Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TegoPragnę.

starania maj/czerwiec. kto ze mną? ;)

Polecane posty

Gość Sandra.nt
Czyli w niedziele będę testować :):) Dodam jeszcze, że nie lubię ogórków kiszonych a wczoraj jak tylko o nich pomyślałam to aż mi "ślinka ciekła" Potem zupka z paczki "pomidorowa" i doprawiłam ją przyprawą chili. I już sama nie wiem czy się za mocno nie nakręcam, tak bardzo mi zależy na tej ciąży. Mój facet co wieczór się pyta czy jest już tam jego babasek a ja tak bardzo bym mu chciała powiedzieć że TAK JEST :) Ahhh ta nie pewność jest do d**y. Lolipop_23 a miałaś plamienie implantacyjne ? bo nie wiem czy to moje bardzo jasno brązowe plamienie można tak nazwać

Sandra- nie miałam właśnie żdanego plamienia :) ale wiele kobiet takie plamienie ma :) niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy kolor tego plamienia jest normalny czy to może być to... Aga i Sandra 3mam za was mocno kciuki żeby się Wam udało :)) fajnie by było jakbyśmy wszystkie mogły wymieniać się przeżyciami na temat ciąży. U mnie tak naprawde jest ogromna radość ale jeszcze większe niedowierzanie...Radość pomieszana ze strachem. Z jednek strony nie moge się doczekać mojej wtorkowej wizyty u gina, a z drugiej strony boje się....Niepotrzebnie poczytałam inny topic o pustych pęcherzykach u kobiet w 6 tyg. Ja jestem w 6 (o ile lekarz potwierdzi ciąże) i boje się. Ale też staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli :) Wy też bądźcie dobrej myśli a wszystko samo się uda! Bez specjalnych starań :)))))):*

Gość Elmirka201
Sandra Witaj:) Ja miałam podobne objawy:) Tyle, że mnie nie bolaly piersi pod pachami (teraz już tak), ale same sutki. Skurcze mialam, a szczególnie przy szybkim wstawaniu... Bądz dobrej myśli:) Z testem poczekaj... ja zrobiłam w 22dc bodajże bo już nie mogłam wytrzymać... No i co? Wielkie rozczarowanie... Dopiero w 29dc wyszła mi słaba 2 kreseczka i to o dziwo nie z porannego moczu nie wiem dlaczego:D Cykle miałam nieregularne więc nie wiem czy to było po terminie@... Ale raczej przed:) Trzymamy kciuki za ciebie, żeby się udało :) 1 cykl jest najbardziej nasycony nadzieją:P Znam to z autopsji:) nam sie udało w 8:) Ale życzę Ci szybszego zafasolkowania! :)

Gość Elmirka201
aga dołączycie do nas niedługo z Sandrą mam nadzieje! :) Lilipop ja też o tym czytałam... nie wiem po co:( Faktycznie ciąża = jeden wielki stres.. I nerwy;( ja niestety jestem tak wybuchowa ostatnio, że mój ma mnie chyba dość i już z domu wychodzi po pracy... nie dziwie mu się wcale.

Gość Elmirka201
Sorry, że zaśmiecam swoimi postami, ale zapomniałam zapytać:P Sandra jaki masz śluz? Mój był bialy, gęsty i lekko ciągnący jak przy owulacji tylko mniej no i nie był przezroczysty oczywiście

Gość Sandra.nt
Dziękuje kobitki za wsparcie :) Normalnie jak czytam że miałyście podobne do mnie objawy to cieszę się jeszcze bardziej. Mam nadzieje że dołączę do "ciężarówek" razem z Agą :):) Lolipop_23 bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za twoją fasolkę :) Dziewczyny głowy do góry na pewno będzie wszystko dobrze :)

Gość Elmirka201
ja mam takie dni kiedy myśle, że wszystko jest cudownie... a są takie, że strach mnie dosłownie paraliżuje... :(

Gość Sandra.nt
Elmirka201 Wczoraj i dzisiaj jest taki kremowy ale nie biały . Lekko rozciągliwy. A mówisz że śluz też ma znaczenie ?

Gość Elmirka201
No ja taki właśnie miałam tylko raz i mnie zdziwił :) I to była u mnie oznaka ciąży.

Sandra.nt no ja tez mam taka nadzieje ze niedlugo dolaczymy do dziewczyn...:)

Gość Elmirka201
Napewno! :*:)

to ja teraz czekam z niecierpliwością nie tylko na swoją wizyte u lekarza ale i na wasze testy! coś czuje, że będzie dużo radości ! :)) Blanka co tam u Ciebie? wszystko wporządku? coś cie nie słychać :(

Gość Elmirka201
Blanka pewnie się opala:) My nie możemy tego lata hehe :) dziewczyny czekam również na wasze 2 kreseczki:)

