Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość OLALA...
Witam :) Dziękuję i baaaardzo mi miło, że i tym razem zostałam przyjęta do tego forum chociaż jeszcze brzuszka ciążowego brak (jeszcze ;) ). Wiecie dziewczyny, chęć/pragnienie posiadania dziecka jest silniejsza ode mnie i to mnie trzyma przy życiu + oczywiście podtrzymywanie na duchu przez mojego "towarzysza życia" i optymizm ;) ;););):) Co chodzi o poprzednie forum to czasem zastanawiam się czytając wpisy, że chyba sobie tam jakieś jaja robią wypisując takie rzeczy. Jak można być tak ***************** (nie napisze tego :) ), żeby takie rzeczy wypisywać - przerażona jestem niedojrzałością i głupotą tych młodych osób, które myślą (to pojęcie względne, bo chyba nie myślą wypisując takie rzeczy) dopiero po stosunku z chłopakiem. Może to się wydać głupie, ale gdy ja byłam młodsza to zawsze mi mama powtarzała, że najpierw myśl głową a później d**ą - dobitnie i prosto ale skutecznie, aż za heheheeh. Pozdrawiam

witam ! fajno ze Was znalazlam :-) poczytalam troche wstecz i bach :-D dlugo sie nie odzywalam ale mam nadzieje ze pozwolicie sie dopisac hihihi tylko nie wiem w ktorej rubryce :-) no i mamuska podwojna i ciezarowka - wczoraj bylismy na usg i jest 7 tydzien :-)

OLALA Też nie mogę pojąć głupoty tych dziewuch. Ja w domu słyszałam dokładnie to samo co Ty i zapamiętam co na całe życie :) MALAXXXRUDA Ogromne gratulacje-coraz nas więcej sie robi :)

malaxxxruda no chyba sobie z nas żartujesz.... Ale się cieszę mieliście coś mi się zdaje czekać do listopada.A tu taka niespodzianka:-) Ogromne gratulacje.Jak tam Twoje dzieciaczki się czują no i Ty jak to całe towarzystwo ogarniasz?Pewnie będziesz musiała się dopisać do obu list. A tak ostatnio o Tobie myślałam.Gratulacje jeszcze raz

Malaxxruda cooooo???? No nie wierze!!! Aaaaaa az mnie dreszcze przeszly gratulacje!!! Masakra zaraz sie poplacze;D

ciunia wtedy mialas nick ciunka chyba? :) witaj serdecznie zapraszamy . ale ten czas leci, napisz wiecej co u ciebie?powodzenia w starankach ;)

dopiero teraz widze malaxxxruda szok ! mieliscie czekac...ale to nie zmienia faktu ze graatuluje wam goraco!!!:) ale wam sie szybko rodzinka powieksza :)

o,jak fajnie ze sie znalazlyscie :-D dziekuje za gratulacje.Ano mielismy czekac do listopada,ale samo sie porobilo hihihi Ja od pologu bralam cerazette i dobrze sie na nich czulam.To sa tabsy ale jednoskladnikowe,trzeba brac o tej samej porze.Niestety tak od poczatku maja zaczelam miec dosc bo pojawily sie nieregularne plamienia i bol glowy.Wkurzylo mnie i odstawilam.No i nie zabezpieczalismy sie bo bylismy pewni ze zeby zajsc to musimy sie nastarac jak z Mlodym ;-) Po tyg mialam wizyte u gina zeby zmienic tabsy no i kazal sie wstrzymac z tabsami az do pojawienia sie krwawienia.Ale krwawienie sie nie pojawilo :-D no i wczoraj bylo juz serducho.Termin mamy na 5 lutego ale taki orientacyjny,wiecej powiedza na usg 12 tygodniowym,bo z @ nie mozna obliczyc poniewaz @ nie bylo :-p MIKUSIA Ty juz na wylocie prawie !!! ale zlecialo.Jak sobie radzisz z ta okropna pogoda? u nas potwornie duszno ... ARDILITA Taszka juz duza panna ! niedlugo zacznie chodzic jesli juz sama stoi !

wkurza mnie to nowe kaffe bo suwaczkow nie mozna otworzyc ! moze by administrator cos z tym zrobil??? TOPKA Ty sie przygotowujesz do porodu a ja sie chwale 2 krechami ,a ostatnim razem bylo odwrotnie hihihi oj uwazaj bo ja mam termin na luty ;-) a jak sie czujesz? Mala ile wazy?

