Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon cheri

Dlugie starania o dziecko w dojrzalym wieku . Grupa wsparcia. Kontynuacja!

Polecane posty

Jadę na tydzień nad polskie morze, tak więc upały mi chyba nie grożą:DNajgorszy jest oczywiście deszcz, bo go nienawidzę. No chyba, że siedzę w domu, a on pieknie podlewa ogród:D

witam Dziewczynki :) siedze w pracy i zaczynam sie pomalutku rozkrecac ;) Lonia doskonale Cie rozumiem, ze monotonna praca 'zabija' ,) bylam wczoraj na kolejnym usg i nasze malenstwo ma juz 0;9cm i pieknie bijace serduszko. to chyba najpiekniejszy prezent jako dostalam na urodziny od losu :)d dostalam juz karte ciazy. Termin porodu na 30.03.2014. Dziewczyny walczcie zatem do ostatniej komorki, bo warto. Na ten moment czekalismy ponad 6 lat. A walka byla okupiona zlami, bolem, depresja i pytaniami dlaczego!? Teraz jednak dochodze do wniosku, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny. Nasza sytuacja zawodowa, a co za tym idzie materialna znacznie sie polepszyla, a co najwazniejsze sa roczne urlopy macierzynskie ;) Lonia licze, ze Ty takze niebawem bedziesz miala cudowny prezent na urodziny, a jesli nie teraz to pod choinke :) Taida trzymam mocno piastki za powodzenie. :) Migotka pozdrawiam krajanke :) zycze milego dnia choc u nas zaczelo padac :)

Gość gość
Jolu pomysle z filmami. Ja tez lubie filmy typu Gladiator itd. Pomysle i ci wysle cos.

Witam z kawa. U mnie nadal bezdeszczowo, to chyba najpiekniejsze lato odkad przyjechalam do Irlandii, nawet 30 stopniowe upaly mielismy w tym roku:) Od kilku dni sprawdzam rozne kliniki nieplodnosci w polsce I sama nie Wiem na ktora sie zdecydowac. Gdansk badz wawa chyba najbardziej nam pasuja. Zaczelam brac Q 10, co by moje ostatnie komorki "podrasowac":) Jesienia stukna mi 36 urodziny:( Przeraza mnie to wszystko ale chce sprobowac a jak sie nie uda to tez bedzie dobrze, mam cudownego synka, bede wiecej czasu spedzac w podrozach I Wiem ze tez bede szczesliwa. Bole serducha ustaly. Wczoraj nakrzyczalam na mojego m mimo ze kompletnie na to nie zasluzyl, no ale ja chyba przed @ jestem wiec jestem troszke usprawiedliwiona. Zaraz zadzwonie do niego I go przeprosze:( Zolza ze mnie straszna czasem:( Pozdrawiam

Ach mozecie polecic jakies sprawdzone strony internetowe o urzadzaniu wnetrz? Albo takie gdzie mozna Fajnie rzeczy do domu kupic? Chodzi mi o lazienkowe I kuchenne klimaty. Z gory dziekuje:)

Migotka Trzymaj sie dzielnie w szpitalu. I Od 8 rano do 13 byłam w klinice. Najpierw badanie estradiolu, potem wizyta lekarska i uzgadnianie pgd ngs. Transfer jesli wszystko bedzie ok odbędzie sie w poniedziałek. Jutro M ma oddać nasienie. Potem zarodki poczta lotniczą transportowane są do Gdańska na ngs. Bylo bardzo duzo zamieszania bo ta maszyna do badań pracuje okazjonalnie i proponowano nam mrożenie zarodków. Ostatecznie udało się wszystko pozytywnie zalatwić, włączą maszyne dla nas, a dzięki temu dostane świezego. Zdecydowalismy sie takze na podanie tylko jednego zarodka. Standardowo daje sie dwa, ale ciąza bliźniacza to zawsze większe ryzyko, którego chcemy uniknąc. Tak wiec czekam na poniedzialek, a po poniedziałku już po 7 dniach bede wiedziala czy jestem w ciąży (stosuja jakies badanie z krwi, ktore pozwala to tak szybko ocenić). I Mila fajnie, że planujecie zaczac działać i że z racji posiadania synka nie masz takiej presji jak ja, to dobrze działa na rezultaty. Jesli zalezy ci na badaniu genetycznym zarodków to tylko Invicta bo jako jedyni maja najlepszą metode ngs. Oni sa i w Warszawie i w Gdańsku, maszyna jest w Gdańsku więc najwygodniej byłoby tam, w Gdańsku na stałe tez jest ich sława czyli prof. Łukaszczuk. Jesli Warszawa bez pgd to pozostaje Novum (piękny budynek i dobra jakośc obsługi klienta) lub Invimed, w którym byłam tylko raz i zewnętrznie prezentuje sie najmarniej - nie wiem jednak jakie maja wyniki, wiem tylko, że zarodki do pgd wysyłaja do Hiszpanii... Jesli bylabym na Twoim miejscu to wybrałabym Gdańsk - Invicte z prof. Łukaszczukiem jako prowadzącym. Oczywiście zastanów sie dobrze i jak bedziesz miała jakies pytania to smiało.

