Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mijamija

jak poradzić sobie z własnymi nerwami?

Polecane posty

Ja leczę i nerwicę, i fobię społeczną. :D Mam oprócz tego podejrzenie depresji. Na razie dostałam od lekarza tylko propranolol (na nerwicę i socjofobię) i doxepin (potencjalna depresja).

Gość gość
kaszia ja mam ponoc nerwice depresyjna i dostalam cital po ok 4 dniach dostalam takeigo ataku paniki ze wzywalam pogotowie. rzucilam tym swinstwem i od tego czasu przez ponad rok meczylam sie z atakami paniki ktore miewalam kilka na dzien. Nigdy nie mialam zadnych atakow paniki, mialam tylko tachykardie i nic wiecej. Pluje sobie w twarz ze poszlam do psychiatry i zaaplikowalam sobie to swinstwo bo moglam wziac zwykly betablocker i obyloby sie bez tych innych objawow:(

Gość mijamija
ja uciekam spać, środa coraz bliżej, chyba zwariuje do tego czasu i w ten dzień:( poproszę o ten propranolol, może pomoże, oby...pozdrawiam Was ciepło:) 3majcie się

Gość gość
gbrhrfhy

Gość gość
Ja dostalam afobam na uspokojenie od kardiologa. Mialam bole w okolicy mostka i myslalam ze to serca. badania wykluczyly i kardio stwierdzil nerwice. bralam rano i wieczorem. czulam sie b.dobrze. ale w nerwach nie zrozumialam ze mam brac tylko 2 tygodnie a bralam 2 lata. przed lykaniem gadalam do tabl. ze tak dobrze mi robi :-O i nie wyobrażalam sobie ze musze kiedys przestac. no i dopiero skutki uboczne zmusily mnie do wizyty u neurologa. dostalam inny lek ktory wyprowadzil mnie z uzależnienia. teraz zażywam doraźnie Atarax w syropie /hydroxyzyna/ sprawdz ulotke.

Kaszia a czym się to u Ciebie objawia?

Trzeba po prostu trafić na dobrego psychiatrę. Ja poszłam na NFZ i nie przypuszczałam, że trafi mi się taka spoko lekarka. Słyszałam opowieści o lekarzach, którzy po 15 minutowej rozmowie dają benzodiazepiny i pokazują drzwi. :O :O Myślałam, że w moim przypadku będzie podobnie. Na szczęście nie było. :D @Ankii, ale co? Depresja, nerwica, socjofobia? :P

Gość mijamija
byłam u lekarza, dostałąm jakaś mieszankę ziołową, której jeszcze nie mam bo w aptece muszą ją zrobić i lek Pramolan 50mg.....ktoś ma pojęcie czy mi to pomoze????? przypominam że potrzebuję leku, który mnie uspokoi ale po którym będę mogła iść do pracy...

Pramolan to antydepresant, ale ma też działanie pzreciwlękowe. :) Zażyj i zobacz jak działa. :P

Pramolan to antydepresant, ale ma też działanie pzreciwlękowe. :) Zażyj i zobacz jak działa. :P

Gość gość
watpie by antydepresant zaczal dzialac od razu, na efekty antydepresantow zazwyczja czeka sie co najmniej 2 tygodnie

Przeciwlękowo działa od razu, na działanie przeciwdepresyjne trzeba poczekać. :)

Gość gość
ja mialam przeciwlekowy i na depresje w jednym i zadnego takiego dzialania od razu nie zauwazylam, wrecz przeciwnie te tabsy doprowadzily mnie do najgorszego (skutki uboczne w postaci atakow paniki)

Gość gość
Jak czytam, co piszecie, to się uspokajam. Chyba jeszcze nie mam nerwicy, ale problemu ze stresem mam niewiele mniej, niż wy. Wykorzystam rady. kilku osób. Chcę też podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami. Czy ktoś z was próbował walczyć ze stresem wspomagając się tabletkami na sen? Tak, tak, tabletkami na sen :) Jakiś czas temu rozmawiałam o mojej pracy (mega stres, wszystko musi być na wczoraj, nie pytajcie) z koleżanką, która poleciła mi Forsen. To jeden z tych, które tak głośno ostatnio reklamują się w radio i internecie. Po trzech dniach stwierdziłam, że na sen działa bardzo dobrze, ale mnie przecież interesowała walka ze stresem. O, dziwo, po jakimś czasie dobry sen sprawił, że lepiej radziłam sobie z nim w ciągu dnia. Co więcej, lepszy sen sprawił, że szybciej schodził ze mnie stres, który nagromadził się we mnie w pracy. Droga, która obrałam nie jest najkrótszą ścieżką do celu, ale może kogoś zainteresuje, bo jest zaskakująco skuteczna.

