Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Omeprazol w ciąży czy są tu osoby które brały w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość gość

I urodziły zdrowe dziecko?

Gość gość
Mozes brac jest bezpieczny, badania i dopuszczenie ma Helicid

z powodu przepukliny przełykowo-wślizgowej muszę brać polprazol (odpowiednik helicidu, itp) non- stop, również w ciąży, nie ma żadnych przeciwwskazań, bo jest lekiem kategorii B, czyli nie wpływa na płód

Gość gość
A ja mam tak nos w środku spuchnięty itp. ze prawie codziennie musze wpuscic nasivin dla dzieci. Lub inne krople.ale muszą być krople żadne wody morskie nie pomagają. Ale czytałam ze dziewczyny biorą krople do nosa i nic się nie dzieje dzieku-z reszta to chyba tylko na sluzowke działa nie?

Gość gość
Problem w tym że kiedy spytałam gin o helicid to otworzył książkę i wyczytak kategorie c czyli zabronione a też w internecie się spotkałam że to kat b. Jestem w 14 tyg ciąży mam przepuchline rozworu przełykowego i zapalenie śluzowki żołądka , podejrzewam że do końca ciąży nie dam rady bez leków.

Gość gość
up

Gość gość
omeprazol jest tez w ortanolu i polprazolu na polprazol jestem uczulona wymiotowalam cały dzien ze sie odwadniałam a ortanol brałam w 1 ciazy i dziecko urodzilo sie zdrowe, nie wiem co mi dadza innego, bo ortanol nie jest zarejestrowany a 3 lata temu byl na recepte