Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic na urodziny dla rodzicow tradycjonalistow?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam urodziny w sobote i z tej okazji przyjada rodzice i tescie. Do tej pory robilam tort/ciasto i kawe a potem zimna plyte typu: salatka z ananasem, kielbaski, jajka w majonezie, sledzie, pomidor i ogorek i chleb. ALe za kazdym razem to robie. Co innego dodac ? Jakas inna salatke sprawdzona ?

Gość gość
nikt nie doradzi ?

Gość gość
może sałatka jarzynowa tak po prostu:ziemniaki,marchew,pietruszka,seler,por,ogórek kwaszony,jajko i majonez ja dodaje jeszcze musztardy chrzanowej kamis.

Gość gość
pomogłam troszke?

Gość gość
dzieki, wlasnie mysle o tych pasztecikach, a salatka to tez raczej standard ;)

Jest coraz cieplej wiec ja bym podała bardziej lekkie jedzenie. Chociażby mix sałat - ruccola, roszpunka,lodowa itd , pomidorki koktajlowe,ser feta lub inny (kozi,pleśniowy itd) a całość polać fajnym dresingiem. Albo jak lubicie szparagi to wystarczy je oprószyć solą i pieprzem , zawinąć w szynce parmeńskiej i gdzie nie gdzie dać masło lub skropić oliwą.A potem zapiekać. Paszteciki - zrobić tak jak opisała koleżanka wyżej.A z farszem można się bawić - feta+szpinak , soczewica, kapusta z grzybami pomidorki z mozzarellą,bazylią i oliwą bruschetta z pomidorkami