Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mojemiasto

Zakończenie barania tabletek anty , pogubiłam sie w informacjach. pomocy

Polecane posty

Gość Mojemiasto

Witam serdecznie, Przez 1,5 roku brałam tabletki antykoncepcyjne. Postanowiłam zrobić sobie przerwe miesieczna albo i dłuższa. Ostatnią tabletkę wziełam 20maja w poniedziałek, w piątek 24 maja dostałam krwawienie które trwało 3 dni, więc we wtorek powinnam wziąść kolejna tabletkę , której nie wziełam. W środę miałam stosunek i dzisiaj jest czwartek również go miałam bez zabezpieczenia. Czy to już zalicza sie jako dni płodne po odstawieniu czy jeszcze nie koniecznie?

Gość gość
glupio zrobilas. Powinnas sie zabezpieczac gumka. Po odstawieniu pigulek nie da sie przewidziec dokladnie kiedy wroci owulacja. Moze byc planowo, moze sie cykl przesunac. Nawet do 3 miesiecy moga trwac takie wahania. Teraz mozesz jedynie czekac na miesiaczke, a jesli nie nastapi, zrobic test ciazowy. I tyle.

Gość Mojemiasto
Czyli teraz gdy wystąpi krwawienie mogę znów wziąść pierwsza tabletkę tak?

Gość gość
niby tak...ale taka "przerwa" plus niezabezpieczone stosunki moga spowodowac brak miesiaczki... Jak juz chcesz odpoczac od pigulek, to najpierw wybierz inna forme antykoncepcji. I zrob przerwe dluzsza niz miesiac. Bo to i tak nic nie daje, poza balaganem w cyklu...

zrobiłaś dwie idiotyczne rzeczy. nie bardzo rozumiem, co ma na celu odstawianie tabletek na miesiąc? co chciałaś tym osiągnąć? zaburzenia hormonalne? no to Ci się udało, gratuluję. druga głupia rzecz to stosunek bez zabezpieczenia. po odstawieniu tabletek owulacja może nastąpić natychmiast, więc jest całkiem spora szansa, że do tabletek nie wrócisz przez następne 9 miesięcy.