Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TegoPragnę.

starania maj/czerwiec. kto ze mną? ;)

Polecane posty

Gość Elmirka201
hehe niebieskie_migdały... powodzenia! :) aga1901 no to widzę, wiesz o czym mówię :) moje koleżanki, które np mają już dziecko (z wpadki oczywiście) stanowczo mi odradzają bo uważają się za skrzydzone przez los i jak to ujmują "wiele z życia straciły"... denerwuje mnie takie wymądrzanie się :) tak jakby miały problem, że moja ciąża to moja decyzja, a nie nieoczekiwana wpadka i ze mam nad tym kontrolę :) Ehh ja mam dość tego strasznie :( Kiedyś to było normalne mieć już dziecko, a teraz robią wielkie halo... Jestem dojrzała, czuję się gotowa i moja sprawa - PROSTE ! :)

Elmirka201 bardzo dobrze wiem o czym mowisz:) w moim gronie znajomych jest dokładnie taka sama sytuacja:) ciezko im zrozumiec,ze ja to nie oni i nie obchodzi mnie ze im sie chce imprezowac itd zamiast cieszyc sie malutkim skarbem :) ja tam swoje juz na imprezy chodzilam i w zupelnosci mi to juz wystarczy:) no coz szkoda ze ludzie takich spraw nie pojmują:) no ale tak jak mowisz to jest Twoja decyzja - tak jak i u mnie:):)

Gość gość
Hello Girls! Ale się wyspaaaaaaaaaaaaaaaałam :D Ja jestem ze stolicy ale mieszkam na co dzień w woj. wielkopolskim. Trochę się rozpisałyście ;D

Gość Blanka23
Aha, ten "gość" to ja :D

Gość Blanka23
Dziewczęta moje kochane, mnie tak to strasznie w*****aaaa jak ktoś mi mówi te farmazony " naciesz się życiem, to nie ten czas, najpierw się dobrze ustaw w życiu, na pierwszym miejscu powinna być kariera" itp! Oszzz od razu mam ochote tej osobie wydrapać oczy! Ja może byłam 2 razy w życiu w klubie jak były ZAMKNIĘTE urodziny moich znajomych. Nie chodzę tam ponieważ mam inne priorytety, mam też zamknięte grono swoich znajomych. Prawie od początku życia jestem sportowcem (jeżdżę konno - skoki przez przeszkody), mój partner tak samo (piłkarz ręczny). Ja pracuję w medycznym klubie fitness i zarabiam mniej więcej tą średnią krajową, on zarabia ok 3 tys. Uważam, że na spokojnie się utrzymamy. Jesteśmy też zabezpieczeni na przyszłość. Nie wiem na co mamy jeszcze czekać? Na to aż będziemy po 30 i nic nam nie będzie pasowało, dziecko będzie przeszkadzało w dalszej karierze ? Ehhh głupota. :D Wczoraj byłam u swojej cioci, której córka urodziła dziecko w wieku 20 lat, teraz bez problemu pracuje, zarabia, dziecko we wrześniu idzie pierwszy rok do szkoły. Mówi, że jest szczęśliwa. Teraz stara się o kolejne :)

Gość mama3000000
Moja kuzynka jest ponad 2 lata po ślubie i staraja sie o dziecko cały czas.Druga kuzynka zaszła metodą in vitro i ma synka,ale urodził sie w 28 tyg.ciąży i jest cały czas rehabilitowany.Dawniej człowiek nie słyszał zeby ktos miał problemy z płodnością a teraz jest to coraz powszechniejsze.Dawniej rodziny miały po 4,5,6 dzieci i nie bylo rodzin zeby nie mieli dzieci.Tak mi opowiadały babcie.

Gość Blanka23
Wcześniej rodziły się zdrowsze rzeczy ponieważ bylo mniej chemii w produktach używanych na co dzień. Ostatnio spotkałam w przychodni taką babcię z którą jakaś taka gadka zaczęła mi się kręcić i powiedziała, że jej wnuki mają po 5-6 lat i już mają problemy zdrowotne, non stop są chore, stawy bolą... MASAKRA. Ja mam chondromalacje stawu kolanowego i boczne przyparcie rzepek mimo tego, że mam bardzo zgrabne nogi. Niestety jeździectwo trochę mi kolana popsuło. Miałam ogromne problemy z pęcherzem + kamienie w nerce. Gadalam z moimi kolezankami ostatnio i 5 z nich mialo dokladnie to samo. Kiedys tego nie bylo. Nawet jak kupuję pomidory to one juz nie sa takie jak kiedys... :(

