Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

kochane jeszcze nie rodze;) jestem zagoniona bo robimy remont w przedpokoju oczywiście na ost chwilę...wpadne jutro to poczytać na spokojnie co u was bo nie lubię pisać na tablecie... imnot wielkie gratulacje!!!!:):)

TOPKA hihihi ciekawe czy za tydzien jeszcze bedziesz nierozpakowana ? ;-) ja juz uciekam spac bo wylatujemy jutro tuz po 11 przed poludniem.Jak dorwe sie do neta to Was podczytam,a jak nie to do czwartku :-) :-) :-)

Malaxruda No to miłej podróży! Szmiki No jesteś, gdzie byłaś jak Cię nie było? Jak tam? Nie ma plamień?

CIĘŻARÓWKI: :-) Ciężarówka 39 tyd TOPKA 37 tydz Kolorowa 36 tydz Mikusia 33 tydz Fluffy 30 tydz Katia 30 tydz Klaudii 26 tydz Monika 23 tydz Szmiki 21 tydz lola 13 tydz Malaxxruda 8 tydz Imnot 4 tydz STARACZKI; :-) Olala MAMUŚKI; :-) Ardilita- Nataszka Malaxxruda- Ania i Bastian agus29 - Oliwierek

Hej dziewczyny, długo to nie wchodziłam. Co tam u was? Ja byłam w szpitalu wczoraj wróciłam.

Gość gość
Monika999 U mnie wszystko ok będziemy mieć synka juz jest taki szalony bryka w środku :D plamien dzieki bogu nie mam i przygotowujemy sie do naszego wesela za 2 msc mam nadzieje ze dam rade ;)

Monika999 U mnie wszystko ok będziemy mieć synka juz jest taki szalony bryka w środku :D plamien dzieki bogu nie mam i przygotowujemy sie do naszego wesela za 2 msc mam nadzieje ze dam rade ;)

Gość sierpniowa mama2013
hej dziewczyny :-) jestem w 31 tygodniu i zamiast spokojnie oczekiwać rozwiązania co raz bardziej zaczynam się denerwować ..może na tym forum znajdę kilka uspokajających mnie wpisów :-) jest to moja druga ciąża jednak diametralnie różni się od poprzedniej . Po pierwsze od jakiegoś czasu zaczynam się martwić konkretnie o przyrost masy ciała :-/ za pierwszym razem przytyłam 25 kg !! natomiast aktualnie nie przekroczyłam 5 kg ..mało tego zaczynając 7 miesiąc waga spadła o kg do tego maluszek nie wykazuje prawie żadnej aktywności :-( za pierwszym razem żebra czułam przez 2 miesiące po porodzie a w ciągu dnia nie było chwili żeby mój brzuch nie przemieszczał się ,,natomiast teraz od samego początku moje maleństwo prawie się nie rusza !! jak raz czy dwa razy dziennie poczuję delikatne poruszenie to wszystko. Lekarz mówi że po pierwsze jestem jedyną kobietą która martwi się spadkiem wagi a po drugie dziecko dziecku nie równe i brak aktywności nie jest niczym strasznym. Co Wy na to ? nie wiem sama co o tym myśleć ..jak wyglądają Wasze doświadczenia ?

sierpniowa mama Jeśli chodzi o moje zdanie na ten temat to powiem Ci tak.Wiec że każda ciąża jest inna.Wiem to ze swojego doświadczenia.A na Twoim miejscu jeśli by mnie to miało uspokoić to poszła bym też do innego lekarza.Będziesz spokojniejsza jeśli będziesz miała 2 opinie.No nie wiem ja na przykład bym tak zrobiła.Twoja waga i ruchy dziecka są dość istotne w ciąży.A nie chcę wypisywać Ci bzdur żeby się nie martwiła,bo nie jestem lekarzem.

