Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość karmazynowy odpływ
No właśnie, dlatego też zamierzam kupić tylko po kilka sztuk, a reszta na rozmiar 62 i dalej, bo w pierwszym miesiącu podobno maluch rośnie bardzo szybko i jest bez sensu wydawać pieniądze na te małe rozmiary. No mnie nie urzekło jeszcze nic różowego, ale na pewno coś tam kupię, bo z wyborem neutralnych kolorów jest różnie. Muszę kompletować całą wyprawkę sama, bo moje maleństwo jest jednym z pierwszych. Jeszcze kuzynowi się urodziła córa, ale dopiero pół roku temu, więc za dużo do oddania nie ma.

Ja mam 2 body, i 2 pajace na 56,a reszta juz 62 i wieksza :) Dzis jak poczytalam o tym spaniu to od razu kupilam na allegro poduche do spania,zeby sie na plecy nie przewracac i do tego domowilam kilka drobiazgow typu recznik z kapturkiem,nozyczki i takie tam inne drobiazgi :) No i czeka na mnie wyprawka od kuzynki,juz sie nie moge doczekac co ona tam uszykowala :)

Gość karmazynowy odpływ
Fajnie tak dostać w spadku taką wyprawkę. Ja mam sąsiadkę, która wspominała, że jak będzie dziewczynka to odda ciuszki po swojej córci, ale nie będę się upominała, jak da to super, a jak nie to trudno i tak jestem nastawiona na zakup wszystkiego sama :)

Klaudii,też się noszę z zamiarem zakupu takiej poduchy. Ponoć są świetnie i bardzo przydatne w ostatnich tyg. ciąży, a potem do karmienia. Karmazynowyodpływ Ja też niestety wszystko kupuję sama, bo prawie wszystkie koleżanki mają córeczki a jeśli mają chłopców to już oddały rzeczy.

To...co mną dzisiaj hormony szargają to brak slow. Mielismy jechac na wazne rodzinne wydarzenie,wiec sie uszykowalam,umalowalam,zrobilam wlosy. Zaczelam sie ubierac i stwierdzila ze jestem taka gruba ze nie jade. Jak zaczelam plakac,to do teraz nie moge sie upokoic..... jak te hormony nami kierują,a tak bardzo chcialam jechac....ale teraz po godzinie placzu ciąglego,jestem napuchnieta jak mops. Wiec powiedzialam P ze ma jechac sam,nie chcial mnie zoatwiac ale to wazne rodzinne spotkanie. Teraz z kolei siedze i placze ze nie pojechalam....Boze jak nie znosze tego stanu,mam go chyba 2 raz!! Okropny niepohamowany placz....wrecz histeria. Czy któraś z Was tak miala???

Gość justintm
Klaudii ja Cie doskonale rozumiem, ja dopiero koncze 13 tydz a mam to samo. Dziś też ryczałam z powodu wyglądu,to dopiero początek,a mam już pare kg na plusie,brzuch już nieco widać,choc jak dla mnie to bardziej tłuszcz. Do tego w połączeniu z zaparciami i wzdęciami wyglądam jak potwór. Żadne ubranie mi nie leży,buzia się zaokrągliła. Wczoraj też oglądałam stare zdjęcia,buźka taka "wyszczurzona" (jak to mój tata mówi) a dziś jak piłka do kosza-też łzy poleciały. Wiem że to sprawka hormonów,bo raczej nie jestem z tych co się nad sobą użalają,ale jak kobieta czuje się i wygląda we wszystkim źle to nie ma się co dziwic że jej łezka poleci. Też mieliśmy się dziś spotkać ze znajomymi żeby obwiescic im radosna nowine,jestem wystrojona,umalowana,włosy z godzine prostowałam,a wcale nie mam ochoty na żadne spotkania.

Kurcze,źle napisalam....bo mnie nie chodzi o to ze przytylam,bo to jest normalne,tylko o to ze te hormony powodują ze z byle powod moge nagle zaczac plakac i nie moge sie uspokoić. Aż P stwierdzil,ze ta ciąża jest starsznie nieprzewidywalna :) i jak zapytal dlaczego placze to ja w sumie nie wiedzialam i stwierdzil ze jest mu mnie strasznie żal bo widzi jakie to dziwne emocje. I za chwile się smialam przez lzy,a po chwili juz tylko placz. Ech jak jakaś nienormalna.......

