Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrrrrau

OD DZIŚ-02.06 STARTUJE ODCHUDZANIE! kto chętny może się przyłączyć :)

Polecane posty

Dziękuję za kibicowanie i za troskę.Gdybym była głodna to naprawdę zwiększyłabym porcję jedzenia, dodałabym coś nowego itd, ja po prostu nie odczuwam głodu póki co, zresztą jem to co lubię, wolę zjeść arbuza niż na siłę pchać w siebie np mięso, za którym średnio przepadam. Dopóki jem to co lubię to wiem, że nie rzucę się na lodówkę :) Teraz zjadłam np sałatkę: sałata pekińska, usmażony kurczak bez tłuszczu, do tego troszkę sera feta i jestem na maksa wypchana , że tak powiem :) Vuzetka co do ruchu to możesz np chodzić na spacery, chodzić na aqua aerobic ;)

Witam! Wczoraj mnie nie było tutaj z braku czasu :( uzupełniłam stopkę w ciągu tygodnia waga spadła 400g :) dla was to się wyda mało ale dla mnie wystarczy bo nie ograniczam się jakoś bardzo i do tego ciągle jakieś ciastka w moim menu ;) z tego co widzę to jem ok 1500 czasem więcej kalorii plus moja ukochana trampolina :) dzisiaj poskakałam jakieś 40min byłam mokra jakbym wyszła spod prysznica! spaliłam prawie 400kcal :) może uda się nie nadrobić tego wieczorem jakimś przysmakiem. Truskaweczka malutko jesz, metabolizm może zwolnić uważaj dieta 1000kcal to nic dobrego lepiej jeść 1200kcal niewiele więcej ale potem po diecie łatwiej utrzymać wagę. Może trochę ględzę ale sporo się naczytałam o dietach i też wiem po sobie jak to wszystko wygląda ;) lepiej to robić z głową ale wiem że spadki są dla nas bardzo motywujące. Vuzetka ciężko jest wieczorem nie podjadać, ja czasem idę wcześniej spać żeby mnie nie nosiło za czymś przed tv, albo ćwiczę, najlepiej chyba jest jeść 3 godziny przed snem jak już napisała Truskaweczka, jak już nas złapie głód to coś białkowego można 1godz przed snem np jajecznicę ale bez chleba to diecie nie zaszkodzi, a na zachcianki to już chyba nie ma rady, można chrupać jakieś warzywa.

Na kolację wszamałam 4 wasa z serkiem topionym i na dzisiaj koniec:) jak dołączę ćwiczenia to faktycznie przestawię się na dietę 1200 kcal, może nawet 1300 :) Teraz chciałam skurczyć żołądek, bo u mnie jest tak,że jak zaczynam jeść więcej to nie mam umiaru, a jak się pilnuję na maksa to nie mam żadnych wpadek;) Ja mam tak, że lepiej jest dla mnie nie zjeść jednego ciastka niż je zjeść, bo potem mam taki smak że zjadłabym z 10 takich ciastek, więc przezornie nie ruszam nic niezdrowego :)

Truskaweczka jak zaczniesz ćwiczyć to spokojnie możesz jeść nawet 1500 zależy jak intensywne będą ćwiczenia ale pewnie zależy Ci na szybszych spadkach więc 1300 będzie ok :) ja jakbym się postarała to pewnie nic słodkiego bym nie zjadła ale brakuje mi motywacji, na szczęście na 2 ciastkach kończę ;) chociaż dzisiaj nie ruszyłam żadnych słodyczy :) Moje menu: ś: 3 kromki razowca z polędwicą sopocką i pomidorem 2ś: kromka ze śniadania którą syn nie zjadł o: 3 małe młode ziemniaki, szynka w sosie, mizeria na jogurcie k: kaszanka 2 kromki razowca, energy drink Zdecydowanie za dużo dzisiaj chleba zjadłam ale przynajmniej nie jestem głodna na wieczór kolacja była wcześnie o 17 po ćwiczeniach, na dzisiaj tyle jutro się może zważę czy czasem wody nie zatrzymuje bo jakoś się czuje spuchnięta. Aha i planuję jeden dzień oczyszczania za pomocą kefiru, tylko jeszcze nie wiem w który dzień, ostatnio trafiłam na ten artykuł może się link wyświetli: http://ostropestplamistyblog.wordpress.com/2013/05/13/test-na-zanieczyszczone-jelito-grube/

