Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna z mielca

Portal opublikował moje zdjęcie z procesji Bożego Ciała

Polecane posty

Ja nie jestem rzeczoznawcą, tylko powiedziałam o czymś, czego doświadczyłam i o czym mam jakie-takie, ogólne, pojęcie. Ja biegałam po imprezach kulturalnych typu juwenalia, kabaretony, koncerty, zawody sportowe, i raz byłam na procesji (ale to było przy okazji majówki, nie Bożego Ciała) to wiem, że tak można pstrykać i wrzucać na portale :)

Gość gość
hahahahaha

Gość Te nad wodą pewnie były
robione za zgodą osób na nich wystepujących. A jeśli na zdjęciu występuje od 5 osób w góre to traktuje się to jako zdjęcie tłumu i zgoda nie jest potrzebna do publikacji, więc autorka tematu może portalowi skoczyć

Gość gość
Przy takich "imprezach" jeśli na zdjęciu jest wiele osób można takie zdjęcia wrzucać do netu, co innego gdyby była to tzw. "twarzówka" to wtedy możesz żądać jego usunięcia.

Gość ewciaa80
czyli chcecie powiedzieć, że jeśli stanę sobie z moją pięcioosobową rodziną to jakiś pismak może do nas podejść obfotografować i wrzucić zdjęcia do sieci bo niby jesteśmy tłumem? buehehe wtf co ty bredzisz człowieku :D

Gość gość
Jeśli to będzie na jakiejś imprezie: koncert, procesja, marsz, zlot, etc., to tak Oczywiście ożesz napisać maila do redakcji tej strony, że nie życzysz sobie takich fotografii i myślę, że na 90% zdejmą to zdjęcie ze swojej strony, bo co to dla nich za róznica jak mają ich kilkadziesiąt, tam też pracuja ludzie