Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 latkaaa

Mam 17 lat i jestem w ciazy. Co teraz robic?

Polecane posty

Gość kwiatka
Dasz radę sama jestem młodą mamą.

Gość 17 latkaaa
ja nie mam zamiaru byc samotna matke, juz zdecydowalam

Gość a gdzie usuniesz ta ciaze?
...

Gość fkfkkf
Dziewczyno nie słuchaj zaściankowych durnych mamusiek, co same wpuściły się w bachora za nastolatki. Nie niszcz sobie życia. Aborcja jest jedynym racjonalnym rozwiązaniem. Usuniesz, zapomnisz, skończysz szkołę, pójdziesz na studia, znajdziesz fajnego chłopaka, we właściwym czasie założysz rodzinę. Tak rozwaliłabyś życie nie tylko sobie, ale swojej rodzinie, a przy okazji jego. Dziecko nie miałoby ojca. Po co ci to?

Gość hgjbhjb
gjbknb

Gość kslslkdslksl
Co za kurestwo

Gość hgjbhjb
kjnl

Gość ktoś ktoś
Nie usuwaj ciąży!!! nie morduj własnego dziecka. Nie dokładaj do jednego świństwa (prostytucji) drugiego (morderstwa). Przynajmniej przez 6 miesięcy ciązę da się ukryć, jeśli boisz się ujawnienia. Potem możesz iść do domu samotnej matki i urodzić. Nie ty pierwsza jesteś w takiej sytuacji. Masa dziewczyn rodzi w ten sposób i oddaje dzieci do adopcji. Jeśli zabijesz dziecko, to za 5, 10 lat będziesz miała takie wyrzuty sumienia, że sobie nie poradzisz bez leków.

Gość pan pen
trzeba było myśleć wcześniej!

Gość ojojeeeeee
a ja tez zaszlam w ciaze w wieku 17 lat teraz mam 9 miesieczna corke z tym ze mam lepsza syt. mieszkam z ojcem dziecka on pracuje a ja w weekendy chodze do szkoly. jestem szczesliwa mama

Gość xeeniaa
Ni jestem za aborcją, ale szanuję Twój wybór autorko. Twoje ciało- rób z nim co chcesz. Jednak zrób to świadomie ze wszystkimi konsekwencjami. Wiedz dokładnie "co" (raczej kogo) usuwasz ze swojego brzucha. Jak coś robimy to róbmy to świadomie! 9. tydzień ciąży Decyzja o płci zapadła już w chwili zapłodnienia, do tej pory jednak płody męskie i żeńskie miały jednakowe komórki i gruczoły płciowe. Czas na ujawnienie swej płci! Twój maluch zaczyna wreszcie pokazywać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką. U chłopców wykształcają się jądra i pęcherzyki nasienne, a u dziewczynek jajeczka. Nadal jednak nie można ich odróżnić ani zaobserwować podczas badania USG. Malec staje się coraz ładniejszy. Ma już górną wargę, uwydatnia się dolna szczęka. Uszy przesuwają się na boki głowy, pojawiły się zawiązki zębów mlecznych. Oczy znalazły się już na swoim miejscu, a ich siatkówka jest czarna. Głowa stanowi ponad połowę całej długości dziecka, jest bardzo ciężka i przylega do klatki piersiowej. Kryje w sobie mózg, w którym wykształcają się półkule mózgowe odpowiedzialne za myślenie i czucie. Wyodrębnia się w nim również ośrodek odpowiedzialny za oddychanie (w tyłomózgowiu). Serce płodu jest niemalże całkowicie ukształtowane i bije z prędkością 170 uderzeń na minutę. Już teraz klatkę piersiową i brzuch dziecka oddziela ważna partia mięśni, która później przekształci się w przeponę. Malec porusza tułowiem i kończynami - za parę tygodni poczujesz jego ruchy!

Gość buhahajka
w 9tc juz bije serduszko.... ja tego nie doczekalam-poronilam wczesniej a stalo sie to 5miesiecy temu. i mysle o tym codziennie. ciezko sie z tym pogodzic a co dopiero z aborcja!!! dla Ciebie nie ma dobrego wyjscia i tak i tak mozesz cierpiec. wspolczuje Ci i nie potrafie pojac Twojego zachowania. bylas u ginekologa? czemu chodzisz do katolickiego liceum skoro nie wydajesz sie byc chrzescijaninem.... zagubilas sie i to bardzo w swoim zyciu....

Gość sdafk
Witamy w dorosłym życiu gdzie za swoje czyny trzeba odpowiadać. Te osoby namawiające na aborcje i zasłaniające się odpowiedzialnością są hipokrytami.

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
...

Gość Jestemzaszczesciem
Usun poki to zlepek komorek! Nie marnuj zycia sobie i dziecku. Cale zycie przed Toba. Nie ma co demonizowac aborcji. Nie usuwasz dziecka tylko zlepek komorek.

Gość Sandra8949
Ja urodziłam tydzien po 18 urodzinach, córka na teraz 6 lat. Wiadomo że rodzice na początku zrobią sajgon, ale potem sami oszaleją na punkcie wnuka.

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo wiem, że u większości z Was sytuacja i tak nie jest kolorowa, a na głowę wspinają się jeszcze studenci. P.S. Sama jestem mamą i naprawdę jest mi ciężko zrobić te badania inaczej niż przez Internet.

