Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie pęcherza a częstszy seks

Polecane posty

Gość gość

cześć, niedawno zrezygnowałam z tabletek anty ponieważ zaczynamy z mężem starania o potomstwo i już po pierwszych próbach w tym miesiącu zaczęły się moje kłopoty z pęcherzem. Dostałam antybiotyk od lekarza rodzinnego i teraz mam okres więc w następnym tygodniu znów zaczynamy działać. Teraz moje pytanie czy częstsze uprawianie seksu może mieć wpływ na zapalenie pęcherza? Będę wdzięczna za odpowiedzi w tym temacie.

Gość gość
Tak. Bo penis pociera ujscie cewki moczowej i moga przedostac sie zarazki. Mnie to zastanawia dlaczego dopiero gdy chcesz dziecko to czesciej uprawiasz seks...

Gość gość
Tak jak powyżej, dodatkowo wybierać powinniście tylko pozycje od przodu aby nie przedostawały się zarazki wiadomo z czego. Możesz sobie stale teraz brać provag, który zapobiega infekcjom moczowo - płciowym, ja w ciąży go brałam.

Gość gość
Po stosunku oddaj mocz i podmyj się płynem do higieny intymnej. Cała ciążę również zażywałam provag, w tym czasie nie maiłam problemów z infekcjami pęcherza czy pochwy. Probiotyk ma pozytywną pinię PTG, jest całkowicie bezpieczny dla dziecka. Pij również dużo wody, zażywaj witaminę C i produkty z żurawiną.