Malaxxxruda no to ladnie;D ale cieszysz sie?:) No Natasza juz powoli bez trzymania stoi hehe a za raczki slicznie chodzi:D

malaxxx Ty juz nie kracz, ostatnio wykrakalas za co ci jestem wdzieczna :) wystarczy...;) Mloda szykuje sie powoli na swiat, bola mnie strasznie pachwiny, czasem czuje skurcze, brzuch mi opadl...slowem, chyba blizej niz dalej. a Mloda jest dosc duza, w 35tyg wg obliczen(poczwornych!) miala 2900g...:O lekarz wlasnie 4 razy sprawdzal bo nie wierzyl. mam zalozony pessar sciagnie mi go koncem czerwca /poczatkiem lipca a potem niech sie dzieje co chce, ja juz sie doczekac nie moge! tym bardziej przez te upaly....i ciezko mi juz bardzo...spanie to prawdziwy horrror... co do suwaczkow to tez mnie to wkurza :(....powodzonka i zdrowka zycze !

malaxxxruda u mnie 32 tydzień.Co do pogody to jakoś daję radę u nas np.dzisiaj jest 21stopni i po dłuższym czasie jest pochmurnie.Nogi puchną bolą kości miednicy.Mała jeszcze się nie przekręci główką w dół.

ARDILITA super ! mam nadzieje ze ja pokazesz jak sama zasuwa ! :-) cieszymy sie wszyscy,tylko jestesmy w niezlym szoku ze tak raz dwa wyszlo bez ceregieli ;-) TOPKA dzieki za zyczenia :-) ale czas biegnie,dopiero co meldowalas ze sie udalo...Mala fajnie wazy,ale nie boj sie ze duo,bo oni to obliczaja metoda hadlock,tzn biora pod uwage obwod glowki,brzuszka i dl kosci udowej.A czasami np jest tak ze dziecko ma dlugie nozki i wychodzi ze jest ciezsze.Mojemu Mlodemu obliczyli ze biedzie okolo 2.800 kg przy porodzie-bylo 3.860 :-) te obliczenia moga sie mylis albo w jedna albo w druga strone.Mnie gin tlumaczyl ze jak mowia ze za duze,to rodzi sie w normie,a jak za male to tez w normie :-) Jak masz pessar to pewnie po wyjeciu Mala pojawi sie szybciutko na swiecie.Pewnie sie juz doczekac nie mozesz? wszystko juz kupione? no i jak nazwiecie corcie??? Co do dolegliwoszi,to dla mnie ten ostatni tydzien byl straszny.Ciagle biegalam siku,wszystko mnie bolalo,nie moglam glebiej odetchnac.Spanie to tez byla meczarnia.A swoje stopy nieopuchniete zobaczylam dopiero 4 tyg po porodzie ! :-/ ale nic to,wazne zeby dzidzia byla zdrowa :-) MIKUSIA ooo,to Ty tez juz sie zaraz bedzie rozpakowywac :-) co do puchniecia,to juz pisalam wyzej-okropnosc i wspolczuje.Ty nosisz 2 corcie teraz?Jakie imie wybraliscie?Bedziesz rodzic w UK czy w Polsce? Ja powiem Wam szczerze ze nie wiem jak to ogarne logistycznie ze tak powiem

No bo nie wolno mi dzwigac,a Mlody ma ponad 11 kg.W chodziku,skoczku owszem pochodzi,poskacze,ale najbardziej lubi na rekach.Maly jeszcze jest...Zaczal nas juz wolac mama,baba-to do meza hihihi - i aja na Mloda.Ale nie raczkuje jeszcze.Tzn probuje ale ma tylek ciezki i sie przewraca :-D Mysle ze zacznie chodzic kolo grudnia dopiero.Ja wtedy bede w 7 miesiacu,moze byc ciezko.Juz teraz myslimy o kims do pomocy na 2-3 godz dziennie,po poludniu,bo maz wtedy jest w pracy.Zobaczymy jak to bedzie.Narazie staramy sie z szoku otrzasnac ;-)

od kilku dni chodził smak za mną naleśników z truskawkami,wczoraj zrobiłam.I całą noc się męczę,zgaga niemiłosierna.Także jestem umęczona dzisiejszej nocki. Malaxxxruda rodzę w UK.Przemyślałam sobie to i tak będzie lepiej.Dla nas wszystkich. Idę spróbować się położyć może już przeszło.

