Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana mamamamama

Do jakiego lekarza idzie się z hemoroidami i jak wygląda takie badanie.

Polecane posty

Wiem,że nie ten dział-ale wydaje mi się, że sporo mam ten problem dotknął. Bardzo proszę o normalne odpowiedzi.

Gość zamiast
możesz iść do ginka lub rodzinnego Jeśli problem poważny to do proktologa ale potrzebujesz skierowania od rodzinnego.

chyba proktolog... ale nie wiem jak wygląda badanie, nie byłam nigdy

Gość rada porada
To prawda, że kobietom po porodzie zdarza się zmagać z tym cholerstwem. Lekarz to proktolog, najlepiej iść prywatnie. Badanie polega po prostu na wsunięciu przez lekarza palca w odbyt , przynajmniej to podstawowe. Nic strasznego. Jeżeli masz problem z hemoroidami zewnętrznymi, to polecam ciepłe nasiadówki w wywarze z kary dębu. Kupisz w każdej aptece, a potrafią zdziałać cuda, są o wiele skuteczniejsze od tych wszystkich maści, czopków itd. A jeśli już maść lub czopki, to Procto Glyvenol lub Hemorectal. Można polączyć kurację nasiadówkami ze stosowaniem np. maści. Powodzenia.

miałam zaparcia na początku i teraz to jest ból i krew podczas wypróżniań i to wszystko w przeciągu 3 dni się zrobiło. nawet jak siedzę to boli.

Gość violka fasolka)(
a ja ci powiem jak to wyglada. Idziesz do rodzinnego ,mowisz o problemie,zbada cie(tzn wsadzi palet do tyłka)i skieruje do proktologa albo przepisze leki.

Gość ...,,,...,,..
,,

Gość aa...
a co jesli jestem w 12 tyg. ciązy i mam hemoroidy?? ale chyba wewnatrz bo na papierze jest troszke krwi, a wokol odbytu jest miejsce podraznione jakby lekko zdarte i troszke boli przy dotknieciu tego miejsca

Gość a reszta niech sie nie smieje
bo nawet nie macie pojecia co to hemoroidy a facetom tez życze ubawu po pachy jak będą musieli badać prostate

Gość do lekarza pierwszego kontaktu
on pokieruje albo do proktologa albo do chirurga w zależności od zaawansowania problemu. do lekarza spokojnie możesz pójść na nfz,bo do proktologa kolejek nie ma. lekarz będzie mial dla ciebie czas. a prywatnie to możesz zrobić zabieg jeżeli będzie konieczny. jak wygląda badanie niestety nie wiem bo jestem rejestratorką,ale chyba podobnie jak u ginekologa-też od pasa w dol się pozbierasz i pokazujesz na fotelu/leżance.

Gość gość
W większości przypadkow nie trzeba zapisywac się do lekarza proktologa. Jak najbardziej wystarczy wizyta u lekarza rodzinnego, który równiez może przypisać dobre leki. Szczegolnie jeśli hemoroidy nie są jakieś bardzo nasilone. Więcej informacji poczytasz tutaj: http://procto.net.pl/