Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 latkaaa

Mam 17 lat i jestem w ciazy. Co teraz robic?

Polecane posty

Gość ojejku...
Co to ma do rzeczy? Dziecko kosztuje więcej niż utrzymanka. To dorosły facet z zapędami pedofilskimi, jak widać. Niech poniesie konsekwencje. Jest ojcem, więc żądaj od niego zabezpieczenia bytu dla waszego dziecka.

Gość o reeeety
Autorko jak piszesz, że za dwa spotkania płacił Ci 100 złotych to z palcem w dupie wyciągniesz 2,5 tysia jeśli zachowasz dyskrecje przed żoną+ nagranie o aborcji. A jakby sprawa trafia do sądu i nie chciałby więcej płacisz to wywalasz kawe na ławe że na 2 numerki nie żałował tysiaka a na dziecko żałuje :D

Gość jkhkjhn
hgjbm

Gość o reeeety
Miało być za dwa spotkania 1000 nie 100

Gość ojejku...
ech, autorka jest za młoda, żeby to rozegrać na swoją korzyść i nie ma wsparcia kogoś dorosłego. Facet ją chce wyrolować...NIe ma rady, musisz powiedzieć komuś, kto Ci pomoże. Psychologowi w szkole? Pomyśl...

Gość 17 latkaaa
ale co mam nagrac? On mnie do aborcji nie namawia, powiedzial, ze to moja decyzja. jakos nie bardzo usmiecha mi sie isc do sadu i opowiadac o tym, ze ojciec dziecka placil mi za sex:O no i ciekawe gdzie bym mieszkala i za co do czasu jakiejkolwiek rozprawy. To nie jest takie proste.

Przemyśl decyzję aborcji, żebyś nie pożałowała tego albo w najbliższym czasie albo długo potem. Myślę, że każdy ma prawo decydować o sobie. To Twoje życie, Twoja decyzja, Twoje sumienie i to Ty będziesz z tym wszystkim głównie sama...(chyba, że możesz na kogoś liczyć np. rodziców, rodzinę dalszą, bliższą itp.) Jednak zasada w życiu brzmi "nie umiesz liczyć, licz na siebie". Ja przekonywałabym Cię na urodzenie dziecka. Też młodo urodziłam i poradziłam sobie. Pewnie nie było łatwo, ale jak to w życiu czy dotyczy dziecka czy nie zawsze niesie nam nieprzyjemności jak i przyjemności. Takie życie. Jestem teraz szczśliwa i nigdy nie pożałowałam swojej decyzji. NIGDY!!!! nie pomyślałam nawet o aborcji. Jednak jestem pokroju ludzi, którzy rozumieją położenie innych i szanują innych decyzję. Każdy z Nas jest indywidualnością i sam ponosi konsekwencję swoich decyzji czy one będą słuszne czy też nie

Gość 17 latkaaa
mowienie w szkole o ciazy to glupota, wyrzuciliby mnie od razu. On sie nie przejmuje tym, ze zona sie dowie, powiedzial, nawet nie kryl sie za bardzo ze spotkaniami ze mna. Ona wiedziala ze on ja zdradza ale nie odejdzie od niego.

Gość ojejku...
Jesteś prostytutką -taka prawda, ale to nie zmienia faktu, że facetowi nie można puścić płazem, że chce Cię zostawić samą z tym problemem, który teraz masz...

