Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 latkaaa

Mam 17 lat i jestem w ciazy. Co teraz robic?

Polecane posty

Gość Darmonda
puszczałaś się, byłaś osobistą dziwką to teraz się martw byłaś gotowa do seksu to bądź gotowa przyjąć konsekwencje :)

Gość do: o reeety
przestań fantazjowac idiotko

Gość 17 latkaaa
no poniose konsekwencje:( pewnie usune bo nie mam wyjscia. Dzieki temu nikt sie nie dowie o naszej znajomojsci i ze bylam dziwka

Gość taka jedna onaaaaaaaaaa
Ja bym usunęła w takiej sytuacji. Osobiście zaszłam w ciazę na studiach, miałam 21 lat. Powiem szczerze, że też myślałam o aborcji. Z moim wówczas chlopakiem nie byliśmy długo ze sobą, na szczęście się nie wypiął i jakoś to się wszystko ułożyło, obecnie jesteśmy 3 lata po ślubie. Tylko ja miałam faceta, dużo pomogła mi mama w opiece na d dzieckiem, jak i finansowo, także teściowa, a i tak było cięzko. Dalej jest, pracujemy, ale żyjemy właściwie od 1 do 1, u nas w mieście ciężko z pracą, a ja po skończeniu licencjatu dalej nie poszłam na studia, na dzienne brak czasu przy dziecku, ledwie licencjat skończyłam , a na zaoczne kasy brakowało. Gdybym była w sytuacji autorki, to bym usunęła. I nie piszcie bzdur, że dostanie ponad 2 tys. alimentów, żaden sąd tyle nie przyzna, a jak facet ukryje dochody to dostanie 300 zł na otarcie łez.Gdyby chciala wychować, powinna brać ten 1000 z pocałowaniem ręki, jak daje dobrowolnie ale za tyle się nie utrzyma, szczególnie bez mieszkania, pomocy rodziny, do pracy nie pójdzie przez najblizsze 2-3 lata...

Gość Darmonda
ponieść konsekwencje to wychować dziecko idiotko a Ty pozbywasz się problemu, wiedz,że kiedyś i tak się wyda a w dodatku może się to skończyć bezpłodnością ale powodzenia :)

Gość 17 latkaaa
no wlasnie wystarczy ze on powie zonie, na mnie sie wkurwi, ze go szantazowac chcialam i wtedy nawet tysiaca bym nie dostala.

Gość jkhkjhn
hkjn

Gość Sicily
Oczywiscie, ze usunac! Dziewczyno, cale zycie przed toba, skoncz szkole, poznaj kogos, podrozuj a nie tylko pieluchy, kupa, rzygi i smarki! Facet proponuje Ci aborcje w normalnych, legalnych warunkach. Za miesiac bedziesz sie cieszyla zyciem, a nie mordowala sie cala mlodosc sama z dzieciakiem, bez kasy, bez wsparcia. Trudniej tez bedzie Ci znalezc partnera, meza... Kto sie zajmie cudzym dzieckiem ze spinsoringu! Ciagle masz szanse na normalne, szczesliwe zycie! Usun, to tylko zlepek komorek, zarodek. Nie daj sobie wmowic, ze cos wiecej! Jak kiedys bedziesz gotowa, to sobie zrobisz nowego dzieciaka, nic w tym szczegolnego!

Gość do tej fantastki od alimentow
wez skoncz ogladac za duzo telewizji badz czytac bzdur. 2500zl alimentow? pomysl sobie idiotko, ze ona go szantazuje, mowi powiem zonie a on powie no to mow, idz do sadu a dostaniesz wtedy 500zl a nie tysiac. I po sprawie, nie ma alimentow 2500zl nie ma szantazu i jest zasilek oszolamiajacy w kwocie 100zl. I widzisz idiotko jak sie ma to twoje planowanie i wycyckanie faceta na kase? widac, ze o zyciu to ty pojecia nie masz.

