Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migokotka1987

Podejrzenie ciąży pozamacicznej..Szpital..:(

Polecane posty

Gość gość
Migokotko - zapytałaś o badania. Pytanie tylko jakie?? Cp to jest w moim wypadku nieszczęśliwy wypadek, przed miałam robioną drożność jajowodów która powiedziała, ze mam z***biście drożne jajowody. I co? I tak sie stało. Akurat na to wpływu nie mamy. Oczywiście, ze nadal bedę próbować ale dopiero od września - po dawce chemii którą mi podano muszę czekac pół roku aby uzupełnić się w kwas foliowy.

Gość pech
Ja staram się o dziecko od trzech lat , pierwsze półtora roku bez pomocy lekarzy , łykałam kwas foliowy jakieś witaminy i w październiku 2012 r trafiłam do szpitala pierwsza ciąża- pozamaciczna i laparoskopia , lekarz wiedzał że się staramy o dziecko i oszczędził prawego jajnika, udało mu się usunąć ciążę bez usuwania niczego , sierpień 2013 jakie było moje zadowolenie gdy 11.08.2013 na teście ciążowym zobaczyłam dwie kreski , jednak euforia nie trwała długo , dostałam krwawienia i straszny ból z lewej strony , w poniedziałek wizyta u mojej Pani doktor , brak pęcherzyka ciążowego , ale to może być bardzo wczesna ciąża, zwolnienie lakrskie na tydzień dodatkowo d*phaston i mam leżeć i odpoczywać, wizyta za tydzień . 19.08.2013 nadal nic nie widać w macicy , płyn w zatoce dauglasa - skierowanie na szpital 21.08.2013 laparoskopia, po zabiegu powiedziano mi że to była ciąża jajowodowa i doszło do poronienia trąbkowego , coś strasznego ile czasu to się będzie powtarzać :(

Gość gość
Straciłam 2 ciąże: jedno to poronienie, ale pierwsza była pozamaciczna.. starałam się długo.. i tak.. przede wszystkim znajdź dobrego lekarza (z jakiego jesteś miasta?). Po drugie, zanim zaczniesz się znów starać o dziecko wykonaj badanie drożności jajowodów.. nie jest przyjemne, czego się nie robi dla dziecka ;) Ja po tych dwóch ciążach, gdzie mnie lekceważyli, gdzie lekarz (mimo, że w drugiej ciąży pytałam czy sobei betę robić, by wiedzieć czy wszystko ok), powiedział, że po co... nawet mnie nie zbadał, jak powiedziałam, że testy są pozytywne.. potem w 6 tygodniu w szpitlau lekarze zbagatelizowali ból i krwawienie oraz to, że w nocy zasłabłam.. postawiłam na lekarza prywatnego. Trafiłam do super babeczki.. kiedy w końcu udało mi się zajść w 3 ciążę (wcześniej postanowiłam zrobił kolejną drożność jajowodów). Babka wysłała na kilka badań, od razu dała zwolnenie i d*phaston, kazała się oszczędzac i nie przemęczac.. na to, by ciąża się udała dostałam też zastrzyki z heparyny.. Ale warto było... urodził mi się w końcu synek.. ?Niestety ciąża pozamaciczna zwiększa ryzyko wystąpienia kolejnej ciąży pozamacicznej.. Więc.. przede wszystkim.. znajdź dobrego lekarza.. i zanim zaczniesz się starać o dziecko, to zrób tę drożność..Dzięki temu po pierwsze zwiększysz szanse na zajście w ciążę, a po drugie zminimalizujesz ryzyko ciąży jajowodowej.