Gość Sandra.nt
A ja już myślałam że musi być koniecznie biały w ciąży. Ale parę dni temu miałam taki ciemniejszy aż w zółty wchodził kolor, to było po tym jak miałam ten bardzo jasno brązowy. A teraz Elmirka201 masz jaki ?biały? zmienił ci się od czasu kiedy nie byłaś pewna że jesteś w ciąży ? w sensie że kolory i gęstość. Ja dodam jeszcze że cały czas mam takie uczucie jakby mi coś leciało (uczucie podobne do tego jak się dostaje @ takie fałszywe alarmy ) i oczywiście lecę sprawdzić czy to nie jest czasem @ ale nie to właśnie leci taki kremowy śluz. A niektóre dziewczyny na innych forach piszą o obfitości tego śluzu ciążowego i piszą że mają uczucie mokrości..... ja aż tak mokro nie mam ... :P

Gość Elmirka201
Mam taki sam śluz caly czas. Ale jakoś specjalnie mokro to ja nie mam :) Normalnie:) i brzuch tez mnie boli ciagle jak na@. I mam takie lęki czasami, że dostane hehe

Gość czarna8306
hej dziewczyny mam pytanko z mężem staramy się o drugiego dzidziusia dopiero 1 cykl no i mam problem od początku robię testy owulacyjne no i od 8 do 10 dnia wydawało mi się że wychodziły pozytywne oczywiście przytulanka zapobiegawczo są co drugi dzień później testy wychodziły negatywne ale wczoraj i dzisiaj wyszły te kreski bardzo wyraźne i juz nie wiem czy dopiero teraz owulacja przede mną dodam że dziś już 31 dzień cyklu ,cykle wahają się 37-42 dni zgłupiałam pomóżcie

Hej czarna! Ja nie mam doświadczenia z testami owulacyjnymi, osobiście poszłam na żywioł :) ale rozumiem, że przy wydłużonych i nie zawsze regularnych cyklach taki test jest przydatny.Myśle, że dobrze, że przytulanka były co dwa dni nawet jak owu nie było. Plemniki mogą przeżyć "w środku" nawet kilka dni. A jeśli teraz robiłaś test i wyszły Ci wyrażne krechy to chyba nie ma na co czekać ! :))) życze owocnych staranek :)

a gdzie kupowałaś te testy? Dziwne, że dwa razy w takim odstępnie czasu miałaś dwie kreski...może jakiś tentest wadliwy. Skoro masz cykle takie jak mówisz to na owulacje by było teraz troche za późno. Ale nigdy nie wiadomo. Ja radze jak najbardziej próbwać dalej :)

Gość czarna8306
dzięki za odpowiedź no na pewno dzisiejszej szansy nie zmarnujemy wiesz niby starania miały byc na luzie ale ja tak się nakręcam że szok same wiecie chciałabym żeby na pewno się udało ale wiem że tak łatwo nie jest chociaż jak staraliśmy sie o córeczkę 5 lat temu to udało sie za pierwszym razem i wtedy szliśmy na żywioł a teraz jakoś sie stresuję nie wiem czemu

Gość czarna8306
mam testy i z allegro i z apteki i wczoraj zrobiłam oba dla pewności

no bedziemy na pewno tych 2kreseczek wyczekiwac :):) moze akurat tym razem sie udalo! :)

tez juz sie naczytałam tyle o tym wszystkim ze szkoda gadac eh. dlatego teraz nic sie staram nie nakrecac kurcze:)

Gość Sandra.nt
Aga ja też staram się nie nakręcać ale ciągle tylko o tym myślę. Mam nadzieję że wszystkie zaciążymy :) Dobranoc :)

Gość aguss1
Hej dziewczyny jestem tu nowa ale postanowilam dolaczyc poniewaz teraz zaczynamy z mezem starania o dziecko co prawda mam juz synka ma 5 lat a teraz chcemy druga niunie. Mam nadzieje ze urodzi sie zdrowe poniewaz my z mezem mamy konflikt krwi tzn ja mam rh- a maz ma rh+ synek ma krew po mezu ale mam nadzieje ze bedzie ok w dzisiejszych czasach konflikt serologiczny juz nie jest az takim problemem wiec trzymajcie kciuki. pozdrawiam przyszle mamusie

Gość Elmirka201
Witamy aguss1 :) rzeczywiście w dzisiejszych czasach to chyba nie jest problem :) Czerna co do twoich testów owulacyjnych... nie chce ci robic nadziei, ale mi te z allegro wychodzą pozytywne w ciąży... Przeczytalam kiedys cos takiego w necie i jak podejrzewałam ciąże to z ciekawoście zrobiłam i wyszła 2 kreseczka:) niektórzy piszą, że to nie jest prawda, a u innych tak właśnie to działa:) Więc może akurat :) Życzę dziewczyny powodzenia! Blanka gdzie jesteś?:)

Gość Elmirka201
Mi się nie chce jeść :( wciskam właśnie jogurt naturalny :( blee

Hej dziewczyny! :)) a ja dzisiaj zjadłam w miare normalne śniadanie i zamiast mdłości dostałam meeeeega zgagi :/:/ a poza tym to nie jest najgorzej :) objawy ciągle takie same, dzisiaj pójdę chyba kupić sobie jakiś nowy stanik, może jakis sportowy? Jak myślicie? Bo piersi mi się wylewają z tych biustonoszy co miałam do tej pory :P a jak tam u Was kochane?

hehe achh te cudowne objawy ciazy...:) a no u mnie to bez zmian,czekac musze dlugo dlugo az sie okaze czy sie udalo wiec stoje w miejscu...a tak poza tym to caly dzien sama dzis znow;/