Gość niebieskie_migdały...
Dzień dobry dziewczynki:)

Blanka a jaka część wlkp? może Poznań?:)

Gość Blanka23
Niee :) W sumie trochę mniejsze miasto bo Kalisz, ale praca jest, mieszkanie jest, wszystko co potrzebne do życia też jest :)

no proszę:) oby tak dalej tylko:) taka ładna pogoda mam ochotę na rower ale nie ryzykuję:/

Gość Blanka23
Ja obecnie jestem w warszawie na urlopie i tu leeeeeeje deszcz ;(

Gość Elmirka201
No cześć dziewczyny :) Ja jestem jednak leniem! Dopiero co się obudziłam eh jakoś tak za późno się położyłam... Obudził mnie taki skurcz jajnika, że masakra ;/ Już sie zaczynam bać, że coś z nim nie tak.... ginka mi mówiła, że prawy jajnik jest powiększony więc troszke się martwie. Dziewczyny, a badacie sobie czasami same szyjke macicy?

Gość Elmirka201
Wybaczcie tą zmiane tematu, ale tak mi się przypomniało, bo miałam się już zapytać wcześniej właśnie :) A co do pogody to u mnie fatalna... leje od kilku dni :( Nawet nie ma jak wyjść na spacerek:(

Gość Blanka23
Ja sobie nie badam, niech lekarz się tym zajmie, on na tym się zna. Ja tylko coś sobie uroję i później będę się denerwować. A może masz jakis zrost? W sumie ja też mam jeden jajnik większy ociupinkę. Za każdym razem jak mam okres to boli mnie tylko i wyłącznie lewy. Też tak masz?

Gość Elmirka201
bolą oba ale ten powiększony ZAWSZE bardziej czuję :( no moja ginekolog nie ma u siebie USG u siebie więc będę chyba musiała się gdzieś wybrać w najbliższym czasie.

Gość Blanka23
Wiesz co powiem Ci tak... warto zainwestować raz na jakiś czas na wizytę u prywatnego lekarza żeby zrobił wszystko co potrzeba ;) Ja mam pakiet Allianz i na szczęście moja firma płaci za wszystko. Jeeeej właśnie sobie oglądam te wszystkie rzeczy dla dzieciaczków i są takie słoooodkie :)

Gość Elmirka201
No ja chodzę zawsze prywatnie bo na państwowych sie nieźle przejechałam... Miałam wrażenie, że przeszkadza im to, że w ogóle przyszłam i o coś pytam. Tylko poprostu kobieta do której chodzę to starsza babinka - bardzo miła i pomocna. Widać, że zna sie na rzeczy i jak narazie bardzo mi pomogła. Ale no niestety nie ma usg :( a co do ciuszków to nie oglądam bo chyba się rozpłaczę :P

Gość Blanka23
Spróbuj raz odwiedzić jakiegoś młodszego lekarza. Oni też znają się na rzeczy, wiedzą jakie są nowości itp. Ja chodzę do babeczki ok 55lat, jest niesamowita, cudowna i naprawdę super. Mimo tego, ze jest ode mnie o 30 lat starsza traktuje mnie jak "koleżankę" to może za dużo powiedziane ale jak dorosłą i dojrzałą kobietę co baaardzo mi się podoba. Byłam raz u takiej staruchy i powiedziala mi ze 23 lata na dziecko to za malo i wg nie zrobila na mnie wrazenia. Masakra

Gość Elmirka201
no ja byłam właśnie u takiej po 40-stce i też usłyszałam, że chyba mi się w głowie przewróciło i zaczeła mnie pouczać, eh ona ma obowiązek chyba pomóc a nie moralizować... Potem byłam właśnie u starszej to też zaczeła wypytywac ze po co i mam czas... i uwierz ze miałam uraz :( Normalnie wstydziłam się iść do lekarza i powiedzieć ze chce zajść w ciąże :( Aż w końxu znalazłam tą Panią :) Cieszy się swietna opinia a za wizyte bierze tylko 50zł, bo przyjmuje 2 godziny dziennie i dorabia sobie tylko. Ta Staruszka noralnie przeżywa wszystko ze mną i wręcz wspiera mnie... może to śmiesznie brzmi, ale naprawde tak jest... A jak miałam problemy i musiałam przyjść 2 razy w danym miesiącu to w ogóle nie wzieła pieniędzy bo stwierdziła, że przecież to nie moja wina, że choruję i ona ma obowiązek mi pomóc i mi się bardziej przyda ta kasa niż jej :) Normalnie kobieta anioł.

