Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Mikusia To dobrze ze juz lepiej :)) Ja tez strasznie panikuje porodem.....poza tym powiedzieli mi ze maly jest położony w poprzek i ze bedzie cesarka jak sie nie obróci :/ Bardzo bym nie chciala cesarki....no ale najwazniejsze aby wyszedl caly i zdrowy,jak bedzie trzeba bo nic nie poradze :) Poza tym ma jeszcze troche czasu i miejsca wiec moze sie przekręci :)) Kiedy zaczelyscie pakowac torbe????chociaz ja po ostatniej akcji po weselnym krwawieniu chyba sie juz spakuje,bo nigdy nic nie wiadomo.

Jeszcze ja się dopisuje :) CIĘŻARÓWKI: Ciężarówka 39 tyd TOPKA 37 tydz Kolorowa 36 tydz Mikusia 33 tydz Fluffy 30 tydz Katia 30 tydz Klaudii 26 tydz Monika 23 tydz lola 13 tydz Malaxxruda 8 tydz Imnot 4 tydz STARACZKI; Olala MAMUŚKI; Ardilita- Nataszka Malaxxruda- Ania i Bastian agus29 - Oliwierek

Klaudii To nasze bobaski tak samo uparte.Tylko że ja mam już 33 tydzień.Boję się że będą chcieli mi ją wyciągać na siłę.Wolę jednak już przejść cesarkę.Chociaż wolała bym urodzić naturalnie.No ale co dla zdrowia małej wszystko.Co do torby pakowania.To ja już małą ma spakowaną to co będzie potrzebne w szpitalu i na wyjście.Co prawda tu nie jest dużo rzeczy potrzebne.Pani położna powiedziała nam a co będzie Wam potrzebne na 6 godzin pobytu po porodzie w szpitalu.Dla siebie mam spakowane ręcznik,koszulę,podpaski,majtki po porodzie i laczki.Zwlekam z tym jak tylko omijam torbę szerokim łukiem.Nie wspomnę że do czwartku na za tydzień mam do zrobienia plan porodu.A ja nie wiem jak się za to wszystko zabrać.Ale po ostatnich dniach obiecałam sobie że zabiorę się za to jak najszybciej :-)

Klaudii-mój synek też jest ułożony w poprzek już od jakichś dwóch miesięcy. Za dwa tygodnie mam wizytę i zobaczymy czy się obrócił. Jak na razie to chyba raczej nie-pewnie bym poczuła jakieś wzmożone ruchy, ale nic takiego nie miało miejsca :) leniuch z niego. Mikusia musisz robić plan porodu?

klaudii w sierpniu podchodzę do inseminacji . w tym miesiącu się poknociło czekam na @( ma być ok 13 lipca) i mam brać clo jeśli ruszy coś to na sierpień inseminacja .

A ja byłam dzisiaj u nowej położnej, ale fajna babka! Wyśpiewała moje imię na korytarzu :-) Posłuchalismy serduszka i takie tam, dobrze, że mnie nie ważyła, he he. Zmierzyła mi brzuch, jest duży jak na mój tydzień, ale w normie. Objaśniła wyniki ze skanu i jak byłam w 20 tygodniu i 2 dniu to bejbi miało 21 tygodni i 5 dni, ale to i tak w normie. Cisnienie też ok, powiedziała, ze będę żyła wiecznie z takim ciśnieniem. Muszę zdecydować czy chcę ten zastrzyk na przeciwciała. Mój nie wie jaką ma grupę krwi, mama mu odpisała, ze 0Rh-, a ja mam BRh- czyli ryzyko jest minimalne,ale sama nie wiem. Czy ten anti D zastrzyk szkodzi mi jakoś? Mikusia pytałam o ten skan w 34 tygodniu i babka powiedziała, że jak wszystko jest ok to raczej nie robią. Mi pewnie zrobią, bo jadę do innego szpitala i w ogóle musze tam pojechać pokazać się przed porodem i będą prawdopodobnie jeszcze raz wszystko sprawdzać. Także sama musisz zapytać położną co i jak. Może zrobią ci usg jeśli zajdzie taka potrzeba. Byłam też u dentysty dzisiaj. Niby wszystko mam za darmo, ale za białą plombę muszę płacić 66 funtów, M mówi, ze to tanio. Chyba zrobię sobie w Polsce. jezu, jeszcze bilet mam nie zabukowany, bo musimy gotówkę na samochód wywalić niestety. Także na razie wstrzymuję się z zakupami. Ale mi sie chce cos słodkiego dzisiaj, dobrze, ze jedziemy gdzieś niedługo, kupię sobie loda.

