Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok w trampkach

poszlibyście do roboty za 1000 zł?

Polecane posty

Gość szok w trampkach
no na dojazdy nie wydam, bo mam jakies 20-25 minut na piechotę, ale i tak mam doła:( nie wybrzydzam, nie licze na kokosy, chciałabym zarobić chociaż te 1500-1600- czy to za duże wymagania?

Gość gość
meczenie psychiczne przez szefowa ,kary za wszystko,krzyki i wahania nastrojów, sklerozei obwinianie nas o wszystko,do tego robimy tam wszystko ona tylko przyjezdz po kase i drze ryja. zajmujemy sie klientami, robimy faktury,pilnujemy platnosci.robimy zamowienia,sprzatamy,sprzedajemy,cały czas trzeba uwazac,najlepiej nic nie mowic przy niej, za kazdy błląd zalezny od jej widzi misie dostajemy kary minusy a potem zabiera nam za trzy minusy kase z wypłaty,porazka,

Gość szok w trampkach
nie, duże miasto- jedno z największych w Polsce

Gość szok w trampkach
no, ale pracujesz jako kto?

Gość gość
cos wam napisze maoj maz jest kierownikiem w tej sieci w ktorej ja pracuje czasem w tygodniu odbiera kilka telefonow aby przeszzedl do innego marketu mowi ze z 3 z przodu owszem a oni rece rozkladaja... i co ladne doswiadczenie ma owszem studiow nie skonczyl bo bylo dziecko a czasem lepiej z roboty na boku zarobi niz nasza wspolna wyplata takie jest zycie lepiej braz nawet za 1000zl niz siedziec i nic nie miec...

Gość prawictwo pospolite123
Ale jesli byłbym sam bez dzieci to na pewno nie poszedłbym do roboty za 1000 zł . Zwyczajnie mi pieniadze nie sa do niczego potrzebne dlatego wlasnie za bardzo nie mam ochoty isc do roboty samochody mnie nie interesują , na dziwkii sie nie wybieram , bo boje sie HIV < HPV < KIły , slodyczy nie jem bo nie lubie i psuja mi sie od tego zęby.

Gość szok w trampkach
wiesz, facet tak czy tak zawsze zarobi więcej niż kobieta...on nie zajdzie w ciąze, nie pojdzie na macierzyński....facetowi by nikt 1000 zł nie zaproponował:O

Gość jestę gościę
w mojej poprzedniej pracy było takie ciśnienie, może darcia się nie było ale mobbing był normą. odeszłam, niech mnie w dzyndzla cmokną, wolę pracować za mniej a ze wspaniałymi ludźmi, w cudownej atmosferze. a powiem wam jeszcze, do działu innego u nas ludzie mają taki zlewczy stosunek, że im się po prostu NIE CHCE pracować, mnie nie dziwi że czasem pracodawcy tak podchodzą. jeśli jesteś z Warszawy, to mogę Ci dać namiary na pracę, na zlecenie ale za normalniejszą stawkę bo 10 zł za godzinę

Gość gość
wiesz co uwierz mi u mnie kilku panow tez pracuje i zarabiaja tez te 800zl wiec nie pisz ze facetowi nikt takiej kasy nie zaproponuje

Gość szok w trampkach
no może się zdarzy, ale ja osobiście nie znam żadnego faceta (wśród moich kolegów wiek 25+) którzy zarabialiby mniej niż 2000 tyś a większość ma koło 3. może Pan na kasie w markecie ma 800 zł ale większość takich prac wykonuja kobiety, nie czarujmy się.,

Gość szok w trampkach
dziękuję za uprzejmość ale nie jestem z wawy

Gość gość
nie na kasie a w magazynie

Gość szok w trampkach
no ok, nie przeczę że i tak się zgadza, ale mało który facet pracuje a takie pieniądze, naprawdę. niskopłatne prace wykonują glownie kobiety

Gość jestę gościę
mam nadzieję, że znajdziesz coś normalnego! pytaj znajomych wszystkich czy u nich nikogo nie poszukują

Gość jestę gościę
nie zdziwię się, jeśli jesteś z Krakowa :( tam rynek pracy wygląda przefatalnie :(

Gość fraanka
Wiesz, w ogóle błędem w naszym systemie jest pytanie: "czy za dużo wymagam". Myślisz, że jeśli obniżysz wymagania to coś ci się będzie tam należało, ale w naszej rzeczywistości nikomu nic się nie należy, nawet na ten tysiąc trzeba zapracować: tzn. najpierw umieć znaleźć pracę, a potem pracować. Jeśli ktoś nie umie znaleźć pracy za 1500 - to pracuje za 1000. I to dotyczy nawet stawki 1 zł. Chcę zarabiać jeden zł miesięcznie - czy to dużo? Malutko - ale i tak sama muszę zatroszczyć się żeby tyle mi ktoś chciał zapłacić. Idź i w międzyczasie szukaj czegoś lepszego. Nic nie zepsuje ci cv gorzej niż dziura w nim, a nawet w takiej pracy czegoś się nauczysz, poznasz ludzi.

