Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia_30

sierpniowe mamy 2013 ciag dalszy :)

Polecane posty

Kattiyo wszystkiego najlepszego :).Ja dziś od rana miałam zmieniających się gości jestem zmęczona a napewno tak szybko nie zasnę

Nic z tego:( nie da rady dodać postu na starym topiku.... Oglądam Gladiatora Russel Crowe jest tam rewelacyjny:) Dobranoc....

Katti wszystkiego najlepszego w dniu imienin. Goosiaa2 - milej zabawy na weselu :D Wybaw się za nas wszystkie :D Dziś już chyba stare forum nie będzie działać. Ja idę spać - ostatnio cały czas jestem zmęczona ale to pewnie przez stres przed warunkiem i obroną... A zatem spokojnej nocy dziewczyny.

teraz to juz nie wiem gdzie pisac... ale jutro pewnie mi czasu zabraknie ;) wiec trzymajcie kciuki za to zebym wytrzymala jak najdluzej i obiecuje Wam, ze w planie mam najesc sie za nas wszystkie :) najgorsze jest to ze ma padac i byc zimno a moja garderoba nie byla na to przygotowana :( trzymcie sie i niestety na zdjecia musicie poczekac do poniedzialku bo dzis juz nie mam sily :)

Dziękuję wszystkim za życzenia :-) Ja juz w łóżku- dzien kanapowy- w ramionach mężunia maraton filmowy :-) Strasznie mnie dzisiaj suszy.. A jutro rano do Teściunia jedziemy w odwiedziny i pewnie dopiero poznym popoludniem wrocimy..

ja nie spie dzisiaj od 4 bo obudzil mni bol plecow jak na okres. wstalam zeby troche pochodzic z nadzieja ze minie ale dalej poli tyle ze troszeczke mniej.

Wpadłam spróbować się przywitać,ciekawe czy się uda, bo wieczorem juz nie moglam dodac postów i szczerze to mam dosyć pisania tutaj, tylko ciśnienie mi się podnosi.

Jak napisałam, to pokazały mi się Wasze posty... :-/ Ja trochę lepiej się dzisiaj czuję :-) Ale jak sobie pomyślę, że muszę trochę posprzątać to od razu słabnę :-D

Abcd, to może zadzwoń do lekarza, albo podjedź gdzieś na dyżur, bo to chyba nie jest normalne :-/ Wydaje mi się, że lepiej to sprawdzić.

jednak zasnelam jeszcze o 6 i spalam do 8 bo jakos plecy przestaly bolec ale za to obudzil mnie znowu straszny bol bioder. dzisiaj nawet nie mam jak dostac sie nawet do szpitala bo meza od wczoraj wieczorem nie ma i bedzie dopiero jutro. do szpitala mam 45 km a do swojego lekarza w razie czego 20 km. w razie jak bedzie mocno bolalo znowu to bede prosila zeby ktos mnie zawiozl. wiecie co najsmieszniejsze jest to ze dzisiaj jak obudzilam sie to z dziwnym wrazeniem ze brzuch jest nizej teraz.

abcd Ty lepiej tego nie lekceważ ,bo Ty wiesz co to oznacza.Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do gina i powiedziała o tym.Gdyby to był już 36 tydz to spokojnie mogłabyś czekać na rozwój wydarzen a tak w razie czego oni mogą powstrzymać poród.Prosze zadzwoń może to co innego.

Abcd weź magnez, weź nospe i kategorycznie dzisiaj łóżko i odpoczywaj. Jak nie przejdzie - jedź gdzies na dyżur :-)Ale bez paniki, nerwy nie wskazane :-) Moj wczesniejszy bol brzucha okazał się dziwną 2 dniową niestrawnością czy lekkim struciem 3 dniowym chlebkiem razowym- mamę potem tez rozbolał brzuch i psa też (mąż jadł inny chleb). Pierwszy raz mnie tak jelita bolały dziwnie i nie wiedzialam ze niby takim zdrowym chlebem można sie tak szybko struć - dodam ze chlebek wyglądał normalnie - dopiero na kolejny dzien zauwazylam dwa wykwity pleśni pod spodem... Gosia dzisiaj na weselicho :-) Pobaw sie za nas wszystkie i najedz - tylko nie przecholuj :-) No i czekamy potem na fotki z imprezy :-) Xx My za jakąś godzinke będziemy sie zbierać do Teścia. No i pewnie niedlugo przyjedzie mój brat z diablicą i dziećmi do mojej mamy.

wzielam juz nospe i magnez i chyb zaraz pojde sie kapac na wszelki ypadek jabym miala jechac do lekarza albo do tego szpitala. jak dzwonilam do meza po 4 to tez kazalmi jechac do szpitala. jak na zlosc jeszcze dzisiaj nie moze wrocic do domu bo wiadomo z mezem jechac jakos takinaczej niz jak ma mnie ktos inny zawozic.

Abcd tylko spokojnie - będzie dobrze :-) Wiadomo ze z mężem lepiej. Ja to bym nawet nie miała kogo poprosić zeby mnie zawiozl, musiałabym taxówke brac - dobrze ze szpital mam w tym samym mieście w razie czego. No ale ja sie staram unikac szpitala jak ognia... wiem ze jakbym poszla to by mnie trzymali na obserwacji kilka dni na kroplówkach... Dopoki nie jest bardzo źle staram sie przeczekac. Z resztą moja gin mi kiedys powiedziala ze jak boli brzuch i plecy to spokojnie wziąć nospe i sie położyć. Jakby sie pogarszało to sie ewentualnie martwic.