hej dziewczyny ;-) Klaudi - nie robiłam bety bo byłam przekonana, że nic z tego...dziś zrobiłam sobie ponowny test i to ok godziny 20 - i wyszła już mocniejsza krecha niż wczoraj rano ;p a jutro lecę na betę, bo potrzebna mi do zwolnienia z pracy i zaświadczenia o ciąży ;] Ehh wczoraj pisałam, że nie mam objawów, a dziś boli mnie kręgosłup, lekko podbrzusze, głowa i mam okropne mdłości, które łapią mnie z zaskoczenia, no i nienawidzę zapachu kawy... ;] Za to piersi bolą o wiele mniej niż wczoraj...nie wiem czy tak może być...w piątek zaczyna mi się 5 tydzień hihi :)

Monika Idę w czwartek za tydzień do położne to zapytam bo normalnie nie daje mi to spokoju.Mała buszuje nieźle już mnie wszystko w środku boli. fluffy87 W Szkocji robi się plan porodu.Są pytania i odpowiadasz.Tu się o wszystko pytają jak chcesz rodzić:w jakiej pozycji,czy będzie mogła położna Cię zbadać (ginekologicznie),jak chcesz żeby było sprawdzane tętno dziecka, jak ma być podana witamina K dla dziecka,czy chcesz zastrzyk na szybsze urodzenie łożyska i jakie chcesz znieczulenie.I jeszcze kilka innych pytań jest. Topka malaxxruda co z Wami? Maria W. super musisz przetrwać ten trudny okres.Ja też nie czułam żadnych objawów do ok 6 tyg a potem jak się zaczęły to uuuuu.Ale wszystko się wytrzyma :-)

Gość OLALA...
Hej, gratuluję maluszków w brzuszku!!!!;) Dziewczyny powiedzcie mi ile może prywatnie kosztować usg dopochwowe?Czy to jest uzależnione od lekarza? Wiecie co, to jest jakaś porażka - próbowałam na NFZ to zrobić, po prostu się nie da - pierwszy wolny termin to październik b.r., a ja nie mam zamiaru tyle czasu czekać!!!! Jakaś paranoja z tym NFZ!!!!!!

czesc wszystkim ! OLALA nie pomoge z cenami,ale wydaje mi sie ze musisz umowic sie na normalna wizyte u gina i wtedy w gabinecie powinien zrobic bez pytania. ARDILITA wspolczuje bardzo... cholera z tymi problemami,zawsze cos.Mam nadzieje ze jakos to rozwiazecie i z pogrzebem i z mieszkaniem.Super ze Jozek pracuje! dawno nie gadalysmy i nie wiedzialam ! MIKUSIA idz,zapytaj.I nie martw sie na zapas.Przeciez w szpitalu bedziesz rodzic,wszystko pojdzie dobrze :-) Krystyna mi sie podoba,Jakub mniej,bo to zdrobnienie Kuba niefajne.A jak zarejestrujecie po polsku czy angielsku imie? LILA GRATULUJE pracy !!! fantastycznie ze cos znalazlas !!! co tam u Was? gg mi nie dziala i czasu nie mialam zeby isc do kogos i ponownie zaladowac :-( KLAUDIII o odchudzaniu Ci napisze jak urodzisz hihihi,mam dobry patent :-) super z tym robionym lozeczkiem :-) my mamy 120x60 ale w lutym Mlodemu kuppimy juz dziecinne lozeczko bo to bedzie potrzebne dla rodzenstwa.Ja tez mam podobne literki na scianie :-D fajna rzecz. co do pokoiku,to nasz Mlody spi u siebie od 2 miesiecy juz.Jesli warunki mieszkaniowe na to pozwalaja to lepiej zeby dziecko tak po 5 miesiacu spalo u siebie moim zdaniem.Bo nikt mu nie przeszkadza w drzemkach no a reszta rodziny moze normalnie pozyc :-) ja mam takie walkie talkie ;-) i ustawiam to obok naszego lozka w nocy a w dzien jesli Mlody spi nosze przy sobie.Ma fajny zasieg,nie boje sie do ogrodka wyjsc i pranie rozwiesic nawet :-p IMNOT4U WIELKIE GRATULACJE !!! ja dzis 8 tc i 3 dc,to jestes tuz za mna w kolejce na porodowcke !!! :-D u nas nie za ciekawie.Macocha dzwonila ze z moim ojcem zle i bardzo prosic zeby przyjechac.Przez te kilka dni organizowalismy sie i lecimy jutro p poludniu.Troche mam stracha bo nie planowalam podrozy no ale jak mus to mus.