Ja jeszcze nie miałam takiej huśtawki nastrojów. Owszem zdarzają się jakieś mniejsze, ale nie jestem pewna czy są do końca spowodowane hormonami czy raczej tym że akurat mam zły dzień albo w pracy coś nie tak :) co do wagi i figury to też się nie użalam, ale akurat dzisiaj był taki ciepły dzień a żadna sukienka z zeszłego lata się już nie zapina :) zaopatrzyłam się już w ciążowe, ale to nie to samo co ulubione fatałaszki ;) a przede mną jeszcze trzy miesiące-chyba w ogóle przestanę się w cokolwiek mieścić :) ale co tam-dla mojego Maleństwa wszystko zniosę :)

Gość karmazynowy odpływ
Ja zrobiłam się straszną zołzą i wszystko mnie wkurza, a najbardziej mój chłop.

Klaudiii już lepiej z samopoczuciem Twoim dziewczyny co do użalania się nad sobą to ja wczoraj wieczorem jak myłam zęby i spojrzałam na siebie.A tam buzia okrągła szyja ... ramiona większe.Boże pomyślałam.Ale zniosę to.Powtarzam sobie.Oby do sierpnia.Przytyłam i do tego jestem cała nabrzmiała.Wszystko mi puchnie.

Ha! Niestety, bardzo łatwo jest wyprowadzić nas z równowagi. Jak powiedziałam M, ze jak to tutaj lewatywy nie robią? a on na to: Monika, dostaniesz epidural, obsrasz siebie, cały zespół i pół szpitala! Boże jak się rozszlochałam! A ten głupek próbuje mnie pocieszyć, a oczy mu się śmieją: Ojej, no nie płacz, nie płacz, może nie obsrasz wszystkich! I też w sumie zaraz sie smiałam przez łzy! A najbardziej mnie wkur...jak mi mówią, że mam duży brzuch osoby, które nigdy nie były w ciąży! Wrrr... A najlepiej babka w primarku dzisiaj (kupiłam dwa pajace i skarpetunie w jasnych, neutralnych kolorach): O! Będzie miała pani chłopca? A ja: a nie wiem jeszcze. I dodałam, ze trochę głupi jest ten sztywny podział na różowy i niebieski jak jest tyle ładnych kolorów. O ona potem: To juz po zakupach i do domku? A ja: nie, do pracy idę. A ona: a wygląda pani na zmęczoną... Mówie wam te small talki mnie wykończą, bo brzuch mi sterczy jak piłka do kosza i wszyscy pytają o płeć! Stopy po pracy mnie napieprzają, a jeszcze z półtora miesiąca muszę popracować! Poproszę link jak ta podusia wygląda, bo strasznie mnie to interesuje. Czy to jest taka długa wygięta poduszka? Chyba widziałam w sklepie, ale taką okrągłą z dziurą, chyba do karmienia ona jest. Oj, nic tylko mieć pieniądze! Ale w sumie ja na plecach nie spię, jak mi sie trafi to tak chrapię, ze sama siebie budzę. M mówi, ze jak prosiak czasami! I bądź tu kobieto sexy! Strasznie mnie suszy ostatnio, musiałybyście zobaczyć jaki mam zestaw na stoliku nocnym: ze dwa kartoniki z soczkami (muszą być różne smaki), szklanka z mlekiem, duża szklana wody z sokiem i jeszcze mała butelka z wodą, a czasem cola jak mnie najdzie, ale musi byc wygazowana!