Gość szok w trampkach
z Wrocławia...a w Krakowie tak źle? myślałam że Kraków i Wawa to "mekki" jeśli idzie o rynek pracy w naszej zafajdanej PL

Gość jestę gościę
Kraków? no coś Ty! Kraków to dramat. a właśnie Wrocław, Poznań to są miasta gdzie najprędzej coś znajdziesz, po Warszawie.

Gość szok w trampkach
wiesz, niby tak, ale to żałość ze w tym kraju ludzie pracują za taka śmieszną kasę-za to nie da się utrzymać!

Gość szok w trampkach
heh, mieszkam tu i gwarantuje Ci ze jest lipa. wielu moich znajomych z roku nie może się nigdzie zahaczyć- tak jak wszędzie-znajomości znajomości znajmości...

Gość jestę gościę
fraanka muszę się zgodzić w pewnym sensie. ja ani przez moment nie byłam bezrobotna, mimo, że nie mam wyższego wykształcenia, ogólnie niewiele chyba umiem :P a ostatni raz mniej niż tysiąc zarabiałam jakieś 8 lat temu gdy pracowałam poniżej 100 godzin w skali miesiąca. zastanawia mnie czasem, jak ludzie szukają pracy, że nie mogą żadnej znaleźć? a jak już gdzieś im się uda dostać na rozmowę... to dlaczego nie potrafią się "sprzedać"?

Gość jestę gościę
to fakt, czasem trzeba komuś podrzucić CV. ale z drugiej strony ja gdy mogłam, to też wkręcałam do siebie ludzi.

Gość szok w trampkach
rozumiem Twoja aluzję, czyli to moja wina ze nie mogę znaleźć lepszej pracy mimo że aktywnie szukam i ciągle odbijam się od ściany? dzięki, to bardzo budujące:O

Gość jestę gościę
albo celujesz nie tam gdzie trzeba, albo Twoje CV nie prezentuje w pełni Twoich możliwości/umiejętności, albo po prostu jesteś mało komunikatywna na rozmowach, to zazwyczaj są przyczyny

Gość szok w trampkach
wydaje mi się ze jestem wygadana i komunikatywna, ale odbijam się od sciany. wszyscy moi znajomi którzy mają pracę mają ją po znajomości i wcale tego nie ukrywają a ja niestety nie mam znajomości...

Gość jestę gościę
no dobrze, jesteś wygadana i komunikatywna. ale czy masz wyczucie i wiesz co należy powiedzieć a co nie? czy masz elastyczne podejście do ludzi? niestety, rekruterzy niejednokrotnie mają swoje humorki i na tej podstawie są skłonni oceniać przydatność kandydata, a nie na podstawie rzeczywistego obrazu człowieka. jak wygląda Twoje CV? czy jest odpowiednio staranne? czasami znajomi przesyłają mi swoje CV to wyglądają na napisane na kolanie, od niechcenia, a to przecież nasza wizytówka!

Gość fraanka
No jest to smutne, ale od siedzenie i narzekania nikomu się nie poprawi. Po miesiącu będziesz mieć pierwszy zarobiony tysiąc, który pozwoli ci np. wyjechać do pracy za granicę przez agencję pracy i tam zarabiać "po europejsku". A w ogóle to w żadnym kraju nie ma tak, że za najniższą możliwą stawkę każdy może "utrzymać się" (tzn. utrzymać wynajęte lub kredytowane mieszkanie, siebie i jeszcze myśleć o dzieciach - na to na ogół trzeba więcej).

Gość szok w trampkach
cv mam napisane starannie i estetycznie. staram się być zawsze uśmiechnięta i komunikatywną- w zasadzie taka jestem, nie musze niczego udawać, ale odbijam się od ściany. w tym kraju nie ma pracy bez znajomości, taka prawda

Gość jestę gościę
trzeba umieć się sprzedać, po prostu

Gość szok w trampkach
wiesz, mam kolege w Irlandii który twierdzi ze tam zwykła kasjerka z tesco może raz w roku wyjechać na zagraniczne wakacje. czy kasjerka w PL wyjedzie gdziekolwiek za swoją oszałamiającą pensję 800zł? no właśnie...