Czesc kochane,wczoraj mnie nie bylo...a dziśśś...no cóż :( Od rana mam jakis gorszy nastroj i od samego rana placze....gra hormonalna :( Potem sie odezwe i nadrobie zaleglości

A i ja się dopiszę :) CIĘŻARÓWKI: :) Ciężarówka 39 tyd FREDZI_A 38 tydz TOPKA 37 tydz Kolorowa 36 tydz Mikusia 33 tydz Fluffy 30 tydz Katia 30 tydz Klaudii 26 tydz Monika 23 tydz Szmiki 21 tydz lola 13 tydz Malaxxruda 8 tydz Imnot 4 tydz STARACZKI; usmiech.gif Olala MAMUŚKI; usmiech.gif Ardilita- Nataszka Malaxxruda- Ania i Bastian agus29 - Oliwierek

Imnot4you - OGROMNE GRATULACJE !!! :) LILA - trzymam kciuki, żeby się powiodło :) ARDi - przykro mi!

Gość StyczniowaMama
Czesc dziewczyny! Mogę się dolączyć do Was? Szukalam forum dla kobiet w ciąży i natrafiłam na Was.Mam nadzieje ze będziecie w stanie odpowiedzieć na moje pytania i problemy. Jestem w 9tc.Kilka dni temu wróciłam ze szpitala po 2tyg leżeniu.Zgłosiłam się do szpitala z plamieniem i okazało się ze kosmówka się odkleiła i stąd to plamienie.Po 2 tyg sytuacja została na tyle opanowana ze mogłam wrócic do domu ale pod warunkiem ze będę leżec do 15tc,tylko toaleta i prysznic i łózko.Moze są tutaj takie dziewczyny które tez miałay zagrożoną ciaże i mogłyby mi napisac jak sobie radzic psychicznie i nie tylko w takiej sytuacji,bo ja już wariuje przez to "uziemienie".

Gość audi a4
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko.Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

witam dziewczeta dawno nie bylo mie u was bo bylam zagoniona bo robimy remont, w koncu mamy mega szafe tylko dla siebie a mloda ma juz swoje meble w pokoju tylko dla siebie :) hhehe Ardi przykro mi, przyjmij wyrazy wspolczucia:( Olala jak sie czujesz?:) Szmiki witaj :) Klaudii hustawki nastrojow sa normalne, odpocznij :P malaxxxruda trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :) a u mnie coz, porod zbliza sie wieeeeelkimi krokami, od 2-3 dni jestem mega zmeczona, bardzo mi ciezko, ciezar malej czuje na samym dole, szybko sie mecze, pachwiny bola okropnie, dzis od rana boli mnie brzuch-skurcze sa nieregularne ale sa....w poniedzialek wyciagniemy krazek i chyba szybko pojdzie takie mam wrazenie.... ach juz sie doczekac nie moge choc z drugiej strony strach rosnie....

styczniowa mama musisz sie pswiecic, niestety wiem ze to trudne ale :) cel uswieca srodki :) ja mam zalozony od 28 tyg krazek, tez na poczatku krazylam iedzy lozkiem a ubikacja teraz troche wiecej sie ruszam ale jak mus to mus :) badz dzielna, trzymaj sie :)

Gość lola348
Hej dziecwzyny- mariawaleska gratulacje!!!!!!!!!!!!! a nie mowilysmy????:-)))) Malaxruda również gratuilacje!!!!!!!!!!! :-)))))))))) Super, ze jest nas wiecej. Ja dopiero wczoraj mialam wizyte, przeziernosc ok, wszystko jest jak najlepiej, choć pani doktor mowi, że troszkę mały jest ( 5,5 cm), ale ze to może być kwestia nawet kilku dni, więc nie ma co się przejmowac... Choć na necie czytam, że jak na 13 tydzień to wielkosc jest prawidłowa. W każdym razie, skacze jak szalony, macha rękoma i nogami, doktorka mówi, ze tak r***liwego dziecka nie widziała :-) Ulżyło mi, bo cukry mam w porzadku, także lece bez insuliny póki co, tsh spadło na 1, czyli powoli do przodu. W nowym mieszkanku juz konczą nam robić łazienke, sypialnie zrobilismy sami, jeszcze dużo przed nami, ale ważne że na swoim :-) No i chudne, ale przy takiej diecie to normalne, jem 6 posiłków dziennie, ale małe porcje, generalnie jestem najedzona, a od początku zleciało już 4 kg.