Ja odkąd jestem w ciąży to jestem straszną panikarą i najchętniej to bym chodziła do gina co drugi dzień... Dzisiaj już trzeci dzień mnie boli to krocze, chodzę jak kaczka i zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... Abcd może zadzwoń do swojego lekarza, a jak każe Ci jechać do szpitala to nawet się nie zastanawiaj. Miałaś już różne problemy w tej ciąży, dlatego lepiej "dmuchać na zimne".

teraz dziala pewnie nospa i ciepla kapiel bo nie boli juz tak ale czuje jeszcze taki dyskomfort i takie lekkie napiecie w dole pleców.

Ja Was widze z dobowym opóźnieniem niemalże. No nic. Teraz kiedy ten kontakt będzie nam najbardziej potrzebny to kafe wariuje. Piszę bo w superpharm promocja na pampersy za 39.90. Ja mam lekarza w poniedziałek. Szczegółowe usg więc cieszę sie bardzo. U tego drugiego lekarza w Białymstoku tam gdzie będę rodzić. Cały czas muszę tez chodzić do mego w wawie więc teraz wizyty co tydzień mnie czekają. Zbankrutuję. Kupiłam też kojec do spania zobaczymy jak to będzie. Ostatnio spanie mi jakoś nie idzie. Miłego weekendu życzę kobietki.

no i znów to samo ;/ obiecałam mamie, że zrobię sałatki na dzisiejszą imprezę urodzinową ojca i jak zaczęłam o 9.30 tak teraz usiadłam. A brzuch znow boli masakrycznie w okolicy pępka :( wrrrr jeszcze w dodatku chyba złapałam jakieś zapalenie/infekcję bo strasznie mnie TAM swędzi w okolicach cewki :( wszystko naraz ;/ :(:( dobrze że w poniedziałek mam wizytę bo chyba oszaleję

u mnie na szczescie juz plecy nie bola ale caly czas lezalam do tej pory. zaraz wezme nastepna dawke nospy i magnezu. dzisiaj obiadu nie musze robic bo mama kazala przyjsc do niej na obiad a mam do niej rzut beretem.

abcd uwaaj na siebie..... dobrze, ze dzis masz chociaz trochę lżej co się nie przemęczyszv:) ja złapałam doła, same dolegliwości.i jeszcze do tego te nieszczęsne owsiki!!!! pozbyć się ich nie można, taki wstyd ;/ jeszcze teraz sobi euswiadomiłam, że pewnie podadzą mi ten lek na nie zaraz po porodzie, i nie będę mogła dobę karmic !!!!:( po pierwsze starsznie mi przykro z tego powodu jeśli tak będzie, bo chciałabym dać to co najlepsze naszej Emilce kochanej ;/ po 2. wstyd przed dziewczynami z którymi bęę na sali. co im niby powiem jak zapytają czemu nie karmię piersią?;/ :( a wogole powiedzcie mi jak to jest, jeśli przez te 24 godz będę musiałą zrezygnować z naturalnego karmienia to czy muszę mieć swoje mleko czy spzital zapewnia, jak to wogóle wygląda :(

abcd uwaaj na siebie..... dobrze, ze dzis masz chociaz trochę lżej co się nie przemęczyszv:) ja złapałam doła, same dolegliwości.i jeszcze do tego te nieszczęsne owsiki!!!! pozbyć się ich nie można, taki wstyd ;/ jeszcze teraz sobi euswiadomiłam, że pewnie podadzą mi ten lek na nie zaraz po porodzie, i nie będę mogła dobę karmic !!!!:( po pierwsze starsznie mi przykro z tego powodu jeśli tak będzie, bo chciałabym dać to co najlepsze naszej Emilce kochanej ;/ po 2. wstyd przed dziewczynami z którymi bęę na sali. co im niby powiem jak zapytają czemu nie karmię piersią?;/ :( a wogole powiedzcie mi jak to jest, jeśli przez te 24 godz będę musiałą zrezygnować z naturalnego karmienia to czy muszę mieć swoje mleko czy spzital zapewnia, jak to wogóle wygląda :(

ines ty się nie przejmuj kimś tam,owsiki to żaden wstyd ,dla mnie to wstyd jak ktoś śmierdzi i się nie myje.A pytałaś lekarza o mebendazol?Niby nie można go brać w ciąży ale nieraz trzeba go podać ale tylko w 2 i 3 trymestrze.Ja dziś też mam dziwne bóle brzucha i krocza eh. Abcd jak tam u Ciebie?

teraz juz nie boli brzuch ani plecy tylko wlasnie troche krocze boli ale tym sie nie przejmuje bo mnie tak boli prawie od poczatku ciazy.

anulka nie pytałam, jedynei jak byłam w 25 tyg to właśnie mu mówiłam, że się pojawiły, a z tego co zrozumiałam, to powiedział, że tabletkę dostanę po porodzie jednorazowo...Hm ale na pewno zapytam w poniedziałek na wizycie, bo jest to mega uciążliwe ;/ Nawet sobie zanotuję, dzięki Ci wielkie, może się uda i będę mogła go wziąć

Gosia pewnie już na parkiecie szaleje :-) Xxx Abcd i jak u Ciebie? nadal boli? Xxx Co do tych wkładek Bella to nawet nie wiedziałam, że nie są z klejem :-/ Ale patrząc na ich wielkość, to wydaje mi się, że nie będą się przesuwać :-) Xxx Ja dzisiaj przez godzinę próbowałam nakręcić mój brzuch jak się rusza, bo Zuzia się tak wypinała, że miałam guza na brzuchu- ale co włączyłam nagrywanie to się chowała :-) Xxx Dzisiaj sprawdzałam daty i zostało mi 65 dni do terminu porodu... Ale ten czas szybko leci :-)