Dziewczyny jestescie niemozliwe :) Monika999 smiac mi sie chcialo z tego ze chrapiesz jak prosiak heheh ja mam zatkany nos przez cala ciaze i okropnie glosno oddycham przez zatkany nos jak spie i mam otwarte usta i raz moj mnie nagral zebym sie ogladnela jak chrapie :D A co do wygladu to ja niestety tez czuje sie duza i nie bardzo sie sobie podobam, niektore maja fajnie jak pozostaje im ta sama figura tylko brzuszek rosnie, mi niestety przytyly tez ramiona, szyja uda :( Wahania nastroju mialam raz, plakalam pod prysznicem (wstydze sie plakac przy mezu :D) i sama nie wiedzialam dlaczego, ale nie chcialam zeby pomyslal sobie ze jestem nienormalna i nie wiem czego placze, dlatego sie ukrylam, ale potem mu sie przyznalam :) wiedzialam ze to tylko hormony, wiec nie chcialam sie z nim klocic ani nic :) Ja wyprawke dostaje od mojej bratowej, tyle ile ciuszkow mi naszykowala to szok ;) bo jej corki to male strojnisie, dostaja od rodziny ciuchy ze Skandynawii :) Aha chcialam napisac, ze ogolnie czuje sie dobrze, ale strasznie bola mnie plecy i kosc ogonowa jak wstaje ojj :(( masakra no ok tyle pisania, musze sie uczyc bo studiuje i mam teraz aktualnie sesje :(

Podusia nawet nie głupia, jutro zobaczę jeszcze raz w sklepie te które ja widziałam, ale one chyba są bez zawiązywaczka, chyba okrągłe, może na tron się nadadzą po porodzie, he he...(ale głupia jestem). Muszę się zastanowić jak bardzo ją pragnę. A macie tak, ze jak jesteście zmęczone i poleżycie chwilę bez ruchu to ruszyc się potem jest strasznie ciężko? Ja normalnie chyba rdzewieję, wyprostować się nie mogę od razu! I człapię do łazienki jak starowinka. Na razie jeszcze nie stękam i obiecałam M, że nie będę. No nic, tylko śmiać się pozostało! A właśnie, tak naprawdę chwilkę temu poczułam normalnego kopa pod pępkiem! Tak bym chciała sobie pogawędzić do brzucha, ale wstydzę się szwagierki. Wyprowadziłaby się już od nas, czwarty miesiąc już u nas siedzi. Gdybym wiedziała, że tak będzie nie zgodziłabym się na to, jeszcze żeby chodziła na rozmowy kwalifikacyjne, to nie narzekałabym...

Kad No właśnie ja z nosem mam tak samo! A M się upiera, że spaprali mi nos, bo kiedys miałam operację plastyczną! Wkurza mnie tym, bo mi własnie przegrodę nosową przy okazji poprawili! No nic, idę w kimono, rano muszę wstac, bo do okulisty znowu idę zbadać wzrok na soczewki kontaktowe. Śpijta na lewym! :-*

Monika: oo mialas operacje plastyczna na nos ? super ja tez chcialabym sobie zrobic bo uwazam ze moj nos psuje mi twarz :( a drogo to wychodzi?? jestes zadowolona z efektow :)?

Monika Tutaj lepiej widac zastosowanie tej poduchy :) http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-do-karmienia-3w1-170cm-i3285523327.html Się uśmialam z tego co piszecie :) Co do "rdzewienia" jak sie poloze mam to samo :) Nie moge sie podniesc i wyglada jakbym byla juz na ostatnich nogach,bo najpierw musze sie przekulnąć na bok a botem wstac :) Normalnie mam taki ból w lędźwiach ze szok. U mnie humory narazie minely :) A ja tam nie wstydze sie plakac przy facecie,on mowi ze bedzie mu tego brakowalo bo komicznie to wyglada gdy placze niewiadomo dlaczego :) I placze i smieje sie na zmiane :)) Mialam jeszcze pyatc jak u Was z seksem??? Bo niby po 16 tygodniu miala mi wrócoc ochota a u mnie nic...zero ochoty :/ A z mi żal tego mojego chłopa,a jak juz do czegoś dochodzi to za choinkę dojść nie mogę...a nigdy z tym problemow nie mialam.

Gość justintm
hej. Wczoraj byliśmy w kinie a przy okazji pozwiedzaliśmy galerie i kilka sklepów dla maluszków. Oooooooooo matko oczy mi prawie z orbit wyszły jak zobaczyąłm ceny,mój A też prawie zawału dostał :) Nie ma opcji,zakupy robie tylko na allegro :) Klaudii ja mam to samo z seksem,zero ochoty. Też mi szkoda tego mojego chlopa,co prawda czasem "działamy" ale to tylko z przyjemności dla niego. Mój się smieje że zacznie sobie odkładać na "budżet dziw..." :) ale co ja poradzę,nie umiem się zmusic. Również mam nadzieje że w końcu to przejdzie.