Magnolia Ciesze się razem z Tobą, niech dalej bęzie tak dobrze jak teraz. I Bozdrowienia dla urlopowiczek i pracujacych. I Lonia udanego wypadu na mazury. Daj znać czy jeśli Ci sie nie uda w tym cyklu to czy w nastepnym podchodzicie do IVF?

Taida to napiecie na topiku wzrasta a my trzymamy kciuki. *************** U nas pozostaly 3 tyg do wypadu nad morze. *************** Jolka Nie wiem czy lubisz-Nietykalni,W pogoni za zemsta,Potepiony,Patologia, Krzyzowy ogien ale to sa pewnie filmy nie w twoim guscie. Jesli nie widzialas nietylkanych polecam spodoba ci sie.

Gość Gerwazyyyyyy
Taida, trzymam za Was kciuki. Mam nadzieje, ze dawczyni bedzie miala same zdrowe zarodki! x Mila, Pamietam Twoje posty! Gratulacje z powodu kupna domu. Wstaw jakies zdjecia :) Jezeli chodzi o fajne zdjecia wnetrz to ja widzialam duzo na stronie: houzz.com. Nie sprawdzalas czy Twoje ubezpieczenie pokrywa moze IVF za granica? Na przyklad w USA? ;) x Biest, super, ze sie przemoglas i zaczynasz. Nie jestem ksiedzem, nie bede Ci wiec prawic kazan ale powiem Ci tyle, ze w klinice w Colorado powiedziieli mojemu M, ze on moze gora 2-3 drinki tygodniowo sie napic w trakcie podejscia do IVF a jezeli o mnie chodzi to w trakcie stymulacji wogole nie powinnam pic alkoholu. Przestalismy wiec od razu alkohol pic i juz miesiac sie jakos trzymamy :) M powiedzial, ze bedzie mnie w ten sposob wspieral i nawet zrezygnowal z piwa do grilla. Nie wiem czy to cokolwiek pomoze, ale lepiej dmuchac na zimne. x U nas na razie nic ciekawego oprocz stresu z laboratoriami i lekarzami. W Niemczech ciezko jesz znalezc miejsce gdzie ci zrobia podstawowe testy z krwi z rezultatami w ciagu tego samego dnia. Niedlugo powinnam zaczac stymulacje. A potem fru-fru do Denver :) po Kruszynke i Kruszynka ;) Tak, wiem, ze szanse mamy jakies 1% ale co tam, nadzieja umiera ostatnia :) x Pozdrawiam Was wszytkie serdecznie!

Gerwazy pisz co i jak jak juz zaczniesz bo zyczymy ci powodzenia. Przydalaby sie tu kolejna ciaza albo i kilka bo marne mamy topikowe wyniki wyniki heheh. **************************************** Biest, super, ze sie przemoglas i zaczynasz. Nie jestem ksiedzem, nie bede Ci wiec prawic kazan ale powiem Ci tyle My mamy nasienie zamrozone i to jest oczywiste , ze przed, w trakcie i juz tym bardziej po nie bede chodzic na imprezy kobieto.

Pozdrawiam znad morza:)M jest właśnie pod prysznicem;) Taida, jej, lada chwila będziesz wszystko wiedziała:)Trzymam mocno zaciśnięte kciuki:)Za resztę oczywiście też:)

Taida, dziekuje slicznie za szczegolowe informacje o klinikach, jak zaczynam od podstaw wiec malo jeszcze wiem a I same nazwiska lekarzy mi nic nie mowia tak ze zdaje sie na was drogie kolezanki. Gerwazy ubezpieczenie nie pokryje mi kosztow leczenia za granica a USA to juz chyba tylko moge pomarzyc:) Pokryliby in vitro w czesci tutaj ale o irlandzkiej sluzbie zdrowia juz sie wypowiadalam I nie, dziekuje.

ja tez miłego dnia Wam życzę. U mnie wielki PMS i wielki dół, dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę Waszego młodego wieku no i tych podejść do invitro. Pozdrawiam wszystkie dziewczynki