MALAXXXRUDAA no u mnie wlasnie jets tak jak piszesz, wszystko mnie boli, szczeg biodra jak spie, nie umiem sie obrocic z boku na bok....ciezko mi sie oddycha,nogi szczeg stopy puchna ale czasem, nie ma najgorzej. co do wielkosci Mlodej, to mam nadz ze te pomiary troche zawyzone sa;) heheh a od poczatku mowili lekarze ze ma dlugie nogi wiec moze jest tak jak mowisz oby!! bo brzuch mam dosc maly jak na ten miesiac i jakos ciezko mi uwierzyc ze mogloby tam byc dziecko pow 3,5kg!;) mam nadzieje ze jak mi wyciagnie pessar to pojdzie szybko bo juz sie nie moge doczekac no i juz chce miec to za soba...choc i tak czasem sie boje i nie dociera do mnie ze moze za 2-3tyg bede mama!!! co do imienia, to dalej nie ustalone na 100%...maz wymysla, zmienia 3 razy dziennie, ciagle mu cos nie pasuje, DAlam mu 3 do wyboru(wszystkie mi sie podobaja wiec bedzie mi obojetne ktore wybierze) w gre wchodzi Eliza Natasza albo Alicja, z tym ze ostatnio Elizka wyszla u mnie na prowadzenie a on znow sie przestawil na Alicje...mamm metlik w glowie ;) hehehehee dla mlodej oprocz kosmetykow do kapieli i pielegnacji mam raczej wszystko. łozeczko juz czeka na mala ksiezniczke, pokoj przemeblowany specjalnie pod nia :D heheh

Gość Mat Deimont
Nikt jeszcze w rodzine nie wie a zawsze nam życzyli tego trzeciego członka rodziny i się zdecydowaliśmy mamy 2 chłopców 6lat i 10lat może będzie dziewczynka ? ale to naj mniej ważne oby było zdrowe :-)

malaxxxruda ogromniaste gratylacje :) dziewczyny jak Wy znosicie te upaly?? Ja to poprostu wymiekam i caly czas sie snuje jak jakies ZOMBI normalnie. a tu jeszcze 6 tygodni nam zostalo.

Gość gość
Mat Deimont czy to znaczy że Wam się udało?To który to tydzień? Kolorowa nie myślałam że kiedyś to powiem ale jestem zadowolona ze Szkockiej pogody.U nas jest np.dzisiaj 19 stopni.No i spadł lekko deszczyk.Także nie zaznaję upałów Polskich.Ale współczuję Wam dziewczyny.Byliśmy w maju w Polsce wiem jak znosił mój organizm upały.Massssakra

Potwierdzam, w Szkocji jest w sam raz, ale ja mieszkam tak po środku, niedaleko morza. W zeszłym roku mieszkałam na zachodzie, blisko atlantyku, lało codziennie prawie i te cholerne muszki!

Gość asik k
WITAM !NA 12LIPCA MAM TERMIN,BEDE RODZIC WE FRANCJI-NARAZIE NIC SIE NIE BOJE(DZIEWCZYNY RODZACE MOWIA ZE TUTAJ NIE MA CZEGO)bedzie chłopczyk-Deniz Antoni.Doktorzy ciagle mi powtarzaja ,ze bedzie duze dziecko ale jak widzialam na polskim forum to w ogolnie normalne(32 tydzien wazył 1950)bo tutaj dzieci rodza francuski do 3kg.i dla nich juz ponad 3kg-3,5 kg to bardzo duze dziecko.Najwazniejsze aby bylo zdrowe:)ACH i kocham ta pogode na moje opuchniete stopy do 19 stopni+deszcz w sam raz dla ciezarowki.Pozdrawiam

Część dziewczyny, pisze z tel Byliśmy wczoraj na weselu, o 22 trafilam do szpitala z lekkimi krwawieniem i skurczami których nie czułam i niby skrócona szyjka :/ Monitorowali mnie całą noc, wszystko się unormowalo.Ale rano już inny lekarz mówił że szyjka nie jest skrócona,więc co lekarz to inna opinia. Mam leżeć i się nie przemeczac, powiem Wam że strachu sie najedlism Malaxxruda Gratulacje :)