Oj Dziewczyny ja też rdzewieję :) nie tyle przy wstawaniu z łóżka,ale przy kucaniu. Jak coś robię w tej pozycji to normalnie podnieść się nie mogę. justin-ceny w sklepach są kosmiczne. Jedyne co kupiłam w sklepie to body pajace i spodenki w tesco-była przecena od 30% do 50%. Poza tym wszystko mam z allegro. Byłam dziś u lekarza-Oliwierek waży 1300g (podwoił wagę sprzed miesiąca). Rozwija się prawidłowo. Trochę na niego popatrzyłam, bo lekarz chciał zrobić fajne zdjęcie, ale mały uparciuch ssał paluszka a potem sobie ziewał :) za dwa tyg.mam usg 3d. Myslałam, że ma nóżki poniżej pępka, bo tam najczęściej czułam kopniaki, ale okazało się, że są po lewej stronie brzucha (leży sobie poziomo). Data porodu oczywiście znowu się zmieniła zgodnie z wagą. Teraz to niby 26 sierpnia :)

A co do seksu to nie jest tak źle :) Mam ochotę-nie tak często jak przed ciążą, ale dwa razy w tyg.się ''przytulamy'' ;P

Hej dziewczyny ;) co do zakupow to ja wyprawke robilam akurat w sklepie normalnym, nie na allegro, no ale nie wydawalo mi sie drogo, akurat u mnie w tym sklepie bylo w miare taniej, na allegro z przesylka wychodzilo drozej :) jeszcze zostalo mi pare rzeczy bardziej takich kosmetykow do kupienia, duzo dostaje od mojej bratowej - wozek, fotelik, ciuszki zamowilismy tylko lozeczko i komode, przyszla juz z miesiac temu do mojego domu rodzinnego, ale my mieszkamy za granica i nie wiem nawet jak wyglada na zywo :) i dzisiaj dostalam posciel z allegro, z moskitiera i roznymi akcesoriami przybornikiem, rozkiem itp. dla malej ksiezniczki :) aha i kupilam lezaczek-bujaczek z fischer price :) my w lipcu bedziemy jechac do domu to skompletuje juz cala wyprawke, bo w Polsce taniej :) a co do sexu to ja mam akurat wieksza ochote niz przed ciaza nawet, ale oboje zgadzamy sie, ze uczucie jest jakies inne, gorsze:(

aha jeszcze chcialam zapytac Was czy myslicie o zrobieniu sesji zdjeciowej z brzuszkiem ? Bo my wlasnie o tym teraz myslimy ze fajnie byloby sobie cos takiego zrobic :) moj brat ma plotno biale i cale oswietlenie (bo robi zdjecia na allegro) i chyba sobie "wypozyczymy" studio i porobimy razem fotki takie bez biustonosza, przykrywajac piersi rekami itp. bo przed fotografem to chyba jestem zbyt wstydliwa, a z mezem to mozemy poprobowac pozy, powyglupiac sie, moge sie przebrac 20 razy itp. :)

hej dziewczyny Dzisiejsza noc była dla mnie koszmarna.O 4 się obudziłam i jakoś dziwnie zaczęłam się czuć trochę bolał mnie na dole brzuch i wierciłam się na łóżku jak najęta.Lewo,prawo,prawo lewo.Trochę się zaczęłam już niepokoić tym bólem ale brzuch miałam miękki.Ale za to moja córka czuła się wyśmienicie.Bo tak szalał w środku.Już dawno tak nie fikała.Brzuch tylko mi skakał.Już potem chciało mi się śmiać z tego wszystkiego.Ale uczucie powiem Wam że było dziwne. Co do sexu to u mnie też spadło libido.A w zasadzie to czasami jest tak oczy chcą a du...a już nie.Nie powiem że musimy uważać na brzuszek.No i słyszałam żeby 6 tygodni przed rozwiązaniem się wstrzymać z sexem.Powiem Wam że już się zaczynam martwić jak to będzie po okresie popołogowym z sexem.My cały rok szaleliśmy do końca i w ciąży nie trzeba było się pilnować.A tu teraz lipa.... Ja prezerwatyw nie mogę używać ( mam uczulenie na lateks) tabletek też nie chcę brać.Hmmm trzeba będzie coś pomyśleć. Byłam dzisiaj na szczepieniu na koklusz ( krztusiec) tu robią to kobietom w ciąży żeby chroniło dziecko już samych narodzin. Co do zakupów dla bobaska to ja już mam wszystko.Niedawno dokupiłam buteleczki.Nawet kupiłam już zapas płyny do prania i płukania hehehe.

