Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpieluchowaniehelp

pomocy! odpieluchowanie bardzo ciezkie

Polecane posty

Gość posty
nie wchodza

Gość odpieluchowaniehelp
Postanowilam ze jak do niedzieli nie bedzie postepu to zaloze pampersa. Bo chyba nie bedzie sensu dalej ciagnac. Poczekam pare tyg i wtedy znowu. Zalamalo mbie dzisiaj to zasikane lozko. Wszystko do prania, a w ogole ciagle czuje zapach siskow w pokoju... zalamka

Gość odpieluchowaniehelp
.

Aaa i jeszcze jedno moja starsza też bała się siadać na nocnik i u nas pomogło jak odtanczylam taniec śpiewając coś takiego "siku siku siku robię na nocniku i ..kupkę weź":-) pokazując ze na niby siadam na nocnik,poskutkowało odrazu:-) Pomocna była nam też trochę świetna książeczka "Nocnik nad nocnikami" o dziewczynce o imieniu Basia:-) Oto link: http://merlin.pl/Nocnik-nad-nocnikami-dziewczynka_Alona-Frankel/browse/product/1,697735.html Mam nadzieje ze moje rady będą pomocne!! Pozdrawiam i życzę wytrwałości!!!

Siku siku siku robię na nocniku i kupkę też tak brzmiały słowa tej mojej wymyślonej piosenki,przepraszam za literowke:-P

Gość O TO CI WSPOLCZUJE
moj synek ma juz 2 l i prawie 3m a nie mam zamiaru go zmuszac.robimy to od 2 miesiecy po troszku.na poczatku tez protestował płakał,ale juz widze poprawe.trwa to ,ale nie ma nic na siłę

Gość zonaKraka
U nas szło z oporami, synek pierwszy nocnik dostał na roczek- od babci która była przekonana że to najwyższy czas na odpieluchowanie- i za nic nie chciał na niego sikać. Udało się może raz-dwa razy przypadkowo, ale co z tego jak nie o to chodzi żebym ja latała z nocnikiem za dzieckiem, tylko o to żeby dziecko potrafiło samo uświadomić sobie, zasygnalizować i chociaż minimalnie kontrolować swoje potrzeby fizjologiczne. Nocnik traktował jak każde siedzisko, mógł się tam bawić czy oglądać książeczki ale nic więcej. Załapał dopiero z nakładką na wc, bo tam mama i tata robią siusiu. Teraz synek ma dwa lata i dwa miesiące i idzie tak w kratkę. Sikania nie kontroluje praktycznie w ogóle- co najwyżej powie że już robi/zrobił siusiu, albo posadzony na muszli zrobi przy okazji. Kupę- pół na pół, jak ma ochotę to sam powie i idziemy, coraz częściej udaje się na muszlę kiedy widać że robi i wtedy o tej muszli przypomnimy. Brak pieluchy niczego w tej kwestii nie zmieniał, brudne majtki mu nie przeszkadzały. Nie zamierzam go popędzać bo dopiero co nauczył się mówić o tym że cokolwiek chce zrobić/robi/zrobił.

Gość rommusia
Moja corka ma dwa lata i trzy miesiace i tez nie robi do nocnika. byla krotka faza,przed drugimi urodzinami,ze fascynowal ja nocnik i sikala do niego,sama nalegala,ale jej przeszlo,proponuje nocnik,ona nie chce. a ze mam tez trzymiesiecznego niemowlaka,to klade na to obecnie kite i daje jej jeszcze czas,bo mam pulniejsze rzeczy niz koncentrowanie aie na ekskrementach. wie,do czego jest kibel,wie,kiedy cos robi,wiec to kwestia tylko checi ,ktora -jestem przekonana -niedlugo sie pojawi. Wapolczuje ludziom,ktorzy maja jakies jebniete ambicje co do robienia gowna tam czy tu i od 8 miesiaca sadzaja niemowlaka na kibel i tak sie bawia przez rok