Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła rodząca córeczki

co myslicie o imieniu Paulina?

Polecane posty

zastanawiamy się nad imieniem Paulina? do tej pory miała być Ola, ale znajomi się pośpieszyli i nadali to imię córeczce. dziewczynki bedą sie spotykać i były by 2 ole. zresztą ostatnio bardzo czesto nadawane jest to imię i spowszedniało nam. teraz zastanawiamy się nad Paulinką,Helenką, Joanna? Które wam się bardziej podoba?

Gość j a j k o
Paulina może być choć ja znalazłabym wiele ładniejszych imion dla córki. Ostatnio siostra mojej koleżanki urodziła dziewczynkę i nazwała ją właśnie Paulina. Helenka ładnie, a Joanna mi się nie podoba.

Gość Paaaauuuulllllinnnnnaa
Pauliny sa fajne :) Ja mam tak na imie

Gość bdbdb
Helena jest piekne ale Paulina tez ladne.Joanna tez nie jest zle tylko niezbyt dobrze mi sie kojarzy.

nazwisko mamy na P i Paulina bardzo by sie komponowało.Zastanawiam się jenak czy imię nie jest za ciężkie, lubie imiona ktore są krótkie i łatwe dla dziecka do wymowienia, Hela, asia, ola itp. pomyslałam ze mogłabym mówic Paula. ale nie chce dac tak dziecku na imie wole bardziej prosto Paulinka niz Paula...

up

Gość kawa czarna ale z mlekiem
Paulina to ładne imię, choć ja bym inaczej nazwała. Natomiast Paula jest wieśniackie!

Gość nescafe :))))))
jak moj brat mial 6 lat i wypisywał koleżance zaproszenie na urodziny to zamiast Paulina napisał PAŁULINA :) smiałyśmy się z mamą przez miesiac z tego, a mama az sobie to na pamiatke zatrzymała. według mnie imie jest ok, choć trochę za długie i jakieś takie hhhm

Gość dawaq
może Pola? :)

Gość a co mnie to misie
Paulina jest złe złe i jeszcze raz złe.

Gość niomniom
mi sie nie podoba, nigdy mi sie nie podobalo A wszystkie Pauliny ktore znalam byly strasznie zarozumiale

Gość kaaasssiiiiiaaa
wszystkie mi się podobają, najbardziej Paulina, potem Joasia i Helenka. Ola mi sie kompletnie nie podoba i takie juz oklepane.

Gość jullliaaaannnnnaaa
Paulina... bardzo ładne :)

nazwałabym ją Paulina a mowiłabym w skrócie Paula. Pola mi sie juz mniej podoba. czyli paulina czy hela? co radzicie?

Gość może tak, a może nie... ;) ;)
Jak masz długie nazwisko to lepiej dać Paula, a jak krótkie, to może być Paulina... generalnie jest to (i chyba zawsze było) imię, które nie jest dosyć często nadawane... Ja jako dziecko znałam tylko jedną Paulinę.. teraz znam dwie dziewczynki Paulinę i Paulę (8 lat).. Najlepsze, jest to, że rodzice czy pracownicy przedszkola zdrabniają Paulinę do Paulinki i Pauli, zaś Paulę do Paulinki ;D

sss

Gość gtghtrgh
up

Wszystkie które znam są nienormalne, puszczalska plotkarska patologia. Niestety. Nie spotkałam nigdy żadnej fajnej Pauliny. Dlatego nie kojarzy mi się dobrze i bardzo go nie lubię. Ale nie wierzę że imię definiuje człowieka, więc nie twierdzę że wszystke Pauliny takie są ;)

Gość tolka do bolkam
wszystkie paulynki jakie znam są koszmarne

Gość ser parmeński
ja bym znalazła tysiąc ładniejszych

sa

Gość paulina bylo modne
w latach 90, teraz na tle julek, len i amelek bedzie niczym dzisiaj Helena czy Wiesława dla mlodej

Gość a mnie się podoba.
Imię ładne, z klasą, można zdrabniać do Paulinka czy Paula i będzie odpowiednie dla każdego wieku. znam Pauliny które charakter mają fatalny(zarozumiałe, chamskie, wykorzystujące innych) ale znam też dobrą osobę-ma serce na dłoni :):) Jedyne co je łączy to to, że są śliczne. Wyglądu im odmówić nie można, a charakter to kwestia drugorzedna...

przyszła rodząca córeczki ja jestem Paulina choć miałam być Aurelia. widzę że wiele osób bardzo źle się wypowiada co do posiadaczek tego imienia ale tak naprawdę nie można mówić że każda Paulina to szmata krowa zarozumialec itp bo imię nic w nas nie cechuje to już na pewno wina charakteru, ja nie jestem ani zarozumiała ani puszczalska itp wręcz przeciwnie jeśli mój wróg znajdzie się w potrzebie zawsze wyciągnę pomocna dłoń i jeszcze nie spotkałam się z jakąś złą opinią wręcz przeciwnie szybko nawiązuje kontakt z ludźmi jestem lubiana mam wielu przyjaciół itp ale to nie zaleta tego że mam tak a nie inaczej na imię. Jeśli chodzi o zdrobnienia imienia Paulina to na mnie zazwyczaj mówią Lusia, Pałka, Paulik, Paula, a kiedyś nawet było Paulusiuniunia :D ja osobiście myślę nad imieniem dla dziewczynki Nadia Nabia albo Kasjana

Gość fffffffajne
fajne

Gość gość
A ja znam same brzydkie Pauliny, charakter różnie. Miałam 4 Pauliny w klasie ale jestem pokolenie lat 90 wiec wszystko jasne

Gość gość
Paulina, ładne dosyć, takie zwykle, neutralne bez udziwnien. Natomiast ja znam taką jedną o tym imieniu i ma paskudny charakter, nie lubię jej i ja bym tak nie dała. Helena okropne, bardzo mi się nie podoba. Joanna może być ale bez szału.