Kad Co do nosa to robiłam chyba z 5 lat temu, miałam garba, ale nie jakiegoś mega, tylko to był mój kompleks od lat i wiedziałam, ze to naprawię pewnego dnia. Przy okazji lekarz troche skrócił mi czubek, żeby pasował mi do twarzy i poprawił przegrodę. Jak podniesiecie koniuszek nosa do lusterka, tak od góry i zobaczycie przegrodę w którejś dziurce to znaczy, ze jest krzywa. Jestem bardzo zadowolona, nareszcie mam ładny profil. Płatki nosa mam zostawione tak jak były, więc nie mam efektu Michaela Jacksona (nie wiem dlaczego ludzie chcą takie wąskie, wygląda to sztucznie. Wszyscy mi odradzali, a potem mówili, ze fajnie. Tylko jedna osoba mi powiedziała: zrób to! Moja koleżanka, która też sobie zrobiła. Wszystko jest dla ludzi tylko potrzeba dużej determinacji w oszczędzaniu. Fakt, że wtedy miałam dobrze płatna pracę i oszczędzałam może z dwa miechy. Ale powiem wam, ze jak ściągałam aparat z zębów to potrzebowałam kasy na wykończenie a byłam bez pracy! Zabrałam tyłek i pojechałam do Holondii zarobić, myslałam, ze zarobię w 3 miechy ale zeszło mi 6 miesięcy. Także chcieć to móc! Pod jednym warunkiem: byłam bezdzietna i mogłam się na tym skupić. A teraz mam wielkie cycki i boję się, że mi oklapną, ale spoko, juz mam słoik i już tam wrzucam sobie! A co! (Chociaż może wcześniej botoksik sobie strzele, bo mam zmarchy mimiczne na czole). Aha, cena. no ja płaciłam 7 tysięcy zł wtedy we Wrocku, teraz pewnie z 10 jak nic. Tylko zależy co chcesz skorygować, bo ja płaciłam za całość nosa, czyli kość i czubek. Jak potrzebujesz skorygować czubek tylko to jest wiele taniej (wtedy było 3 tys.). Możesz sobie popatrzeć na stronę kliniki w Polanicy, dobrze tam robią, ale drogo! Tylko masz tam pobyt wliczony i narkozę, ja na głupim jasiu miałam robione i wszystko pamiętam, prawie zaraz po operacji pojechałam do domku! Boli przy zmienianiu opatrunku jak jasny gwint, bo taką szynę się nosi. Ale warto, warto! Wszystko dla ludzi!

Aha i do ceny nosa trzeba doliczyc szczepionkę na żółtaczkę, bierze się 3. ja chyba płaciłam po 50 zł wtedy. A ja czekam na M, będę go miała całe 3 dniu w domu. spałam po południu, więc nie jestem spiąca. Byłam rano na badaniu oczu znowu, pod soczewki, i wyszło, ze w jednym oku mam malutki astygmatyzm. jak robiła pod okulary to mam takie same szkła, zastanawiam się czy to od ciąży mogło się zmienić...zapytam jak pójdę odebrac soczewki, bo na razie mam próbne na dwa tygodnie. I mój ulubiny temat: seks No cóż dla mnie mój facet jest strasznie seksowny i jesteśmy ze sobą w miarę krótko i jeszcze nigdy nie powiedziałam mu nie jak do tej pory. Na początku ciąży było mi troszkę sucho, teraz trochę lepiej i moje libido poprawiło mi się w drugim trymestrze, nawet piersi juz nie są tak czułe, a miałam już tak, ze nawet sutków wytrzeć nie mogłam ręcznikiem, takie były wrażliwe. U mnie to jest odwrotnie, to ja chce częściej, ha ha. Chociaż już mi niewygodnie na górze, bo robię się ciężka i ostatnio nawet zerknęłam do lustra, które mamy na szafie i wygląda to raczej komicznie niz seksownie i trochę odebrało mi pewności siebie. Ale potem sobie pomyslałam, ze przecież nie przepoczwarzam się na stałe i trzeba się cieszyć tym stanem. Nie zawsze będzie miał taką skaczącą świnkę, prawda? Aha, już kiedyś chyba o tym pisałam, że jak jego eks była w ciązy to w ogóle nie uprawiali seksu, bo bała się o dziecko. głupia wymówka,bo wszystkie książki mówia, ze można o ile lekarz nie zabroni, może jej się nie chciało. Także czasami M mi powtarza, jak ma fajnie ze mną i pod tym względem nie może narzekać, bo mnie nie trzeba prosić długo. Ale w pierwszym trymestrze też mi było ciężej dojść. Cóż, z biologią sie nie wygra. I przyznam też, że jest inaczej. nie jakoś gorzej, ale inaczej zdecydowanie.

