Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cindy Crawford New York

Dlaczego Polacy boją się związków partnerskich i homomałżeństw ?

Polecane posty

Gość baranekk...
należy koniecznie przebadać te środowiska pod rożnymi względami - wyniki podać do publicznej wiadomości, a dopiero póżniej można dyskutować publicznie o bezpieczeństwie , normalności i wychowywaniu w takich związkach ...chyba 'demokratyczne i rzeczowe' rozwiąznie sprawy :D po co się przedwcześnie i bez odpowiednich danych okładać maczugami ?;)

Gość Sicily
Zawsze myślałam, że małżeństwo jest po to, żeby zalegalizować wspólne życie z ukochaną osobą, a nie, jak tu czytam, żeby mieć potomstwo. Jestem hetero, nie planuję dzieci, wg pewnej znanej pani jestem więc jałowa, co zapewne odbiera mi prawo do miłości, ale też i do normalnego życia. Jeśli kiedyś z moim ukochanym zdecydujemy się zalegalizować związek, to tylko przez wzgląd na te prawno-techniczne udogodnienia, z radością jednak zawrałabym związek partnerski...gdyby było to możliwe w tym katokraju...

Gość kurdeczko
parady gejowskie to nie jest obraz zwyklego codziennego zycia szarego obywatela geja. maja one na celu jedynie groteskowe i wyolbrzymione robienie na zlosc anty-gejom. nikt o zdrowych zmyslach nie bierze parad gejowskich na powaznie, lub postrzega ich jako cokolwiek adekwartny obraz zycia zwyklego geja ;) x a ludzie zazwyczaj zwyklych gejow nie znaja, albo znaja, ale nie wiedza ze oni gejami sa. sama znalam w swym zyciu gejow roznej masci, od redaktorow, po lekarzy, prawnikow, ksiezy, kolegow ze szkolnej lawy i oni byli praktycznie nie do rozroznienia w zachowaniu, ubraniu, sposobie rozmowy, relacjach z partnerem (jezeli mieli) od facetow hetero. czasem moze dalo sie zauwazyc odcien tej ich "milutkosci", ale to juz bardziej dla wtajemniczonych. geje wariaci urzadzajacy wynaturzone parady to po prostu taki odlam ludzi, ktorzy chca siac sensacje i robic na zlosc anty-gejom. i wiadomo - osiagaja tym jedynie odwrotny efekt, ale debile znajda sie wszedzie.

Gość kurdeczko
Argen chca jedynie dla siebie rownosci wobec prawa v a gdzie ta nierówność występuje? x mowimy w tym tamacie o rownosci w sprawie zwiazkow. myslalam, ze moze zauwazyles, bo to jest napisane w tytule :)

Gość kurdeczko
!offerma "wyjasnilam na jakiej zasadzie takie przytaczane dla wlasnych potrzeb, a wyrwane z kontekstu wyniki nie sa wiarygodne." x dla ciebie żadne wyniki nie będą wiarygodne które nie gloryfikują pedziów. nawet to że np zboczeńcy są drugą po narkomanach grupą ryzyka jeżeli chodzi o zakażenie HIV. nawet prostytutki są bezpieczniejsze. II ja nie potrzbuje zadnego gloryfikowania pedziow i nikt ich zreszta nie gloryfikuje. jedynie wyjasniane sa suche, neutralne (nie glorygikujace) fakty dotyczace ich natury i egzystancji. a o wiarygodnosci wynikow nie swiadczy dla mnie koncowe stwierdzenie i czy mi sie to podoba, czy nie, ale medody przeprowadzania badac i czy sa to badania naukowo neutralne, czy robione pod katem "korzysci" jakiejs grupy. jezeli grupy gejowskie maja jakies swoje naciagane badania, to mnie one nie interesuja, podobnie jak nie interesuja mnie naciagane badania anty-gejow. a jezeli w twojej opinii sa oni zboczencami to juz jest twoj wlasny problem i sam sie z nim mecz (a meczy cie to widac niewasko). problem zakazenia HIV jest osobnym problemem z ktorym wsrod tej grupy trzeba walczyc tak samo jak wsrod innych grup, ale nie podpinac pod grupe zakazonych osoby nie majace z niebezpiecznymi czynnosciami nic wspolnego.

