Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta kar mar

PRZESUNIECIE TERMINU MIESIACZKI - PILNE

Polecane posty

Gość marta kar mar

Dziewczyny mam pytanie biore drugie opakowanie Yasmin - dzis ostatnia 21 tabletke. Okres ma wypasc za 4 dni na dkugi weekend. Chcialabym przesunac miesiaczke o 3 dni. Czy moge zrobic tak ze wezme 3 tabletki dodatkowo 21+3 i zrobie 7 dniowa przerwe i potem znowu 21 ? Czy to jest bezpieczne i czy miesiaczka w najbliszej 7 dniowej przerwie wystapi normalnie?

Nikt Tobie nie da gwarancji że mimo niezrobienia przerwy nie dostaniesz okresu oraz ze potem będziesz miesiączkować normalnie. Ja 3 razy nie robiłam przerwy. 1 własny ślub i się udało nie dostać w tej przerwie (brałam wtedy parę lat) ,potem dostałam normalnie krwawienie. 2 razy mimo nie zrobienia przerwy to okres dostałam i mało tego krwawiłam strasznie długo - 2 tygodnie! 3 raz nie zrobiłam przerwy i dostałam plamienia.Potem dostałam w następnej przerwie orkes normalnie. Więc stwierdziłam nie ma sensu robić nie robić przerw :D

Gość marta kar mar
up

Gość marta kar mar
ok. kurcze nigdy nie wiadomo z tymi tabletkami - ja chce wziąć dodatkowo 2, 3 szt żeby przesunąć miesiaczke o 2, 3 dni a nie całkowicie się jej pozbyć.

Gość gość
Ja jeśli przesuwałam to tylko według ulotki, hm, nie doczytywałam dokładnie ale nie widziałam opcji przesuwania o 3-4 dni.Wiem że można wcześniej zacząć kolejne opakowanie jak chce się przerwę skrócić, ale o to może lekarza dopytaj. Brałam po prostu dwa opakowania pod rząd i ten sposób jeszcze nigdy nie zawiódł, a przydatne przy większych imprezach i wyjazdach.

Gość marta kar mar
bylam wczoraj u ginekologa io powiedzial ze bez problemu moge tak zrobic.czyli 21+3, 7dniowa przerwa i dalej 21. gin. potwierdzil ze zabezpieczenie dziala. czy ktoras z Was tak robila?