodzenie menopauzy, ktore Ci polecilem w polowie marca?;)

Chodze w niedziele do kosciola, a siedzialem do rana bo sledzilem mecze z innego kontynentu, ktore obstawilem;) Ps. score;)

Gość pewnie że projekt mający
innym pokazać naocznie 'obłudę katoli ' . perfidia na wyższym i sterowanym poziomie :O