Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama i ciocia

Rodzina sie na mnie obrazila bo nie pomoge siostrze-kto ma racje bo zwariuje?

Polecane posty

Gość gość
Tak się zastanawiam co ja bym zrobiła... i chyba bym niczego nie dała/pożyczyła. Rodzisz właściwie w tym samym terminie i to dwójkę dzieci. Wcześniej trzeba wszystko przygotować poprać,wyprasować... Jeśli dasz siostrze kilka ubranek też pewnie będzie narzekać, ale jeśli rzeczywiście są takie, które Ci się nie podobają to możesz pare sztuk dać, tylko z drugiej strony nawet te "brzydsze" mogą się przydać przy dwójce dzieci. Jeśli chodzi o inne akcesoria to chyba jakaś kpina! Przemyśl też czy wózek pojedyńczy nie będzie Ci potrzebny. Moja koleżanka ma bliźniaki ale czasami np wychodzi z jednym dzieckiem, a mąż zostaje z drugim bo a to zachoruje albo nie ma ochoty na spacer. Ja bym chyba nic nie dała a z okazji narodzin dziecka siostry kupiłabym jakiś nowy,drobny prezent. Swoją drogą dziwi mnie podejście Twoich rodziców. Nie zdają sobie sprawy ile wydatków was czeka, nowe łóżeczko, kolejny fotelik,wózek itp. Ja bym starała się zawstydzić siostrę, żeby zdala sobie sprawę, że źle postępuje.

Badz asertywna i nie dawaj. Siostra ma rozczeniowa postawe co juz by mnie a Twoim miejscu wkur... Z rodzina sie najlepiej wychodzi na zdjeciu ale to swieta prawda. A ta Twoja siostra to widac , ze jakas nienormalna i bezczelna. :( Wspolczuje ci takiej rodziny.

Nie stresuj się. Olej sprawę. Jak rodzice i reszta rodziny "taka mądra" to niech się złożą na wyprawkę :o Szczerze?! To nawet by się wstydzili cokolwiek Tobie mówić i czuć się winną!!! Jak będziesz chciała jej coś dać - to dasz. A tak niech siostra ze swoim parterem zaciska pasa i kupuje wyprawkę za swoje!

Gość gość
dokładnie! Nie oddawaj wózka! Niech Ci 1 dziecko zachoruje czy z 1 bedziesz chciała gdzies wyjsc i co? W podwójnym wózku 1 dziecko bedziesz wiozła? Nie bądź głupia i nie daj sie wykorzystac

pobierampliki nie wyobrazam sobie miec faceta który w ten sposób odzywałby sie do moich rodziców. Niezła patologia z Ciebie , a z Twojej kobiety również. Wychowali ją, trzymali pod swoim dachem , karmili , chuchali i dmuchali , poświęcili urodę , młodość i pieniądze, rezygnowali z marzen, żeby później od jakegos buca obcego słuchać obelg.. Brak słów.. Jasne może nam się coś nie spodobać ale wystarczy stanowczo i kulturalnie się odezwać a nie to co Ty zrobiłeś a co do autorki. Nie wdawaj się z rodziną w zbędne dyskusje. Wiedzą , że jesteś w bliźniaczej ciąży, że różnie bywa z terminem a i tak próbują od Ciebie wyciągnać co się da. Bezczelne to jest. Jak zaczną temat to odpowiedz , że powiedziałaś już cos na ten temat i ze prosisz o zmienie go bo zdania nie zmienisz. To są rzeczy Twoich dzieci które lada moment przyjdą na świat i to one będą je potrzebować. Jak siostry nie stać na zakup czegokolwiek to jaka ona chce przyszlosc dziecku zapewnic?

Gość gość
oddaj jej wozek i pare ciuszkow ktore sa zniszczone lub ci sie nie podobaja. zamkniesz geby rodzince bo przeciesz dalas a jak jej nie bedzie pasowac to wyjdzie na rozkapryszona ksiezniczke. wiadomo ze w takiej sytuacji nic nie dawac tylko skonczy sie pewnie na tym ze siostra i rodzice nie beda sie do ciebie odzywac. to jednak rodzina. okaz swoja wyzszosc

Gość gość
Nic jej nie dawaj sama mam bliźniaki i wiem jakie to wydatki koszty i ile prania przy takich małych dzieciach nonstop przewijanie bo coś przecieknie bo się dziecko obślini ip mi nawet te ciuszki co uwarzałam za brzydkie się przydały

Gość gość
W takiej sytuacji to już z premedytacją NIC bym nie dała. Nie uginaj się, bo potem będzie tylko gorzej -kolejne ubranka, zabawki, podręczniki,kto wie.... Nie,nie i jeszcze raz NIE.

Gość gość
Ja bym nie dawała nic. Nawet tych "gorszych"ubranek,bo przy bliźniakach wszystko się przyda. Czy Tobie ktoś dał całą wyprawkę? Musieliście pewnie z mężem wszystko kupić. A Twoja siostra wymaga teraz od Ciebie żebyś Jej to wszystko oddała. To co,nie zdawała sobie sprawy,że utrzymanie dziecka kosztuje? Jak Jej nie stać na nowe to może kupić używane np na allegro.

Gość justyś870418
A czemu ma niby cokolwiek oddawać? ONA BĘDZIE MIAŁA BLIŹNIAKI!!!! Niby te gorsze rzeczy sie nie przydadzą?? Śmieszne. Co innego jakbyś nie była w ciąży to mogła byś pomóc ale tak?? Tłumaczy się że wpadła?? Jak w dzisiejszych czasach może dorosła kobieta wpaść? Jeżeli naprawde się nie chce dziecka to nie ma sił wpaść tylko trzeba używać też głowy:) A Twój mąż co na to? Niech On utnie temat i już. Rodzicami sie nie łam. Jak będziesz ulegać dla świętego spokoju to potem sobue rady nie dasz bo wszystko będzie chciała od Ciebie! Niech pochodzi po lumpeksach i niech pokupi za grosze. Ja tez mam taką rodzinkę:/ Wiem jak sę czujesz - sama. Przykre to jest ale zawsze z mężem powtarzamy że o fałszywą przyjaźn czy dobre stosunki na niby nie warto walczyć.

Nic jej nie dawaj! Bedziesz miala blizniaki. Zresztą masz swoja rodzine a ona jiech radzi sobie sama. Ktos tu ma racje. Unikaj tego tematu zmieniaj go i nie zmieniaj zdania. Ciekawe czy ona by ci pomogla jakbyś potrzebowala?

Gość do jagoda 369
" juz by mnie a Twoim miejscu wkur." taka z ciebie katoliczka żarliwa a takimi wulgaryzmami sie posługujesz... jakie ty świadectwo wystawiasz swojej wiary???

Gość do jagoda 369
a ja wspólczuje twojemu mężowu ciebie