Hej Kobiety:-) ale dzis byl upal!!! masakra jakas... dzisiejsze menu to: mleko z musli+ kawa koktajl mleko+banan+kawa 2 kawalki chleba z metka+ salatka: pomidor, ogorek,salata 2 platki ryzowe 2 ziemniaki+ 2 klopsiki piwo;-) tez ostatnio codziennie pilam kefir i o dziwo nie zadzialal na mnie jakos przeczyszczajaco i poki co mam dosc tego smaku;-) dobrej nocki Laseczki:-)

Witam, ja dzisiaj zaczęłam to jednodniowe oczyszczanie i jestem na na kefirku od rana ehh byle do wieczora przetrwać ;) upał taki że powinnam dać radę. Moja waga dzisiaj pokazała prawie kilogram więcej tak jak myślałam zatrzymuje wodę jak nic! taka jednodniowa dietka powinna pomóc w pozbyciu się tego mam nadzieje. Wiec moje dzisiejsze menu to prawdopodobnie 6 kefirów po 400g wyjdzie jakieś 1200kcal bo pieje zwykły pełnotłusty a te 0% mi nie podchodzą w smaku. Marvii ja piję kefir co kilka dni i na mnie też nie działa przeczyszczająco ale jest zdrowy po prostu lubię, na tej stronce co podałam pisze że dobrze działa jak się tylko sam kefir pije jeden dzień, zobaczymy jak podziała na mnie ;)

Gość optymistka...
Cześć Dziewczynki , jeśli mogę, to bardzo chętnie do Was dołączę . Chciałabym zrzucić około 20-25 kg. Kilka miesięcy temu byłam na diecie Dukana, zrzuciałam 10 kg w ciągu 1.5 miesiąca, ale potem już nie dałam rady .Generalnie wolę MŻ, bo wiem że mogę jest prawie wszystko tylko w mniejszych ilościach. Przerażąją mnie diety, gdzie niby są fajne przepisy, ale brak czasu na ich przygotowanie. Generalnie wcale dużo nie jem, ale mam za mało ruchu, co powoduje, że nawet te małe ilości jedzenia się odkładają. No nic- ja będę startować od poniedziałku, bo teraz busy weekend, więc albo coś zjem, albo w ogóle. I z tym też problem. Nie jem regularnie. czasami zjem jeden posiłek dziennie, czasami trzy, a czasami przez 2 dni w ogóle nic. Czas to zmienić

optymistka witamy i zapraszamy, wystarczy że zaczniesz jeść regularnie 4-5 posiłków w małych ilościach zdrowiej i schudniesz to podstawa żeby metabolizm dobrze działał, a co do ruchu to już jak chcesz wiadomo lepiej ćwiczyć szybciej waga leci ale da się schudnąć na samej diecie tylko ciało może się zrobić galaretowate, ja byłam 1,5 roku temu na south beach schudłam ok 15kg ale potem zaczęłam ćwiczyć bo źle wyglądałam, no a teraz chcę jeszcze schudnąć ok 4kg już bez ograniczania się z produktami w diecie po prostu MŻ :) Powodzenia życzę.

