Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczka

Jaki fotelik 15-36kg? Polecicie? Jaki same macie?

Polecane posty

Gość tryczka

Witam dziewczyny, jestem na etapie "przedkupna" fotelika dla Młodego, z tych największych. I nie wiem... Maxi-Cosi? Roemer? Recaro? Może jakiś inny? Polecicie coś? Jaki same macie i czy się sprawuje? Nie ukrywam, że chodzi mi o łatwe przekładanie z samochodu do samochodu.

Gość gość
polecam espiro http ://dino.sklep.pl/nowy/images/foteliki_uniwersalne/espiro_sigma_12_d.jpg bez spacji po http :) on jest od 9kg do 36. z odpinaną podstawka

Gość gość
Graco zs 250zl

O masz. To lepiej 9-36kg czy 15-36kg? Młody waży 14kg aktualnie i jeździ w 9-18kg. I już mu głowa zaczyna wystawać. Tyłek się mieści, bo szczypior jest, jednak chyba czas już na zmianę.

Gość gość
Ja mam romer kid plus i jest lekki, latwo się przenosi z auta do auta. No ale innego nie mialam wiec nie mam porownania.

A ja mam taki http://www.ceneo.pl/2234211. Jestem zadowolona ale mimo to uważam że niepotrzebnie zdecydowalam sie na taki drogi. To był jedyny w tym przedziale wagowym który ma regulacje oparcia (mozna troche połozyc jak dziecko zaśnie). I to zadecydowalo o kupnie. Używam juz prawie rok a regulacji nie uzywam bo nie ma takiej potrzeby. Tyle w temacie.

Gość gość
ja mam recaro monza i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń używamy już około roku

też mam Recaro Monza i będę wkrótce kupowała jeszcze jeden dla córki - tylko teraz jest nowszy model - bardzo fajny fotelik

Gość gość
Ja osobiście jestem zadowolona z fotelika recaro.Po pierwsze szukałam dosyć długo fotelika dla mojego dziecka.nie sugerowałam sie ceną tylko bezpieczeństwem i wygoda dla mojego syna.moi znajomi zakupili gracco tez troszke wydali pieniazków ale nie są zbytnio z niego zadowoleni,jak mała im zasypia w tym foteliku to zawsze ktoś siada do niej do tyłu i jej trzymie głowe bo jej co chwile lata.u nas mały jak śpi to nie ma takiej potrzeby.

Gość gość
Mam Graco ale to nie jest fotelik do polecenia, bo nie ma pozytywnych testów ADAC. Kupiłam bo jest po prostu tani, ale jak byś go porównała w sklepie z czymś solidnym, to wydałby ci się jak wydmuszka - niestabilne klekoczące oparcie (odpinane od podstawy, ale co z tego), wyściółka tak marna, że cały plastik i styropian czuć. Nic specjalnego. Na szczęście mamy wielkie auto, to trochę bezpieczniej na drodze, bo do jakiegoś Seicento albo Yarisa to nigdy bym tego nie włożyła.

Gość gość
Monza ma 2 oceny w testach. Są 2 modele różniące się trochę nazwą (po słowie Monza jest dalsza część nazwy) i jeden ma faktycznie ocenę "dobry" (4), ale drugi już tylko "zadowalający" (3). Choć to i tak lepiej niż ten mój lichy Graco.

ja mam po prostu Monza (z izofixem)- to starszy model też ma 3 w tescie bezpieczeństwa, zamierzam kupić Monza Nova z izofixem - ma już 4; ale to same musicie zdecydować:)

Gość gość
Polecam Sunshine Kids Monterrey. Cenowo bardzo atrakcyjny i bardzo bezpieczny. Ma tyle samo gwiazdek co 2x droższe modele. Używamy go od roku i nie widać żadnych śladów użytkowania. Nie przeciera się i nie płowieje. Dla młodszego też kupimy ten sam model.

Gość azasaszaa
Moja moda choć ma 3 lata wzrostem już 5/6lat(((( i choć kupiliśmy dwa foteliki za łączną kwotę 2tys zł to korzystamy z fotela który dostaliśmy od sąsiadki po 4-ce dzieci więc ma już z 15lat , ale to mercedes wśród foteli, bo moje dziecko 115cm wzrostu śpi w nim w dalekich podróżach, fotel ten rozkłada się do spania że dziecko leży w nim jak mały Jezusek-aż nieprawdopodobne ile ma w nim miejsca! Te nowoczesne fotele są niestety niewygodne i ciasne że o opcji rozłożenia nawet nie wspomnę. A my odszyliśmy nową tapicerkę wymieniliśmy i podrasowaliśmy pasy i mamy fotel jak marzenie dla swojego małego dryblaska)))))

Gość azasaszaa
http://www.babyland.pl/produkt/29930/Recaro-Y oung-Sport-Fotelik-9-36kg:-2013-WYBIERZ-KOLOR:.html?ref=m229 4 między innymi mamy właśnie ten szary z linku powyżej-to jakiś koszmar dla dziecka jeździć takim czymś-wąskieciasne krótkie pasy-mój ojciec wydłużył jej jakiś miesiąc temu bo korzystamy z tego fotela z doskoku Mamy po prostu 4 auta i w 3są fotele ale na co dzień mówię-korzystamy z 15letniego odnawianego fotela-jednak takich nie widziałam w sklepach...