Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisarz nieudolny

Do Tych co lubią pisać! Też tak macie ?

Polecane posty

Gość Ghostwriterr
Witam.Dziś jako Ghostwriterr.;) Nie mogłem się dziś pojawić wcześniej na tym temacie ale cieszy mnie to, że przybyło choć kilka postów. Fragment od Bydgoszczanina przeczytałem.Mi się bardzo podobał. Co do formy to można ją w jakiś tam sposób zmodyfikować czyniąc zadość stylistyce ale ogólnie fragment zabrzmiał ciekawie. Co do uwag to zwrot "mrocznym jak pusty portfel przed wypłatą"zastąpiłbym zwrotem "ponury i pusty niczym portfel przed wypłatą"i jakkolwiek oznaczałoby to zmianę sensu tego zwrotu słowo"ponury"chyba do pustego portfela pasuje bardziej.Co do określenia "pusty"to rzecz jego zasadność zależy od tego czy dom ten mógł być pusty i czy tę pustkę,mroczną niejako,da się porównać do pustki portfela jaka stanowi czy też symbolizuje stan pewnej beznadziei czy niemocy. Ufff może to zabrzmiało nadzwyczaj drobiazgowo ale na to zwróciłem uwagę. Reasumując.W tym fragmencie jest to "coś". To "coś"polega na tym,że chce się poznać tego fragmentu ciąg dalszy.;)

Gość Ghostwriterr
Moje wcześniejsze posty w dyskusji to , i o ile to de facto wszystkie. A co do postu bosa bosa z to potwierdzam i zgadzam się z nim.To zresztą poniekąd stanowi potwierdzenie moich wcześniejszych słów o tym iż pisanie najlepiej wychodzi gdy współgra z komunikacją i czytaniem innych.Pozdrawiam!

Kiedyś zainteresowało mnie to, w jaki sposób " produkuje się poezję ", a dokładniej jakich słów użyć, żeby każde było trafionym w "10", jak na strzelnicy. Analizowałam pod tym kątem wiele wierszy. Doszłam do wniosku, że to mozolna praca, wymagająca ogromnej wiedzy i talentu. Ale, jak w każdej dziedzinie twórczości trzeba pracować, pracować i wierzyć, że kiedyś się uda.

Kiedyś zainteresowało mnie to, w jaki sposób " produkuje się poezję ", a dokładniej jakich słów użyć, żeby każde było trafionym w "10", jak na strzelnicy. Analizowałam pod tym kątem wiele wierszy. Doszłam do wniosku, że to mozolna praca, wymagająca ogromnej wiedzy i talentu. Ale, jak w każdej dziedzinie twórczości trzeba pracować, pracować i wierzyć, że kiedyś się uda.

Gość gość
Gdzie druga część ? :D I gdzie ten temat znikł czy co ? :P