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo wiem, że u większości z Was sytuacja i tak nie jest kolorowa, a na głowę wspinają się jeszcze studenci. P.S. Sama jestem mamą i naprawdę jest mi ciężko zrobić te badania inaczej niż przez Internet.

Gość 17 latkaaa
ja juz decyzje podjelam, mowi sie trudno. To bedzie moja nauczka, ale jak wczoraj myslalam o dziecku to nie czulam zebym pragnela tego dziecka. Jest mi ono obojetne.

Gość 16666666666666
ja urodzilam jako 17 latka bo nie zdecydowalam sie na aborcje nie mialam takich kontaktow i zaluje do teraz bo nienawidze tego bachora... a rodzina nie pozwala mi oddac do adopcji wiec jak masz taka mozliwosc to nie zastanawiaj sie dziewczyno tylko usuwaj bo spieprzysz sobie zycia jak ja.

Gość Sicily
Jestem prawnikiem i to, co robię tu na forum, NIE JEST KARALNE. Wyrażanie swojej opinii, nawet na tematy katolicko kontrowersyjne, nie jest w tym kraju, na szczęście, jeszcze karalne. O podżeganiu nie ma mowy, bo to tylko bezosobowe, anonimowe forum, na którym ktoś pyta o zdanie innych. Nie mam żadnych intrumentów, które mogłyby zmusić lub nawet nakłonić tą biedną dziewczynę do aborcji. Ja tylko wyrażam swoją opinię w tym temacie i przedstawiam moje argumenty. Co więcej, nie mam w tym żadnego, osobistego celu. A Ty, Autorko, nie daj się zmanipulować, rączkami, nóżkami i nie wiadomo czym, zarodek, zlepek komórek!

Gość ktoś ktoś
Nie zabijaj dziecka, chcesz być taka sama jak matka Madzi? Co to za różnica, czy dziecko ma sześć miesięcy czy sześć tygodni. to jest już człowiek!! Uświadom to sobie. Jeśli nie chcesz dziecka, to oddasz do adopcji i ktoś będzie ci wdzięczny do końca życia za cud dzieciątka. Zastanów się i nie rób głupstw, których będziesz na pewno żałować

Gość xeeniaa
to żadna manipulacja. Zlepek komórek to zlepek komórek. Dziecko w 9tc a domyslam się, ze autorka zanim wyjedzie i usunie będzie 10-12tc nie jest tylko zlepkiem komórek- a jesli tak mówisz tzn że sam jesteś zlepkiem komórek i to jakichś uposledzonych mocno. Jak istotę, która ma bijące serce, mózg, układ kostny, narządy rozrodcze zewnętrzne, dzięki którym można określić płeć, oczy, nos, usta, kończyny z palcami nazwać zlepkiem komórek???? Nie patrze z punktu widzenia katolika bo z kosciołem mam tyle wspólnego co ty z podstawową wiedzą o rozwoju człowieka.

Gość gfgfhghfhh
tak odda dziecko do adopcji... a kilku godzin rodzenia w bólach i rozciągniętego krocza już nikt jej nie odda ;/

Gość gfgfhghfhh
autorko jak masz możliwość usunąć za darmo to to zrób! ja mam dziecko wprawdzie chciane ale tak jak mówie jak coś ci sie stanie po porodzie to nikt ci już tego nie odda! ja rodziłam 3 lata temu i do teraz nie rozstaję się z podpaskami bo mam uszkodzoną cewkę i krocze przez poród (miałam wskazanie do cesarki a nie zrobili) i popuszczam mocz! i co? i NFZ mi tego już nie zrefunduje a na operacje mnie nie stać!

Gość 17 latkaaa
piszecie jakies bzdury, skoro nie chce tego dziecka to po co mnie namawiac do urodzenia? oddac do adopcji? No super, ale co ze mna? dziecko bedzie mialo dom, a ja na ulice. No sorry ale musze myslec tez o sobie.

Gość Pricessa
Mogla myslec zanim rozlozyla nogi za kase. Boze co sie dzieje z tymi dzieciakami. Zobaczysz kiedys bedziesz chciala miec dziecko, obys nie mogla zajsc drugi raz. Zobaczysz wtedy co stracilas. Ale w sumie w twoim przypadku lepsze jest usuniecie niz zeby pozniej dziecko na tym cierpialo, miec matke dziwke. Swietnie. Pozdrawiam

Gość jvhhhhhhhhhnbk
hjkhnb

Ty Ladacznico bo inaczej nazwać cię nie można. Co siłę miałaś rozkaładać nogi a teraz masz problem? Gdzie twoja matka czy ojciec? To rodzina patologiczna, że dziewczyna w w wieku 17 lat zachodzi w ciąże. Powinnaś uczyć się, a nie rozkładać nogi. Kto cię tego uczył, skład brałaś przykład od matki? Pytam się!

Usuń. To będzie najlepsze wyjście. Bo jak nie to zmarnujesz sobie życie, życie tego dziecka bo go nigdy nie pokochasz, życie tego faceta u którego prędzej wyda się, że ma dziecko z inną, życie swojej matki, która będzie musiała wykładać na kolejnego bahora bo