Dziewczyny Caly dzien przeleżałam z okropną chandrą i placzem. Maly sie od kilku dni kiepsko rusza i mam strach w oczach. Poza tym zaczelam zwozic do domu wanienke i inne rzeczy dla malucha i sie zastanawiam czy nie za wczesnie :/ Podziwiam mojego P za to ze moje humory wytrzymuje,dzis caly czas staral sie mnie pocieszac i tulil a ja zimna jak lod ...ale mówi ze rozumie ze dziś jeden z tych gorszych dni.Kocham go za to strasznie :) Nienawidze tego stanu ale to ode mnie silniejsze i łzy mi same plyną,a jutro juz pewnie bedzie głupawka :) Malaxxruda Bede czekala na dietkę,a podróżą sie nie stresuj.poprostu jedz.jak mus to mus. Monika My tez mamy takie głupawki z moim P,wiec wiem jak wesolo u Was musi byc :) Topka Ja juz zaciska kciuki za Ciebie małpko :) Szmiki WItamy na forum :) Ciężarówka Jak tam?? Sierpniowa mama Nie martw sie ze teraz mniej przytylas,każda ciąża jest inna :) jak lekarze mowia ze wszystko dobrze to tak jest :) I tak jak pisze Mikusia idz do innego lekarza sie upewnic poprostu :) Styczniowa mama Musisz sie uzbroic w cierpliwoś poprostu,nic innego Ci nie pozostaje,Bedzie dobrze :* Lola Moj maluch tez byl na tym etapie takiej wielkości i lekarz nie mowil ze za maly

Gość sierpniowa mama2013
no właśnie chodzi o to że badało mnie już dwóch lekarzy :-/ waga dziecka ok , rozmiar ok , niby wszystko ok ale te cholerne kobiece przeczucie jest silniejsze ode mnie :-/ no cóż chyba jestem skazana na zamartwianie się do końca ..z wagą mogłabym sobie poradzić bo przecież nic tylko się cieszyć jednak aktywność malutkiej a raczej jej brak jest nie do zniesienia. Fajne forum żałuję że nie znalazłam Was wcześniej :-)

Gość sierpniowa mama2013
styczniowa mama.. może nie powinnam tego pisać ale ja pierwszą ciąże poroniłam w 10 tyg. jednak sprawa wyglądała całkiem inaczej bo mój pęcherz płodowy był pusty ( płód obumarł bardzo wcześnie ) wiem jednak że dziewczyny które miały podobny problem do Twojego dały radę !! nie lekceważ wskazań lekarskich i wyleguj się ile możesz :-) nie zamartwiaj się tylko myśl pozytywnie a wszystko będzie ok :-) wierz mi że nim się obrócisz będziesz trzymać na rękach swoje maleństwo i całkowicie zapomnisz o początkowym stadium :-) głowa do góry !!

Gość StyczniowaMama
sierpniowa mama2013 ja tez poroniłam 1sza ciaże w zeszłym roku w grudniu.To był 6tc i taka sama przyczyna-odklejenie kosmówki i krwiak.Z tą ciążą znowu to samo tyle ze udało się opanować sytuacje. Nie zmierzam się użalać nad sobą,bo to nie ja jestem najważniejsza tylko dziecko.Napisalam na tym forum bo pomyślałam ze będą osoby w podobnej sytuacji i razem zawsze raźniej,mozna podzielić się spostrzeżeniami.

Gość justyna1406
hej, widzę, że nowe forum założyłyście:) można się przyłączyć? Gratulacje dla wszystkich nowych zaciążonych:) u mnie po staremu - starania. Dziś 29 dzien cyklu, @ powinna być wczoraj, tempka wczoraj i dziś taka sama 36,7. Testu nie robiłam bo się boje. Poczekam jeszcze, jak w weekend nie przyjdzie @, to w poniedziałek kupie test. jedyne co jest inaczej to to, że cycki mnie mniej bolą i nie zaczęły boleć zaraz po owulce, a tak to bez zmian.