malaxxxruda Wiem panikuję i to strasznie.Ale pewnie najbardziej przeraża mnie wizyta w szpitalu i bariera językowa.Dla chłopca imię to Julian nie Jakub.Będzie miała Polską pisownie,bo nazwisko też ma Polskie litery.Przykro mi co do Twojego taty.Ja leciałam samolotem w 22 tyg ciąży a potem jeszcze też byłam autem w Polsce.na 3 tygodnie.Także myślę że nie powinnaś się obawiać.Ale wiem każda ciąża jest inna.Uważaj na siebie. Topka Odezwij się.Chyba że już poszła nam rodzić? Ciężarówka I jak?

Malaxxxruda u mnie zmiany:) od miesiąca pracuję na umowę i dlatego miałam/mam przerwę ze staraniami ....ruszam od następnego cyklu ....czyli ok połowy lipca .. ..będę miała inseminacje w sierpniu( jak w lipcu ruszy cykl z clo) od kiedy mam pracę to mam inne podejście do starań ....teraz mi się nie śpieszy heheheh bo nie mam czasu na nic, nie myślę o tym.....jak się uda to będzie:) ale widzę że u ciebię też sama radość:) młoda się cieszy? masz już imię? jak na to całą rodzina? zaskoczona? pozytywnie oczywiście:)

MIKUSIA aaa ! mea culpa !!! Julian pieknie :-) a jak Wam powiedzieli na usg ? chlopczyk czy dziewczynka bo nie pamietam.Nie martw sie,dasz rade,z mezem rodzisz? ja troche sie obawiam bo to 9 godz lotu.Wykupilam dodatkowe ubezpieczenie no i lecimy virgin atlantic - podobno ma byc ekstra komfortowo.Mam nadzieje ze wszystko gladko pojdzie. LILA super ze pracujesz,napewno lepiej sie poczulas od razu :-) Adas w przedszkolu? jak sobie radzi bez mamy? my sie cieszymy,Mloda chce siostre,bo brat juz ja znudzil :-p Imion jeszcze nie wybieramy,zeby nie zapeszyc ,bo za wczesnie.Jutro lecimy do mojego ojca,tesciowie zostaja z dziecmi.

Malaxxruda przykro mi:( Nie boj sie bedzie dobrze,.. Niestety duzo komplikacji widze nie tylko u mnie. Fakt Jozek znalazl prace cale szczescie. Niedlugo chyba do Poznania bedzie jechal bo beda te wyscigi na 1/8 mili a ta firma gastronomiczna zapewnia tam jedzenie. Upowaznienie cale szczescie przyjeli!!! Akt zgonu uzyskamy w polowie sierpnia.

ufff nareszcie Mlody usnal ;-) no to mieszkanie wreszcie wykupicie :-) zawsze jakies szczescie w nieszczesciu. ciekawe czy TOPKA nie rodzi czasem? ;-)

Mikusia Taki plan porodu to w sumie bardzo przydatna rzecz-możesz o wszystkim zdecydować na spokojnie wcześniej a nie potem w trakcie porodu :) OLALA usg dopochwowe to normalne badanie podczas wizyty u ginekologa. Idź prywatnie i będziesz miała bez problemu-cena zależy od tego ile lekarz kasuje za wizytę,ja np płacę 80,-