ja daawno dawno temu jak tylko zaczęłam miałam jakieś 14 lat jak poszłam pierwszy raz z mamą jeszcze do gina to było to w przychodni u lekarza rzekomo świetnego który sam mnie na świat sprowadził ale jak tylko usamodzielniłam się znalazłam super lekarkę ona u nas w regionie i w ogóle w poznaniu bardzo znana świetna jako specjalistka w swojej dziedzinie, wiadomo znajdą się zawsze tacy którzy są zadowoleni i nie zadowoleni ale ja ją uwielbiam bierze 100 zł teraz ale i tak świetna i ma pamięc do osób. teraz ma już tyle stałych pacjentek że od jakichś 3 lat bodajże ja pamiętam nowych nie przyjmuje wiec o czymś to świadczy... a jak zdarzy sie jakaś dodatkowa wizyta w tym samym miesiącu to zawsze bierze mniej, wszystkie badania robi takze ja jestem bardzo zadowolona bo wykryła mi różne choróbska:)

co do lekarza jeszcze to moja gin jest innej orientacji ale mnie to w zupełności nie przeszkadza:p

Gość Blanka23
Hehe :D Kurcze ciekawe kiedy nam się uda zaciążyć :) Co sądzicie o zajściu w ciąże nie mając męża?

Gość Elmirka201
ojej nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, ale też mi takie rzeczy nie przeszkadzaja... jestem ogólnie tolarancyjna i nienawidze jak ktoś kogoś szykanuje ze względu na orientacje... poprostu podłe.

Gość Elmirka201
Blanka23 Jak dla mnie to normalne... Jak zaczęłam się starać to chciałam najpierw dzidziusia a później ślub... Myślę, że w dzisiejszych czasach to normalka... ludzi nie stać na robienie wesela poprostu. Ja sama dopiero za 1,5 miesiąca wychodzę za mąż bo wcześniej jakoś nie było na to kasy i myślałam, że z dzidziusiem się uda wcześniej...

ja też długo myślałam ze mogłam przecież założyć rodzinę tzn mieć partnera i dziecko a ślub? no ale było po kolei jakos tak wyszło

Gość Mamusia:-):-)
Witam dziewczyny Elmirka ja w 28dc testowalam test negatywny byl a w 30dc juz dwie grube krechy i to robiony po poludniu:-)teraz moj synus ma juz 13 miesiecy:-)a zaszlam w ciaze majac 22 po roku staran w 8tyg ciazy przeszlam operacje usuniecia torbiela wraz z jajnikiem i jajowodem:-(synek na szczescie zdrowy:-)ale gdyby nie to ze bylam mloda silny organizm to pewnie poronilam bym podczas operacji.tak ze bardzo dobrze was rozumiem lepiej miec wczesniej dziecko niz wogule go nie miec:-)zycze wszystkim powodzenia w staraniach oby byly owocne:-)

Gość Elmirka201
Dziękujemy :) Fajnie słyszeć takie słowa od doświadczonej mamusi... ufff wiele przeszłaś widzę :( ale na szczescie wszystko się dobrze skończyło:)

Gość Blanka23
Mamusia:-);-) współczuję tego strachu którego zapewne się najadłaś i gratuluję maluszka! :) Jej jak ja zajdę w ciążę to zwariuje chyba ze szczęścia :) Nie wspomnę o moich rodzicach. Tylko boje się jednego... mój facet jest jedynakiem i rodzice niszczą go strasznie tym, że podają mu wszystko pod nos, on powoli zaczyna tego oczekiwać ode mnie ale nie dam się. W sumie jak mieszkamy razem w Kaliszu to jest super, on ma gdzieś zdanie rodziców i jest meega opiekuńczy, wracamy do warszawy na te 2 miesiace w przerwie miedzy kontraktami to od razu liczy sie tylko mamusia, tatuś (ja nie idę w odstawkę) ale tak dziwnie się czuje. :/ Całe szczęście tak nie ejst jak jesteśmy sami. Mam nadzieję, że jego rodzice nie wpieprzą się między nas jak bym była w ciąży.

Mamusia współczuję- masz świętą rację tylko szkoda że wiele dziewczyn/kobiet tego nie rozumie Blanka miałam podobną sytuację:/ mój poźno zrozumiał ale lepsze to niż wcale, a teraz teściowa to za nami lata:)