Gość kurdeczko
Argen drugi post w temacie wszystko wyjaśnia. x drugi post w temacie wyjasnia tyle, ze osoba ktora go napisala uznaje za wazny tylko zwiazek prowadzacy do posiadania potomstwa. twierdzi rowniez, ze w konstytucji nie pisze, zeby gejow dyskryminowac.

Gość kurdeczko
p.s. i ma racje, bo nie pisze :D

Gość kurdeczko
baranek, masz racje, to wszystko trzeba dokladnie przebadac i tym razem nie tylko wsrod patologii ;) zreszta o to wlasnie chodzilo mi w moim pierwszym poscie na temat dzieci w parach homo. ja osobiscie, ale to jest tylko moja osobista opinia, uwazam ze jezeli rodzice niezaleznie od plci sa kompetetnymi rodzicami i kochajacymi, to dobrze jak wlasnie tego pokroju ludzie maja dzieci, ktorym zapewnia stabilny cieply dom. nie znam zadnej pary homo z dziecmi, widzialam jedynie pare filmow (fabularnych), w ktorych byly 2 mamy i wygladalo to zupelnie zwyczajnie. problemy jakie sie pojawialy byly typowymi problemami, ktore pojawiaja sie w rodzinach, albo problemami zwiazanymi z poszukiwaniem biologicznych rodzicow. poza tym wszystko wygladalo normalnie, mamy nie urzadzaly przed dziecmi orgii, utrzymywaly dyscypline taka jak kazdy inny odpowiedzialny rodzic, mialaby miedzy soba calkiem podobne problemy jak w parach hetero. x no ale opinie mam jaka mam, lecz nie wyglaszam jednoglosnie, bo bez dostapu do szerszych i realnych danych, nie wiem po prostu. prawdopodobnie jest tak jak mysle, ale pozostaje otwarta na ew. inny wariant, gdyby mial sie pojawic. w co watpie ;)

Tylko trzeba czekać kiedy Polska będzie musiała respektować wszystkie prawa w tej kwestii i karała homofobów:(

Gość kurdeczko
Sicily Zawsze myślałam, że małżeństwo jest po to, żeby zalegalizować wspólne życie z ukochaną osobą, a nie, jak tu czytam, żeby mieć potomstwo. Jestem hetero, nie planuję dzieci, wg pewnej znanej pani jestem więc jałowa, co zapewne odbiera mi prawo do miłości, ale też i do normalnego życia. Jeśli kiedyś z moim ukochanym zdecydujemy się zalegalizować związek, to tylko przez wzgląd na te prawno-techniczne udogodnienia, z radością jednak zawrałabym związek partnerski...gdyby było to możliwe w tym katokraju... x bo i masz racje, ale dla tych, co nie potrafia sobie wyobrazic zycia bez dzieci, twoja postawa moglaby okazac sie wynaturzeniem lub wrecz zboczeniem ;) ja akurat to rozumiem, bo sama nie planuje miec dzieci, ale dla niektorych rozmnazanie jest najwazniejszym i ostatecznym celem czlowieka, i koniec. i wszystko byloby fajnie, gdyby ZNOWU nie chcieli wszystkich mierzyc swoja miara i naklaniac do zmiany stylu zycia na taki, jaki im jest blizszy :)

Gość kurdeczko
Grzeslaw, tak, nalezaloby te wszystkie prawa respektowac i tepic, miast propagowac homofobie. w ogole rugowac z mentalnosci spolecznej jakiekolwiek fobie przed innym tylko dlatego ze jest inne.

