Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

falbanka27

4 miesiące do porodu -T.P.09.13 ciąg dalszy...

Polecane posty

Po drugie nie rozumiem jakim trzeba być zakompleksionym i podłym człowiekiem by wchodzić na forum dla kobiet które są w ciąży i je obrażać....

zabie oczko niepotrzebnie zareagowalam bo tylko dalam jakiemus debilkowi satysfakcje najlepiej ignorowac ale czasem przez nasze hormoniki ciezko sie powstrzymac:)

ciężarówka myślę sobie teraz o tym co pisałaś , jak wygląda poród w uk,i że maleństwa nie ubierają od razu tylko takie gołe jest przy mamusi. W sumie to chyba fajnie, widać że się tam za bardzo nie przejmują. Nie wymagają jakiejś długiej listy co trzeba zabrać do szpitala. Moja bratowa rodziła w Irlandii jakieś 3 miesiące temu tam to podobno zabiera sie do szpitala 2 torby, jedną z rzeczami dla siebie a druga dla maluszka. I np kobieta musi miec 2 kąpielowe reczniki , 3 piżamy plus dodatkową 4 jakąś ciemną do porodu, Dla dziecka chyba trzeba zabrać aż 8 body...nie wiem po co tego aż tyle??? A to Ty ciężarówka pisałaś że tam wypuszczają do domu już na drugi dzień? Fajnie w Polsce chyba na 3 dzień dopiero, jeśli wszystko jest ok.. Ja najchętniej to bym w domu urodziła i w ogóle do szpitala nie jechała , szkoda że tak się nie da ha ha.

jak np urodzisz rano i jest wszystko ok mozesz wyjsc po 6 godzinkach do domu:) ja urodzilam rano o 5 w pn a wyszlam we wt ale ja mialam cewnik zalozony i ylam po proznociagu po szyciu krocza dltego musilam zostac dobe na obserwacji.Co kraj to obyczaj po cc troszke dluzej trzymaja bo 3 dni

Moją siostrę po cc to tydzień trzymali , myślała że tam bzika dostanie w tym szpitalu...:)

czasem tak bywa,ze kobieta zle zniesie cc i musin zostac dluzej w szpitalu najczesciej tak jest w przypadku cesarek ratujacych zycie jesli masz cesarke planowana podobno jest lepiej bo kobieta moze sie nastawic psychicznie :)

Witajcie :) moja siostra też miała cesarkę... Miała dużego dzidziusia i w dodatku cukrzycę ciążową... a no i chyba 10 dni po terminie jej zrobili... Była 4 dni w szpitalu...

Cześc Dziewczyny :) Nasz temat powinien zaczynać się już ,,3 miesiące do porodu'' :D Jak szybko to leci :) Nie mam juz w co się ubrać, leginsy pękają mi na tyłku , na dodatek ,,wcisnęłam guzik w pralce i nie odskakuje'' :( U mnie jest tragedia bez pralki bo przy tylu dzieciach to pralka chodzi codziennie przynajmniej raz ... A muszę czekać aż tydzień aż mój skończy zlecenie i przyjedzie mi to naprawi :/ Także wyobrażam sobie jak będzie wyglądała moja łazienka w stercie ubrań po tygodniu , zamiast prać będę do śmieci wkladać co za tym idzie grozi mi bankrutacja :D

Hej:-) u mnie też nic nie działa już od ładnych paru dni:-( Można na prawdę się zdenerwować... Co tam nowego u Was dziewczęta??? Ja dziś idę na wizytę i odbieram wyniki cukru... Mam lekkiego pietra, ale trzeba czekać do 15 żeby było już po;-)

Gość agnessska
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

No i d**a blada... Leżeć i wstawać na siku tylko... Inaczej do szpitala na resztę ciąży:-( A i glukoza w normie 125:-) przynajmniej to się udało:-)

Gość Anulka*-*
falbanka27 co sie stało, że musisz leżeć? współczuje u mnie taka depresyjna pogoda

Mam krótką szyjke macicy:-( do tego twardnieje mi brzuszek i ciągnie do dołu:-( a żeby tego było mało to boli często mimo maksymalnej ilości nospy:-(

Gość Anulka*-*
bardzo mi przykro z tego powodu bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u siebie;-( odpoczywaj w takim razie - przynajmniej bedziesz mogła oglądać do bólu filmy, czytać książki i leniuchować=wiem, ze to marna pociecha ale mam nadzieje, że wszystko bedzie u Ciebie wporządku.

Takie życie:-) zrobię wszystko żeby mały się urodził zdrowy i w miarę o czasie... A jak u Ciebie? Pogoda rzeczywiście straszna... Raz słońce raz deszcz:-(

falbanka to musisz sie podstosowac dla dobra dziecka....swoja droga to mi brzuch najbardziej twardnieje wieczorem jak na lozko sie klade juz chyba od 20 tygodnia tak mam a co do szyjki to nie wiem bo tu gdzie mieszkam nie badaja kobiet ginekologicznie a moze to i lepiej po co sie zamartwiac co ma byc to bedzie ....ja juz w sb zaczelam 36 tydzien jeszcze 27 dni do 1 lipca:P a apetyt coraz wiekszy mam:P:P:P

Ciężarówka to Ty już dni możesz skreślać w kalendarzu :) Też już bym chciała być o te 10 tyg do przodu... Bajam się jak cholera, a w dodatku ciągle mam twardy brzuch i nawet do toalety jak idę to mnie ciągnie do dołu :( a tak nie miałam...

Witam wszystkie przyszłe mamy ! Mogę się dołączyć ? Mam termin na 28 września ale odnosze wrażenie, że to już niedługo . Choruje na cukrzyce typu1, nie ciążową tylko 'normalną'...

witaj przyszła mamo , zapraszam na nasz główny topik, na ten wchodzimy tylko gdy kafeteria szwankuje...:)