Malaxruda To ja też będę zainteresowana patentem na odchudzanie, chociaż wstępnie planuję diete Dukana, bo sprawdzona i nie trzeba się głodzic. Rany, od jutra pracuję trzy dni pod rząd, chyba nogi mi odpadną. Mam nadzieję, że to juz ostatni raz mam trzy dni, bo potem, aż do sierpnia mam plany wyjazdowe, a w sierpniu i wrzesniu zapisuję się na jakieś zajęcia i może basen, żeby jednak ciało jakos przygotować i nie zwariować samej w domu. Szwagierka wraca dopiero za tydzień i jej mama mówiła nam, ze WIE, że do czasu dzidziusia musi się wyprowadzić, ale jakby wyprowadziła się w sierpniu to byłoby super, bo co jak zacznę wcześniej rodzić? Nie mam ochoty na jej sztuczne komplementy, a karmienia piersią przy niej kompletnie sobie nie wyobrażam! Zreszta przy nikim oprócz M. No zobaczymy. Może w sierpniu będę miała to gdzieś czy się obrazi?

Malaxxxruda Rodzę z mężem.Ma być dziewczynka.Ale ostatnio nasłuchałam się błędnego oceniania lekarzy co do płci.Znajome były u 2 różnych lekarzy i urodziło się dziecko płci przeciwnej jak mówił lekarz.No zobaczymy. fluffy87 Fakt można wszystko na spokojnie zaplanować.Jak rodziłam 1 raz to o nic się nie pytali nawet podczas porodu.Może dla tego że byłam młoda i myśleli że młoda i głupia.Nie wiem.Pierwszy raz rodziłam w Polsce.Co prawda poród miałam lekki ale jeśli chodzi o obsługę to masakra. olala co do badania dopochwowego to jak wybierzesz sobie lekarza to podczas rejestracji zapytaj się czy ma usg dopochwowe.My jak byliśmy w Polsce to byłam na taki badaniu.Zbadał mnie ginekologicznie zważył,zmierzył,ciśnienie zbadał i zrobił usg i skasował 200 zł.Byliśmy w w szoku no ale co nie będę się z nim kłócić.Dlatego zapytaj podczas rejestracji ile kosztuje taka wizyta.

Olala Własnie to miałam napisac co Fluffy o tym usg, że w prywatnych gabinetach maja to w standardzie i wizyta koło stówy z cytologią. To właśnie jest ten plus w Szkocji, że o wielu rzeczach samemu się decyduje. Ogromny minus, ze nie wszędzie mówią jaka płeć... Przegapiłam zajęcia z fizjoterapii, ale położna mówi, żeby jeszcze zadzwonić. Nie znam nikogo w Elgin i mam nadzieje, że poznam jakąś sensowną mamuśkę z którą potem będe chodzić na spacerki. Wczoraj chciałam pokazać M jak będę ćwiczyć i oddychać, zaczęłam kręcić brzuchem i popłakalismy się ze śmiechu. Nie wiem jak to będzie jak cały czas robimy sobie jaja,a nasze niektóre żarty są za ostre społecznie. Wczoraj jedziemy samochodem, a ja mówię do brzucha: Hej Ty! Jedziemy na spacerek! Cieszysz się? A M: Mam nadzieję, że nie jedziemy do kliniki aborcyjnej! Aż się na mnie popatrzył, żeby sprawdzić czy nie przesadził. Ha ha ha! A ja się pytam czy nie będzie nam odwalało i nie będziemy robić głupich zdjęć typu: dziecko w pralce, a on: a to nie głupie, powiem ci! Albo chodź przebierzemy kota i wsadzimy do łóżeczka, a na fb napiszemy, ze nie możemy się doczekać...ha ha ha! Mówię wam dziewczyny, czasami właśnie takie głupoty wygadujemy. A wczora po wizycie u dentysty m mówi: Mam nadzieję, ze dziecko będzie miało zęby po mnie, bo jak po tobie to nie jestem pewien czy nam NHS zrefunduje sztuczne zęby dla dziecka...Babka w okienku to słyszała! A jeszcze położna wczoraj się przedstawiła: Ja jestem Angie Ja: A ja Monika Położna: A no tak, to wiem, a Ty to kto? M: No ja niestety jestem ojcem A jeszcze rozwaliło mnie pytanie ile alkoholu piję. A ja no to? Teraz? A ona,że tak. To mówię, że zero. A ona: Bo tu widzę, ze wczesniej było sporo, więc jej tłumaczę, ze to M powiedział położnej, ze piłam trzy butelki dziennie, ale przyznaję, że często było winka ponad normę, ale ja jestem z Polski, więc my mamy inną normę. a ona: I jak teraz? Kusi? A ja mówię, że w ogóle nie. Powiem wam, że widziałam tutaj laski w ciąży pijące winko, ale akurat ja nie jestem taka wyluzowana i tak sie martwiłam tym paracetamolem, że z raz w tygodniu muszę wziąć, bo mam migreny. A ona: tylko nie więcej niż 5 (nie pamiętam czy nie powiedziała 8) na dobę! A ja: o rany, to ktos potrzebuje tyle?? Ale sie rozpisałam! Mam cały wolny dzień, więc witaj, słodkie lenistwo! Coś mi się chce, ale nie wiem co. Zjem trochę musli i zobaczę czy mi przejdzie.