Hej laski :) dzisiaj zjadłam takie cztery paluszki z firmy wasa z masa pomidorowa ok 400 kcal i wypilam Kubusia. Dzisiaj mam bardzo ważny egzamin i nie wiem czy coś więcej przelkne dzisiaj ;)

Hej laski :) dzisiaj zjadłam takie cztery paluszki z firmy wasa z masa pomidorowa ok 400 kcal i wypilam Kubusia. Dzisiaj mam bardzo ważny egzamin i nie wiem czy coś więcej przelkne dzisiaj ;)

Gość optymistka...
-dietowiczka- Tak czy inaczej chciaąłbym się też trochę poruszać, bo masz rację- po samej diecie to tylko ciało galaretowate będę. 3 dni łaziłam po górach przez ostatni weekend, więc może teraz łatwiej będzie o jakies ćwiczenia, jak już ciało sie poruszało:) Pomysły na jedzonko mam, więc mam nadzieję, że dam radę:) Już nie mogę doczekać się poniedziałku:)

Gość optymistka...
Truskaweczka80 powodzenia na egzaminie;-)

Chetnie bym dołączyła do was:) Jestem na MŻ juz 5 tygodni i udało mi sie schudnąć 4 kg... dodatkowo cwicze w domku i biorę tabletki SlimGreen, mam 175cm wzrostu i waze 73 kg. Nie potrafię całkowicie wykluczyć słodyczy z diety :/ no i jem 3 male posiłki dziennie: sniadanie- kromka chlebka z drobiowa wędlinka +pomidor pokrojony w pol księżyce i herbata Na obiady jem wszystko, tylko w małych ilościach np:2 łyżki stołowe ziemniaków, łyżka sosu, surówka, szklanka wody po posiłku. Kolacja: kromka chleba, jakiś owoc lub warzywo + herbata. Czasem miedzy posiłkami zjem jakis owoc lub jogurt zależny o ktorej rano wstane z łózka. Nie wiem czy trzy posiłki to nie za mało?Chce schudnąc jeszcze 6 kg:) Samemu ciężko, dlatego chciałabym sie przyłaczyc.

Optymista, Lenka witamy ! Im nas więcej tym większa motywacja, szczególnie że większość dziewczyn z początku topicu się wykruszyło :) Ja pamiętam, że jak się odchudzałam na swój ślub to jadłam ok 1000 kcal dziennie i w ciągu 1,5 miesięca zjechałam 12 kilo :) Niestety po ślubie sobie pofolgowałam i wróciło z nawiązką, dlatego teraz mam świadomość że dieta to jedno, a to co po diecie to drugie :) Moja pani dietetyk sprzed ślubu mówiła mi właśnie, że waga rusza po trzech tygodniach i żeby się na początku nie zrażać ;)

Hej Dziewczyny :) Ja jestem i cały czas walczę ze swoimi słabościami :) Pogoda jest masakryczna a ja pomagam rodzicom zbierać truskawki więc od rana do wieczora w tym upale na polu:( Jedyny plus jest taki że sie nie chce jeść:) Na wagę jeszcze nie stawałam ale może zobaczę delikatny spadek :)

Ja trwam w swoim dzisiejszym oczyszczaniu :) głowa mnie zaczęła boleć bo wiadomo brak węgli i cukru się odzywa ale nie chce mi się jeść na szczęście kefirki plus woda zapychają, do tego upał, byłam chwilę poleżeć na ogrodzie w słoneczku i lało się ze mnie jakbym ćwiczyła hehe Optymistka zacznij od spacerów albo od razu jakieś konkretne ćwiczenia albo w domu z filmikami albo siłownia, basen, rower co tam lubisz żeby się nie zniechęcać a ćwiczyć z przyjemnością :) 3 razy w tyg to takie minimum żeby jakieś efekty dały. Lenka gratuluję ładnego spadku, co ćwiczysz? ja słodycze też podjadam na diecie ale malutko np. 2 ciasta, 4 kostki czekolady no tak żeby nie przekraczać 100kcal. Na kolacje unikaj owoców, najlepiej je jeść do 16 i trzeba pamiętać że to też cukry, lepiej zjeść je jako przekąskę między głównymi posiłkami, dodaj sobie 2 przekąski w ciągu dnia jeszcze, coś małego.