Gość gvjgb
coraz gorsze te prowokacje

Gość też zaszłao w ciążę
i tu Cię zdziwie... nie mieszkam z rodzicami. wyprowadziłam sie będąc w ciąży. od chłopa ciągne. zrobił niech płaci! do tego mam z urzędu pracy stypendium z tytułu kontynuowania nauki. jest to dla osób które nie maja wyuczonego zawodu(skończone tylko gimnazjum lub podstawówka 8lat) a chodzą do szkoły zaocznej. do tego dochody nie mogą przekraczać 351zł na osobę a on alimenty płaci sam a nie wyrokiem sądu.. no i mops. rodzinne to jest 77zł miesięcznie. jednorazowo dostałam 1000zł becikowego plus drugi 1000zł jako że zarobek nie przekracza mi 534zł na osobę... do tego miesięcznie dostaje 250-40zł. zależy ile przyznadza. i dodatek z racji że sama wychowuję dziecko. wynajmuje z koleżanka małe mieszkanko i świetnie sobie radzę. dogadalysmy sie tak że ona uczy sie szkole dziennej więc ja robię pranie, sprzątam i gotuje żeby ona mogła sie uczyć. w zamian ona w weekendy zajmuje sie moja córka gdy jestem w szkole.. opłaty robimy na pół. tak samo zakupy wspólnie ustalamy co będziemy gotować itd po czym idziemy do sklepu i rachunek na pół.

Gość 22letnia mama 4latki
Aborcja? Nie jestem za nią. jestem przeciwko. Urodziłam mając 18l,tylko moja sytuacja była taka,że miałam stałego chłopaka. Z którym nadal wychowuje dziecko. Właściwie z mężem swoim obecnie :) A Ty masz o wiele gorszą sytuację,po co Ci był ten sponsoring? :P Współżyjąc trzeba się liczyć z ciążą(dlatego już sam sponsoring nie jest dobrą drogą...),jakby nie patrzeć,masz cięższą sytuacje ode mnie,bo ja tak źle nie miałam. Ciąży nie żałowałam,córcia śliczna,kochana nad życie przez obojga rodziców. Ale myślę,że są dziewczyny,co były w jeszcze gorszych sytuacjach. Zasiłki z mopsu ? :D Nie rozśmieszajcie się,znam parę osób co je pobiera,i na prawdę w sumie to jest nie wiele. Jak dla mnie wolę pracować,więcej dostanę z pracy niż z zasiłku....:P

Gość też zaszłao w ciążę
i tu Cię zdziwie... nie mieszkam z rodzicami. wyprowadziłam sie będąc w ciąży. od chłopa ciągne. zrobił niech płaci! do tego mam z urzędu pracy stypendium z tytułu kontynuowania nauki. jest to dla osób które nie maja wyuczonego zawodu(skończone tylko gimnazjum lub podstawówka 8lat) a chodzą do szkoły zaocznej. do tego dochody nie mogą przekraczać 351zł na osobę a on alimenty płaci sam a nie wyrokiem sądu.. no i mops. rodzinne to jest 77zł miesięcznie. jednorazowo dostałam 1000zł becikowego plus drugi 1000zł jako że zarobek nie przekracza mi 534zł na osobę... do tego miesięcznie dostaje 250-40zł. zależy ile przyznadza. i dodatek z racji że sama wychowuję dziecko. wynajmuje z koleżanka małe mieszkanko i świetnie sobie radzę. dogadalysmy sie tak że ona uczy sie szkole dziennej więc ja robię pranie, sprzątam i gotuje żeby ona mogła sie uczyć. w zamian ona w weekendy zajmuje sie moja córka gdy jestem w szkole.. opłaty robimy na pół. tak samo zakupy wspólnie ustalamy co będziemy gotować itd po czym idziemy do sklepu i rachunek na pół.

Aborcja? Nie jestem za nią. jestem przeciwko. Urodziłam mając 18l,tylko moja sytuacja była taka,że miałam stałego chłopaka. Z którym nadal wychowuje dziecko. Właściwie z mężem swoim obecnie :) A Ty masz o wiele gorszą sytuację,po co Ci był ten sponsoring? :P Współżyjąc trzeba się liczyć z ciążą(dlatego już sam sponsoring nie jest dobrą drogą...),jakby nie patrzeć,masz cięższą sytuacje ode mnie,bo ja tak źle nie miałam. Ciąży nie żałowałam,córcia śliczna,kochana nad życie przez obojga rodziców. Ale myślę,że są dziewczyny,co były w jeszcze gorszych sytuacjach. Zasiłki z mopsu ? :D Nie rozśmieszajcie się,znam parę osób co je pobiera,i na prawdę w sumie to jest nie wiele. Jak dla mnie wolę pracować,więcej dostanę z pracy niż z zasiłku....:P

Gość gvjgb
coraz gorsze te prowokacje

Gość jkhkjhn
hojnl

Gość 17 latkaaa
no tak tylko ze ja nie zamieszkam z kolezanka, wynajem mieszkania to prawie tysiac zlotych, a z zasilku sie nie utrzymam jak wydam ten tysiac na mieszkanie.