Gość gosc xxd
a ja mam wiecznie trzesace sie rece, gdy sie czyms zdenerwuje, zaniepokoje to mam mega tzresace rece, inne objawy to zalamujacy sie glos. to mega tzresienie wywoluje byle co np.wizyta w banku, rozmowa z kims waznym mysle ze to nerwica, nie wiem jak z tym sobie poradzic

Na drżenie rąk również pomaga propranolol (niedługo zostanę posądzona o to, że jestem na usługach jego producenta :D). Czytałam gdzieś, że biorą go niektórzy chirurdzy żeby im się ręce nie telepały podczas operacji. :D :D Czytałam też, że do pojawienia się stresu mogą przyczyniać się duże wahania stężenia glukozy w surowicy krwi. Jeżeli je opanujemy to odczuwany przez nas stres powinien się zmniejszyć. Ile w tym prawdy? Nie wiem, na sobie nie sprawdzałam. :P

Gość mijamija
środa zleciała, zażyłam ten pramolan, piłam mieszankę ziołową i we wtorek wieczorem byłam nawet spokojna ale w środę rano panika, koszmar, trzęsłam się jak galareta, zawroty głowy z nerwów, tak jakbym w ogóle żadnego leku nie wzięła:( pojechałam do pracy, Szef od razu zauważył, że jest coś ze mną nie tak, wziął mnie na "dywanik". Porozmawialiśmy i nie zwolnił mnie (Boże co za fantastyczny, wyrozumiały człowiek), ale kazał iść do lekarza i coś ze sobą zrobić...tak że niby jest ok, ale dalej się trochę z nerwów trzęsę jak sobie pomyślę co się stało i co się jeszcze może stać...pozdrawiam

Nie wiem czemu lekarz ładuje w Ciebie antydepresant i jakieś ziołowe mieszanki, a nie chciał przepisać takiego gówienka jak propranolol za 2,62 zl. Przeciez beta-bloker to najlepsze wyjscie w Twojej sytuacji. :O :O I bardzo duzo osób go bierze (tak mówiła mi lekarka :P). Nie wiem, moze niektorzy lekarze nie ogarniaja ze propranolol mozna przepisac na nerwy, bo to lek raczej na problemy z sercem. :O Mnie pomógł zdać egzamin licencjacki na 4+. :D Bez niego dostałabym tam drgawek ze stresu i pewnie by mnie wynieśli stamtąd na noszach. :D Tak w ogóle to co tam u Ciebie mijamija? Jak sytuacja z pracą? :) Jeśli chcesz to możemy porozmawiać na gg albo wymienic maile i wtedy do siebie popiszemy. :D Zawsze chciałam miec internetową koleżankę. :D

Gość Iwona Zimoch
a ja sobie biorę Forstres bo jest bez recepty. Ma same naturalne składniki - melisę i magnez więc można brać śmiało. Mi bardzo pomaga i nie uzależnia.

Gość AlekL
Mi się kiedyś bardzo często zdarzało nie panować nad emocjami. Bardzo szybko biorę to co ktoś do mnie mówi do siebie. Zacząłem chodzić do psychoterapeuty i udałem się na szkolenia z komunikacji. Ku mojemu zdziwieniu dosyć sporo dały mi szkolenia, które nauczyły mnie jak patrzeć na każdą sytuację trochę jakby z boku. Bardzo polecam wszystkim model kwadratu Schulza Von Thuna: http://corelszkolenia.pl/jak-pracujemy/modele-komunikacyjne/model-kwadratu-komunikacyjnego