hej dziewczyny co tam u was? jestem tu nowa czy przyjmiecie mnie ? bo dietę chcę zacząć od jutra . :) Bo już dawno bym ją skończyła gdyby nie to, że mam słabą siłę woli .. No ale chce teraz spróbować z prawdziwym wsparciem . co wy na to ?:) Pozdrawiam wszystkie dietowiczki .

czesc dziewczynki! pewnie ze witamy wszystkie chetne do odchudzania z nami... ja dzisiaj odpuscilam stepper. synek ma goraczke od dwoch dni... dzisiaj juz troszke spadla... ida mu zeby... ja z tego powodu padam bo calymi dniami nosze go w tym upale na rekach... wszedzie mu zle tylko w miare dobrze jest na rekach... dzisiaj przyjechala do mnie mama troche mi pomoc... ale to na niewiele sie zdalo bo przywiozla kosz truskawek do zamrozenia... i kiedy ona zajmowala sie wnuczkiem ja stalam nad tymi nieszczesnymi truskawkami... przed chwilka skonczylam... juz nie czas na stukanie... dzisiaj bardzo malo zjadlam. sniadanie kanapka z bialkiem jajka (zoltko zjadl synek), obiad:2 lyzki ryzu z truskawkami... tyle... nie mialam czasu zeby zjesc cos wiecej... chcialam banana ale okazlo sie ze sie zepsul. przed nami weekend... trzymajcie sie dziewczyny :*

Hej dziewczyny:) Ja dzisiaj cały dzień zalatana, rano zepsuło mi się auto -więc do mechanika trzeba było zawieźć, niestety mechanik zajęty więc tata przyjechał , pokombinował i jakoś dojechał do "naszego" mechanika ;) Potem egzamin, po egzaminie do rodziców, z mamą na zakupy ( chyba 3 godziny buszowałyśmy po sklepach) i kupiłam sobie spodenki krótkie, sukienkę, dwie bluzki więc jestem zadowolona, ale przez to strasznie mało zjadłam. Cztery paluszki z Wasy takie po 100 kcal jeden , wypiłam Kubusia i zjadłam 10 truskawek :) Jutro ważenie !

Gość
Truskaweczka z jakiej wagi startowalas??? Ile teraz masz?

czesc! truskaweczka gratuluje utraty tylu kg! ja w poniedzialek sie waze... ciekawe ile ubylo... i czy waga cos ruszyla... naprawde nie wiem sama gdzie tkwi problem bo jem naprawde malo a waga stoi i widze po sobie ze to nic nie daje... moze brzuch troche spadl... zawsze to juz cos ale tak bardzo chcialabym zeby waga tez ruszyla... i sie koncu nie zmierzylam... zapomnialam o tym kompletnie. zrobie t w poniedzialek. chyba zapisze to sobie w przypomnieniu. dzisiaj juz troche posprzatalam i zrobilam zakupy z synkiem na rekach. pot splywal mi z twarzy strużkami... tak parno u nas... ciekawe czy dzisiaj popada deszcz. na obiad mam spagetti. ale zjem naprawde mala porcje bez zupy... kochane trzymajcie sie. buziaki

Truskaweczka gratulacje!! 6 kg to duży sukces! Do jakiej wagi chciałabyś zjechać??

Lenka mamy podobne wymiary i ilosc kg... i podobna diete. napisz mi prosze czy te tabletki pomagaja? ja kiedys stosowalam l-karnityne, i sama nie wiem czy to byl jej efekt ale schudlam cwiczac i dietujac ponad 20 kg

Ja dzis tez wybrałam sie z synkiem na raczkach po zakupy w tej pogodzie to pot naprawdę spływał z twarzy. Tabletki pomagają ale po miesiącu stosowania. I konieczne są cwiczenia.