Gość o reeeety
dziewczyno ja widze ze tobie nie da sie pomóc bo ty wszystko wiesz lepiej :D jestes w dużo lepszej sytuacji niz niejedna nastoletnia matka, tylko musisz to wykorzystać. kolesia bys mogła dosłownie pogrązyć i oskubac z kasy. Wiadomo, ze ci sam z siebie nie zaproponuje wiekszych pieniedzy- musisz to rozegrac na zasadzie: bedziesz płacił 2-2,5 koła i żona się nie dowie. Gwarantuje Ci ze nie bedzie miał wyjscia i zapłaci a ty za tyle jestes w stanie sie utrzymac i wynajac mieszkanie. do tego z mopru stałych zasiłków wyciagniesz ok 500zł minimum plus do tego szukasz non stop zapomóg jednorazowych.

Co to za facet co ma żonę i się zabawia z nastolatką :O I że Ty w ogóle poszłaś na taki układ... Wiadomo,sama jednak zaszłam w młodym wieku,ale jakby nie patrzeć byłam pewna,że jakbym miała nie spodziewaną ciążę,nie zostałabym na lodzie,bez wsparcia u faceta z którym byłam.... A znam taką jedną....sypiała z różnymi Panami,chłopakami,ma córkę i nie wie z kim :O

Prostytucja niesie za sobą wiele przykrych konsekwencji - choroby weneryczne, ciąża, ryzyko ujawnienia tego, że się puszczasz za kasę - w rezultacie nie wiem, kto Cię będzie chcial. Zastanawiam się co wy macie w głowach oprócz wizji kasy, że się na prostytucję decydujecie :/

Początki trudne,ale aborcja to nie całkowicie dobre wyjście z tego. Na prawdę. Ale co tam ktoś Ci będzie pisał,przecież Ty stawiasz tylko na skrobankę,tak? Więc po co w ogóle prosisz o zabieranie głosu w tej sprawie,skoro i tak wiesz swoje. Może rodzice nie są tacy źli jak Ci się wydaje....

Gość dftgyhujkioigt
dfghjkl;

Gość 17 latkaaa
ale mu wisi czy zona sie dowie, ona wiedziala ze on ja zdradza. Zreszta robil to tez wczesniej wiec watpie by sie dal zaszantazowac czyms takim. Na pewno by mi nie dal 2,5 tysiaca.

Gość 17 latkaaa
co do tego dlaczego to zrobilam to nie chce o tym pisac, ale byla to moja decyzja i ku pewnie waszemu zdziwieniu nie do konca to dla kasy bylo, bo rodzice mi niczego nie zalowali

Masz parę wyjść : -urodzić-powiedzieć rodzicom może nie będzie tak źle,pobierać alimenty -pójść do domu samotnej matki -oddać do adopcji -usunąć.

Gość 17 latkaaa
rodzice wyrzuciliby mnie z domu a jakby sie jeszcze dowiedzieli ze to z zonatym to juz w ogole

Jak nie dla kasy to...? Znam laskę co lubi po prostu sex,i spała raz z tym raz z tym. Miała za mało wrażeń. Właśnie tą co nie wie z kim ma córkę :P

Gość jkhkjhn
jhjkn

Gość Nie szanujesz siebie
puszczalska dziewczyno !!! Jak można sypiać z żonatym. Co musi czuć żona tego faceta :O Przecież to kurestwo!

Gość 17 latkaaa
oj to moja sprawa dlaczego, nie jest to zbyt istotne teraz