Czesc dziewczynki Dzis u mnie juz lepiej :) takze wczorajszy dzien uważam za hormonalnie rozchwiany :) Zaczynam dzis 27 tydzien czyli 3 trymestr :) Jutro przyjezdza moja mama i rodzice P :) Pierwszy raz sie spotkaja,nie ukrywam ze mam delikatnego stresa hehehe :) P widze też :) STYCZNIOWA MAMA Wiem co to jest sie martwic :/ Mimo ze mowia ze wszystko ok,ja non stop wyczuwam czy maly kopie bo ostatnio coś leniuszkuje. Non stop po tym krwawieniu co mialam biegam do toalety i sprawdzam czy wszystko dobrze. Ale tak sobie mysle i kiedys juz o tym tu pisalysmy ze od momentu poczecia,juz zawsze bedziemy sie martwic o nasze malenstwa. Glowa do gory:) Na dobre forum trafilas :) STYCZNIOWA MAMA Nie mozesz dac sie zwariowac,tutaj tez są dziewczyny na forum ktore poronily i z druga ciaza juz jest ok..Trzymam kciuki i leż ile wlezie :) JUSTYNA Pewnie ze mozesz dolaczyc,trzymam kciuki aby wstretna malpa nie przyszla :)

Najpierw mialam napisac SIERPNIOWA MAMA a potem STYCZNIOWA MAMA. takze napisze jeszcze raz zeby bylo jasnwe SIERPNIOWA MAMA Wiem co to jest sie martwic :/ Mimo ze mowia ze wszystko ok,ja non stop wyczuwam czy maly kopie bo ostatnio coś leniuszkuje. Non stop po tym krwawieniu co mialam biegam do toalety i sprawdzam czy wszystko dobrze. Ale tak sobie mysle i kiedys juz o tym tu pisalysmy ze od momentu poczecia,juz zawsze bedziemy sie martwic o nasze malenstwa. Glowa do gory :) Na dobre forum trafilas usmiech.gif STYCZNIOWA MAMA Nie mozesz dac sie zwariowac,tutaj tez są dziewczyny na forum ktore poronily i z druga ciaza juz jest ok..Trzymam kciuki i leż ile wlezie :)

Gość justyna1406
Klaudiii dzięki:) staram się czyms dzis zająć i jutro, żeby nie mysleć o tym za dużo i sie nie nakręcać. Ale dziś @ nie przyjdzie to jutro będe praktycznie pewna że się udało. OBY! chyba staram się najdłużej ze wszystkich bo już minęło 1,5 roku i tyle też na forum jestem z Wami:) szmat czasu

Gość gość
Cześć dziewczyny, pewnie podobnie jak ja wiele z Was ma dylemat co dla naszego maleństwa wybrać i kupić na wyprawkę. Chciałam się z Wami podzielić fajnym sklepem w bardzo fajnych cenach. Polecam Wam www.kinderswiat.pl Może komuś się przyda - sprawdzone:) Joasia:)

TOPKA Fajnie, że już tak niewiele Ci zostało :) Ja jeszcze jakieś 9 tyg.-najbardziej mnie przeraża wizja upalnego lata z wielkim brzuchem :P KAJA55 Hey, czemu byłaś w szpitalu? SZMIKI22 Gratuluję synka-kolejny chłopak wśród nas :) STYCZNIOWA MAMA Musisz stosować się do zaleceń lekarza i cierpliwie czekać-może po 15 tyg.wszystko sie unormuje i będziesz mogła w miarę normalnie funkcjonować. lola348 Fajnie, że wszystko w porządku i Maluszek się dobrze rozwija. KLAUDII Na pewno już Ci minęły huśtawki nastrojów. Mój Mały też ostatnio jest mniej rozbrykany, ale wyczytałam że od 30 tyg. robi się coraz ciaśniej więc się nie martwię. Zresztą on od początku był dość leniwy ;) justyna1406 Ja też staralam się 1,5 roku (plus rok wcześniej odstawilam tabletki i miałam problemy z okresem),ale w końcu się udalo. Miałam cykle bezowulacyjne.