Ja mówię o tępieniu homofobii, czyli respektować inność, jak nie da się po dobroci no to zostaje tylko KK :-(

bezczelność pedalskiej propagandy posuwa się do tego że ośmielacie się wprost domagać tępienia poglądów wam niewygodnych (czyli "homofobii"). takie totalitarne "albo są z nami, albo ich nie ma". a jednocześnie próbujecie pozować na "neutralnych" i "obiektywnych". jak usłyszałaś że są badania które dowodzą szkodliwości wychowania dzieci przez pary homo to z miejsca uznałaś je za "niewiarygodne" a teraz mi tu próbujesz wmówić że dla ciebie "nie liczy się wynik badań". było by to śmieszne gdyby nie było takie straszne. i właśnie gdyby nie to wszystko co napisałem powyżej to mnie naprawdę nie interesuje co kto wyprawia we własnym łóżku. ale niestety zboczeńcy godzą w podstawy naszej cywilizacji i dlatego trzeba ich tępić zanim oni zniszczą tę cywilizację.

Gość a ja mysle ze nawoływanie do
"tepienia" to przestepstwo...

Gość coz.,....
!offerma- wczoraj było wczoraj, czasy sie zmieniają, wartosci takze. Trzeba isc do przodu, gdyby kazdy myslal jak konserwatysta to nadal bysmy zyli w lepiankach

Gość dlatego nie głosuje na konserw
atystów, widać po offermie zero merytoryki maximum agresji i jadu, on sam nawet chyba nie wie o czym bredzi. ale spoko pośmiać sie można chociaż z takiego

Gość coz.,....
i to Ty offermo tępisz tych, ktorzy mają inne zdanie niz twoje. Dla ciebie kazdy jest lewakiem, komuchem, dewiantem, zboczencem, pojebem, durniem etc. Kto nie z Tobą ten przeciwko tobie, smieszne. A przypominam, ze twoj idol Kaczynski i caly PIS poparl rok temu ustawe o przymusowym podawaniu lekow i szczepionek w razie 'zagrozenia' - to nie forma totalitaryzmu? Niczym sie nie roznia od Tuska, Oleksego, taka sama lewica tyle ze wierzaca :D

"czasy sie zmieniają, wartosci takze." nie mieszaj swojego uwielbienia dla dewiacji z jakąkolwiek "zmianą wartości". to jest element zboczeńczej propagandy tak manipulować wartościami żeby zmuszać innych do przyjęcia waszego punktu widzenia. x "Trzeba isc do przodu, gdyby kazdy myslal jak konserwatysta to nadal bysmy zyli w lepiankach" jak dla mnie to ty możesz iść nawet w bok. ale uwielbienie dla zboczeń nie ma nic wspólnego z postępem i rozwojem. to homopropaganda takie rzeczy by chciała wszystkim wmówić jakoby to miało jakikolwiek związek i sprzeciw wobec degradacji społecznej jest jednoznaczny z "zyciem w lepiankach". co zresztą stoi w logicznej sprzeczności z ich kolejnym argumentem o tym że "homoseksualizm był zawsze" i powoływaniem się na antyk. no ale jak widać nie ma takiego kłamstwa ani manipulacji do której nie uciekną się homopropagandyści.

Gość ciemnogród powinien siedzieć
cicho i tyrać na normalnych ludzi 🖐️ na szczęscie z reguły tak jest

no a ty wszystkich którzy nie podzielają twojego zdanie nazywasz pedałami, komuchami i dewiantami i świety mikołaj wie jak jeszcze... Na jedno wychodzi

no bo czyż to nie jest zboczeńcza dyktatura gdy sąd wypowiada się o tym czy "anna grodzka" to facet czy kobieta? to ja mam być przez sąd zmuszany do uznania faceta za babę?

no tylko że prawiczek to nic obraźliwego a pedał już tak. Ktoś cie nazwie prawikiem to nic sie nie stanie, a jak ty nazwiesz kogoś pedałem to cie ukaraja

Gość bedziesz walczyć pisząc
na kafe :D? Super