Aha Czy komuś w ogóle ten suwaczek działa, jak sie go przekopiuje? U mnie kamień, zero, nic...wrrr

malaxxxruda wszystkie jesteśmy zainteresowane Twoją dietą.Możesz już teraz zdradzić nam kilka rzeczy.Najlepiej wszystko:-) Monika żarty fakt macie hhh dość ostre.Ale mój m też nie jest aniołkiem :-) w tej kwestii :-)

Gość OLALA...
Dzięki za odp.. Mi tylko zależy na USG, moja gin mi dała skierowanie bym zrobiła, ponieważ ona nie ma takiego sprzętu w gabinecie i dlatego muszę gdzieś indziej zrobić. Cytologia i zwykle badanie miałam już robione z tydzień temu więc bez sensu iść na całą wizytę.

napisze,napisze hehehe jak tylko ktoras urodzi :-p MIKUSIA no u nas sie pomylili a Mloda,mial byc na 65% chlopak,bo nozki miala podkurczone :-) ale ja mialam wtedy tylko 2 usg - w 12 tc i polowkowe.Teraz mialam chyba z 8 i na kazdym maz prosil potwierdzenie ;-) no i pokazywali nam siusiaka w zblizeniu.Masz racje ze liczysz sie z tym ze chlopczyk wyskoczy :-) ja jestem ciekawa kogo nosze tym razem :-) co do planu porodu to na paierze jedno a w zyciu co innego-ale fakt,mozna duzo wczesniej wyazic zgode np na znieczulenie i potem nie ma juz tego latania i podpisywania :-) MONIKA ja bylabym cala szczesliwa jakby szwagirka z nami mieszkala-mam 2-obie super babki :-) a dzis mam tesciow w domu -tesciowa juz obiad machnela i kazala mi sie polozyc hihihi juz spakowalam siebie i slubnego - fajnie tak poleniuchowac :D OLALA nie wiem czy jakis gin wezmie mniej jak powiesz ze chcesz tylko usg...chyba za wizyte musisz zaplacic niestety.Ja zmienilabym gina jesli chodzisz prywatnie,bo usg dopochwowe jesli sie starasz o jest podstawa kazdego badania.Jak ten doktor widzi w ktorej fazie cyklu jestes? czy jajeczko peka? itd itp

Gość jfr
cześć dziewczyny widzę że u was wszystko dobrze. cieszę się bardzo. ja na razie walcze z wzdęciami i odpadam. moj maly słodziutki jak go biedaka nic nie boli. 10.07 kończy 3 miesiące. muszę uciekać bo płacze.

Gość OLALA...
malaxxxruda chodzę na NFZ do gin i nie doszłyśmy jeszcze do takiego momentu pękającego czy nie pękającego jaja ;). Właśnie po tym usg i badaniu hormonów i mając wyniki mojego partnera życiowego nasienia, ma zacząć monitorowanie przez kilka cykli i wtedy będzie wiadomo czy pękają czy tez nie te moje jajeczka :) Ale spoko, już dzwoniłam, znalazłam gdzie robią to i kosztuje samo usg 110zł.