Gość gość
odpowiadam na temat.kupic sobie sexi bielizne i meza pozadnie przer****c.bo widze tu tylko tematy typu-chce zaciazyc albo staraczki albo jestem w ciazy i moja fasolka ma 23 tygodnie.macica wam libido zabrala?zachowujecie sie sie jak krowy,suki a nie kobiety.a pozniej sie dziwicie ze maz lata po burdelach.glupie p***y.

Mikusia Jak ta noc? Lepiej trochę? Klaudii Fajna ta poducha do spania. Ale oglądałm dzisiaj w sklepie i tutaj są takie sztywne, nie da się jej wyprostować do spania, tylko do karmienia. jeszcze jutro poszukam tutaj w necie. No i tania nie jest, powiem wam. A kupujecie butelki aventu? Bo tak na drugim forum dziewczyny chyba kupowały, a widziałam w outlecie przecenione o połowę ze sterylizatorem i jak sa dobre to te kupię, za te sama cenę mogę kupic w normalnym sklepie, ale niemarkowe... Fluffy Który będziesz miała tydzień jak będziesz na 3d? Ja idę dopiero 5go lipca, nawet wcześniej niż 24 tydzień nie zapisują. Juz nie mogę się doczekać, a będzie cała wycieczka, M synek, jego mama może przyjedzie... A jeszcze sobie przypomniałam o seksie,że nie możemy poszalec, bo...szwagierka. I tak mam wrażenie, ze podsłuc***e, bo kiedyś rozmawialismy w nocy, a na drugi dzień się obraziła, bo myślała, ze o niej rozmawialiśmy. Oj nie mogę sie doczekać kiedy będę sama i mogę sobie połazić w majtkach jak normalny człowiek. Ale się rozpisałam jak zwykle... Topka Jak tam? Trzymasz się? Żania nas szukała na tamtym forum, a szmiki (ta co miała plamienia na początku ciąży) zaginęła gdzieś...

Monika ale się uśmialam z tym przepoczwarzeniem i z tą świnką :)) Jak coś napiszesz to boki zrywac :) Dziś doszla poducha,jest ciut sztywna,ale jest wypelniona tymi kulkami wiec sadze sie się uleży :)) fajna jest,P się smial ze mnie jak ją zobaczył hehehe :) Dzis mamy lekarza,ciekawe ile waży mój Patryczek i ile mierzy. Pewnie znow mi lekarz zrobi 3d,bo robi mi gratis przy każdej wizycie :) Mam do odebrania wyniki morfologii i toksoplazmoze,ciekawe jak moja anemia...czy jeszcze jest..no i ciekawe jak ta toksoplazmoza. Topka co z Tobą???

Na 3d będę w 29 tygodniu-wg wagi mojego synka to już teraz wychodzi 29 tydzień, ale trzymam się obliczeń lekarza-więc to 27 :) Pani w rejestracji powiedziała mi że takie usg robi się do 32 tyg.bo później dziecko jest już za duże. Butelki smoczki i laktator mam z Aventa. Sterylizatora nie kupowałam.

Hej dziewczyny, ale mnie dziś kuzynka zaskoczyła mówiłam że nie chemy znać płeci dziecka a ta moja kochana kuzynka dała prawie czały wór różowych ubranek ociwiście podziekowałam, ale jak się urodzi chłopieć to nie wiem co z tymi ubraniami zrobić. A co tam u was?