Gość 17 latkaaa
no coz wychodzi na to, ze on mial racje i to jedyne sensowne rozwiazanie

Gość lala0909
jak moglas w ogole zabrac sie za zonatego faceta? nie dosc, ze zrujnowalas sobie zycie, to jeszcze tym niewinnym dzieciom i jego zonie...

Gość do tej fantastki od alimentow
......

Gość 17 latkaaa
ale co mnie obchodzi jego zona czy dzieci, to byl sex za pieniadze, ja nie bylam kochanka. I nie ja im cos zrobilam tylko on, to nie moja zona i nie moje dzieci

Gość nie mogą wyrzucić...
Do ukończenia przez Ciebie 18 roku życia rodzice nie mają prawa wyrzucić z mieszkania. Ich obowiązkiem jest zapewnienie Tobie opieki, dopóki nie staniesz się pełnoletnia. Wyrzucą, to wrócisz z policją i muszą wpuścić Cię do mieszkania. Ojca dziecka podaj o alimenty, jeśli nie zechce dobrowolnie ich płacić. Możesz liczyć najwyżej na jakieś 500 zł. Ze szkoły dzisiaj nie wyrzucają dziewczyny z powodu ciąży. Nie ma takiego prawa. Spokojnie możesz kontynuować naukę. No ale pewnie dochodzi sprawa wstydu, a to już powinnaś przewidzieć wcześniej, kiedy zaczynałaś życie płciowe w tak młodym wieku.

Gość jhkbn
hnkj,n

Gość 17 latkaaa
matka by mi pieklo zgotowala jakbym ja straszyla policja poza tym ja skoncze 18 lat w grudniu wiec na pewno by mnie wyrzucila. Ze szkoly bym wyleciala za demoralizacje, to katolicka szkola przede mna juz 2 dziewczyny wylecialy z powodu ciazy i rozne plotki wtedy krazyly.

Gość 17 latkaaa
dlaczego nie widac mojego wpisu?

Gość kkbbkk
Nie usuwaj ciąży. Urodzisz i oddasz do adopcji. wiele małżenstw nie może się doczekać swojego dziecka to z radością przyjmą Twoje. A swoją drogą to powinnaś zastanowic się nad sobą i swoim życiem i skończyć z prostytucją. Myślę, że żona twego kochasia też ma prawo dowiedzieć z kim żyje, bo facet stoczył się na dno zadając się z tobą skoro ma rodzinę.

Gość jhkbn
igbhb

Gość ojejku...
To co robisz Sicily, jest karalne....

Gość jhkbn
knlk

Gość 17 latkaaa
eh pisalam juz ze nie moge chodzic z brzuchem wiec adopcja odpada. Napisze mu jutro smsa ze sie zgadzam

Gość terekkkk
Usuń ciąże i dawaj dupy dalej.

Gość ojejku...
Ludeczkowie! Co za zepsuta, pusta, zakłamana dziewucha! Co Cię obchodzi jego żona i dzieci?!!! Uważasz, że nie brałaś udziału w zdradzie? Nie masz winy?!!!Co prostytutka robi w katolickiej szkole?!! Zmień na zwykłą i tak nic z tego nie rozumiesz. Szkoda tego dziecka....

Gość 17 latkaaa
smutno mi jakos, boje sie troche aborcji. Czy to boli?

Gość 17 latkaaa
ja sie nie czuje winna, chcial ja zdradzic to zdradzil. Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz. Co mnie obchodzi ona? jakby miala honor to by odeszla ale skoro woli przy nim tkwic to niech tkwi i akceptuje to co on robi.

Gość a gdzie usuniesz ta ciaze?
ktory to w ogole tydzien? bylas u lekarza?

Gość terekkkk
cóś nie tak?

Gość 17 latkaaa
nie wiem gdzie, on powiedzial, ze sie tym zajmie. A jestem w 9 ttygodniu, czytalam ze juz na tabletki poronne sie nie zalapie bo za pozno.