Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy nie czułam chęci i potrzeby przyjaźnienia sie z kimś a wy?

Polecane posty

Gość gość
gość jesli ktos lubi zycie towarzyskie i ma bujne zycie towarzyskie, jest lwem salonowym dusza towarzystwa to pewnie jest pustym i mało wartosciowym czlowiekiem Ty za to pewnie jesteś super wartościowym człowiekiem:) Trzeba umiec dobierać sobie znajomych, jak przyygarniacie pierwsza z brzegu osobe to tak jest. Chociaz często może być ze ktoś udaje przed wszystkimi i nikt jej nie zna tak naprawdę,ale każdy ma intuicje i jeśli cos nie pasuje to nara:) ludzie którzy zawodzą to nie przyjaciele, wiec nie ma co zalowac

Gość gość
nie ma przyjazni

Gość gość
racja

Gość gość
zycie potwierdza ze najlepszy i najwierniejszy przyjaciel to kasa

Gość gość
dla mnie takie pojęcia jak goście gościnnośc , dom otwarty, przyjaciel domu przyjaciel rodziny to puste frazesy

Gość gość
Mam dokladnie tak samo jak autorka. Kiedys jak bylam mlodsza to i owszem, potrzebowalam psiapsiolek. Teraz mam kochanego meza i zadne kolezanki nie sa mi potrzebne. Wyjscie na zakupy z kumpela czy na kawe? Albo spotkanie na ploteczki? A po co mi to? Na zakupy chodze sama, a raz w roku odwiedzam moja mama na miesiac czasu i wtedy sie naplotkujemy. Zadne falszywe kolezaneczki nie sa potrzebne.

Gość gość
madre podejscie

Gość gość
wspolczuje wam. W swoim ( dlugim juz) zyciu spotkalam wielu wspanialych ludzi - kobiet i męzczyzn. Nigdy nie czułam sie samotna, życie jest piekniejsze wsrod zyczliwych ludzi.

Gość gość
lepiej nie pokladac w ludziach poza najblizszymi osobami wiary nadziei i uczuc bo mozna sie rozczarowac

Gość gość
podlosc ludzka zwlaszcza kobiet wobec kobiet nie zna granic

Smutne są posty osób, które nie wierzą w przyjaźń. Widzę, że sporo oczekiwały od osób, które darzyły przyjaźnią, a gdy się zawiodły wołały się odciąć niż próbować zaprzyjaźnić się z kimś innym. Żeby przyjaźń przetrwała trzeba dawać a nie tylko brać. Wielokrotnie przekonałam się, że przyjaciele są ważni w życiu i współczuję tym, którym tego wsparcia brakuje.

Gość gość
ja przez cale zycie obywam sie bez przyjazni i jest cudnie -wiare w przyjazn stracilam bezpowrotnie juz w podstawwoce

Gość gość
najlepsza jest zasada-nie mam zadnego przyjaciela czynie przyjacielem swoj umysl

Gość gość
najlepszy przyjaciel to kasa

Gość gość
widze że temat dla mnie, czyli wy też nie macie żadnych bliskich znajomych oprócz męża?:p

Gość gość
widze że temat dla mnie, czyli wy też nie macie żadnych bliskich znajomych oprócz męża?:p

Gość gość
na ludziach mozna sie strasznie zawiesc-ci ktorzy deklaruja przyjazn i ze pomoga jak bedzie trzeba wypna sie w chwili kryzysu gdy pprosii sie o wsparcie

Gość gość
ludzie to kanalie

Gość gość
przyjazn to kit i mit

Gość gość
cóż, ja też się zgadzam z autorką topiku, uważam, że nie ma prawdziwej babskiej przyjaźni... koleżanki, owszem, mam, czasem pójdę z nimi na kawę albo odwiedzamy się w domu, ale to dość rzadko. ja ogółem nie mam potrzeby plotkowania przez telefon, chodzenia na wielogodzinne zakupy czy wspólnego biegania, w ogóle nie czuję potrzeby nawiązywania jakichś głębszych relacji z innymi ludźmi..

Gość gość
najlepszy przyjaciel to kasa

Gość gość
a zycie towarzyskie jest gowno warte

Gość gość
tylko o wbijanie noza w plecy chodzi

Gość gość
ludzie to kanalie

Gość gość
a ja myślałam że coś ze mną nie tak:( ja też nie mam przyjaciół, koleżanek, zawiodłam się na osobach które uważałam za koleżanki, przyjaciół, tzn. te osoby były w moim zyciu ponieważ czegoś od mnie chciały ale gdy to ja potrzebowałam pomocy nie było nikogo, było nieodbieranie telefonów, nie odpisywanie na smsy, meile, teraz nie mam potrzeby by mieć przyjaciól, mam znajomych w pracy ale unikam z nimi bliższych kontaktów i pasuje mi to, co prawda spotkałam się z zarzutem z ich strony że jestem bardzo wycofaną osobą może i jestem ale też chronie siebie, po swoich doświadczeniach nie mam ochoty na to poprostu, samej ze sobą jest mi dobrze

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak przyjażń...

Gość gość
- jeśli już, to raczej znajomość bliższa lub dalsza, ale przyjażń to wielkie słowo...

Gość gość m
Wszyscy prawie tu piszecie, jak to zawiedliście się na innych i jak to nie warto inwestować w innych ludzi. A odpowiedzcie sobie przede wszystkim na pytanie - kogo wy zawiedliście w życiu i jacy wy jesteście dla innych. Ja nie mam takich oczekiwań wobec ludzi wokół mnie, aby mnie wspierali, pomagali, podziwiali itp, itd. Przyjaźń dla mnie to wspólnota poglądów, rozumienie się nawzajem, lubienie się. I tak, jest to dla mnie ważne w życiu i spotkałam ludzi, których zwyczajnie lubiłam, miło spędzałam z nimi czas. Żadna mnie nie zawiodła. ALe ja nie oczekiwałam, że ma mi być ktoś wierny, lojalny itp itesre. Zwyczajnie ograniczacie się mając takie poglądy. Tylko mąż, mama i może siostra. Ludzie, jest mnóstwo wartościowych ludzi! A wy tylko kółeczko wzajemnej adoracji...

Gość gość
Ja mam przyjaciolke z ktora znam sie 15 lat i zawsze mozemy na siebie liczyc... a od niedawna zakochalam sie w nowo poznanej kolezance ;) Kobieta zakochana w kobiecie ale czy z wzajemnosci okaze się ...

Gość gość
kazdy wykorzystalby kazdego do wlasnych celow -ludzie traktuja innych przedmiotowo jest to widoczne zwlaszcza w pracy