Witam Gerwazy uwielbiam czytać twoje wpisy ;) są takie ciepłe i mądre pod względem wiedzy medycznej ;) Biest no to działaj, dzięki za propozycję filmów, u mnie proza życia m w końcu na urlopie, jeszcze wypad w Bieszczady i do pracy, Taida ważne dni przed tobą , trzymaj się jakość w tej Warszawie ;) Mila ja dom buduje , ale gdybym wiedziała ile nerwów mnie to będzie kosztować to chyba bym nowy kupiła, z tym że ja już działkę miałam , o urządzaniu nawet nie myślę bo dom dopiero w surowym stanie, pozdrawiam miłego dnia 🌼

Hej dziewczyny, Jedziemy dziś do Sopotu troche sie wyluzować przed poniedzialkiem. M właśnie w klinice oddaje materiał jak to panie w recepcji pieknie nazywają :). Ja sie pakuje. Napisalismy kartke do dawczyni (oczywiscie taka anonimową) z podziekowaniami. M ma dac w recepcji do przekazania bo ona własnie dziś musi miec punkcje. Podejrzewam jednak, ze z ostrozności nie beda chcieli przyjac. Tak czy inaczej jestem dzisiaj przy tej zupełnie mi nieznanej kobiecie myslami. Bardzo dziwne przezycia. I Karmi Trzymaj się. nie wiem co jeszcze moge napisać. może tyle, ze mimo iz u mnie teraz duzo sie dzieje w kwestii IVF to takze ciężki czas. Trudno to na pewno zrozumiec ale tak jest. I Gerwazy Też trzymam mocno kciuki i pisz o nowinkach z nad oceanu. I Pozdrawiam Was wszystkie.

Witam z Kawka w irlandzki deszczowy poranek:) Zazroszcze wam kobitki wszystkich wyjazdow bo ja po kupnie domu musze spasowac w tym roku. Bylismy co prawda w Portugalii ale to byl krotki odpoczynek I chcialabym pojechac gdzies na dluzej. No ale coz urlop nie jest gumowy a mam teraz inne priorytety:) Za rok sobie odbije:) Pozdrawiam cieplutko, trzymam kciuki za was wszystkie

Taida Fajny pomysl z ta Kartka dla dawczyni, gdybym to ja oddawala komorke to zrobiloby mi sie cieplo na serduchu gdyby mi potencjalni rodzice wreczyli cos takiego. Milutko.

No ciekawe czy zgodzą się w recepcji przekazać taka kartkę bo pewnie mają swoje procedury, ale jak się uda to fajny pomysł. Mila urlop w nowym domu to tez fajna sprawa.

Karmi jak urlop ;) córka wróciła już z Anglii :) my czekamy na m i w trasę , odpocząć ostatnie dni przed pracą :(

Jola urlop bez zmian, nie sprzatam, nie gotuje i korzystam życia;) Córka w Anglii jeszcze tydzień będzie i poczułam smak samotnego domu.....

Karmi dopadł cię syndrom pustego gniazda :( musisz się kochana powoli przyzwyczajać do tego że córka nie będzie zawsze z tobą, mi mama zawsze powtarza - dzieci nie rodzi się dla siebie tylko dla świata, kiedyś muszą z gniazda rodzinnego wyfrunąć - takie życie :( moi rodzice zostali sami ja na śląsku siostra w Warszawie ;) Karmi proszę zlikwiduj tą stopkę bo jest bardzo pesymistyczna :( wymyśl coś bardziej optymistycznego ;) acha u mnie wielkie jak co miesiąc odliczanie 29 dc - hehehe tylko że w tym gorącym okresie nie było m, no ale przecież cuda się zdarzają ;) boli mnie od jakiegoś czasu ucho prawe, po basenie był ogromny wiatr i pewnie mnie zawiało, myślałam, że mi przejdzie ale mnie boli, dajcie pomysł jak się tego pozbyć :( m powoli ewakuuje się z pracy , my z synem spakowani, mam nadzieje że nie będzie korków na bramkach na autostradzie , dość że człowiek płacie to jeszcze musi czekać :(

U nas to wszyscy w rozjazdach :-) U Nas swieci pieknie slonce i wrocilo lato...Trzeba korzystac puki jest bo jesli ma byc znow pol roku zimy....brrrrrrrrrr. Ja nie moge doczekac sie tez wypadu nad morze bo bedziemy miec cale 2 tyg z mezem dla siebie. Ze Swinoujscia pojedziemy na 3 dni do rodzicow. Mam nadzieje tylko , ze dopisze nam pogoda.