Klaudii uważaj na siebie.A co do tej szyjki to chyba zależy od tego jaki lekarz i jakie ma palce.Bo ja jak byłam w pierwszej ciąży to mi babka ginekolog powiedział ma pani rozwarcie na 4 cm a po 2 tygodniach inny lekarz stwierdził że na 2 cm rozwarcia.Musisz dużo odpoczywać teraz.Ale najważniejsze że nic się nie dzieje

Klaudii O rany,leż. no to wesele miałąś! Dobrze, że nic się nie stało! Malaxxruda Wow! Trójeczka, ale poszaleliliście! Ja marzę o trójce dzieci, ale bez presji zobaczymy jak wyjdzie :-) Za jednym zamachem to może taniej wyjdzie? chociaż w Polsce to wydatki na lekarzy i szczepionki....

asik k Witamy! Kolejna na wylocie :-) Z Francji to jeszcze nikogo nie mamy. Ale jak udaje im sie rodzić przed 3 kg? Chodzą rodzić wcześniej, czy jak?

jeszcze raz dzieki wszystkim za gratulacje ! :-D ARDILITA wlasnie gg mi nie dziala i nie moge zainstalowac od poczatku.W pon pojde do kogos madrzejszego i zainstaluje to bedzie gg :-) Mlodemu chyba zawychadzi bo huz od 3 dni jest okropnie marudny :-( MIKUSIA zapomnialam napisac o tym ulozeniu.Wyluzuj,czasami dzieciaczki przekrecaja sie tuz przed porodem.Jesli nie o napewno sprobuja przekrecic na poczatku porodu.Trzymam kciukasy zeby malutka sama zdecydowala sie na pozycje wylotowa :-) wspolczuje zgagi,kurcze juz nie jedz tych nalesnikow !!! ja znowu mam na mieso ochote a na owoce nawet patrzec nie moge :-(Jakie imie wybraliscie??? TOPKA super ze juz wszystko gotowe,juz tuz tuz wielki dzien :-) nie dziwie sie ze masz dosc,kazda z nas ma na koncowce.Doradze tylko tyle,spij ile mozesz bo potem moze byc roznie ze spaniem ;-) nasz Mlody robi nam codziennie pobudke o 5 rano i do 9 nie spi.Wykorzystaj te ostatnie momenty na odpoczynek. KLAUDIII czesc ! kurcze uwazaj teraz na siebie i duzo lez-powaznie.Ja poszlabym jeszcze raz do lekarza-swojego i sprawdzila ta szyjke tak na wszelki wypadek.W kazdym razie nie denerwuj sie i nie stresuj,jesli Cie wypuscili do domu tzn ze jest dobrze.A uwazaj na siebie tak profilaktycznie.Faktycznie impreza nie wyszla,pewnie synus nie lubi wesel i postanowil dac Ci to do zrozumienia :-D KOLOROWA u nas na szczescie upalow nie ma,ale koszmarnie duszno jest.Dzis troche popadalo,mam nadzieje ze ta duchota juz niedlugo minie.To kto bedzie pierwszy rodzil na forum? MONIKA mysmy dluuugo czekali z zakladaniem rodziny-najpierw bylo tzw dorabianie sie hehe.Teraz jestesmy tak w srodku dorabiania sie hehe jeszcze duzo pracy przed nami,ale moj maz pochodzi z duzej tradycyjnej rodziny a mnie sie zawsze marzyl pelen dom,czekac juz nie mozemy bo zegar biologiczny tyka no i tak wyszlo.Moja corka skonczyla 7 lat,a synus 6 miesiecy i 2 tyg.Co do lekarzy w UK to uslugi sa niby bezplatne ale ja z wlasniego doswiadczenia wiem ze z prawdziwym problemem to tylko do polskiego prywatnie niestety w Londynie. NO I WITAM NOWE KOBITKI :-)

ARDILITA mialo byc - CHYBA ZAB WYCHODZI hehe TOPKA mnie sie bardzo podoba Alicja-zdrobnienia tez sa sliczne :-) zobaczcie jak mi Mlody urosl zapraszam :-D

malaxxxruda to chyba od smażonego mnie męczy zgaga.Bo dzisiaj robiłam kotlety i powtórka.Ale zjadłam kilka orzechów i chyba pomogło. Właśnie trochę stresuję się ty ułożeniem małej.Bo tu nie będę już miała robione usg.Więc się boję tego porodu jak...A jeśli chodzi o imię to będzie Krystynka.Jeśli chłopiec to Julian.