Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwala mnie to, że ludzie kupują mieszkania niby na własność a rządzi nimi

Polecane posty

Gość gość

jakaś "spółdzielnia" która im ustala czynsz, a jak go nie zapłacą to wypad do kontenera to na tym polega własność?

Gość gość
co cie rozwala? to ze tego nie rozumiesz??

Gość gość
czynszu w mieszkaniach wlasnościowych nie ma. tego co nie płaci nie wywala się tylko licytuje.

Gość gość
czynsz to opłata za wynajem. za mieszkanie własnościowe płaci się opłaty remontowe, ogrzewanie, itp, itd...

Gość gość
a jak kupujesz dom to za czyje pieniądze remontujesz kolo domu, ogrzewasz, dostarczaja ci wode?

Gość gość
za swoje

Gość gość
tych mieszkań w blokach bez czynszu to jest chyba kilka procent - w większości trzeba płacić czynsz to zabawne, że ludzie mówią o takich mieszkaniach, że mają je na własność

Gość gość
no to w mieszkaniu też musisz płacić ze swojej kieszeni, przecież nie ma nic za darmo

Gość gość
jaki czynsz kuźwa, to sie nazywa opłata za uzytkowanie i wliczane sa do niej: woda, smieci, ogrzewanie, fundusz remontowy. w domu tez musicie to oplacać, nie wiem czego tu jeszcze nie rozumiecie :o

Gość gość
własciciele mieszkań własnościowych nie płaca czynszu a mieszkań własnościowych jest mniej więcej 40-60% w kazdym bloku

Gość gość
jak ktoś ma własny dom i nie chce robić remontu to nikt go za to z tego domu nie wyrzuci nie przyjdzie do niego jakiś obcy facet i nie będzie od niego wyciągał kasy

Gość gość
ok ale jak chcesz se ogrzac twoj wlasny dom to musisz kupic tony węgla, i co chwila zapieprzac do pieca a ja se odkrecam kaloryfer i mam wyiebane :classic_cool: no ale zaraz powiesz, ze masz ogrzewanie gazowe lub prądem

Gość gość
domu nie. ale musi utrzymywac porządek dookoła domu, odśnieżac połowe ulicy i chodnik przed domem, posypywać pisakiem itp itd

Gość gość
opłaty remontowe taa, wiem jak to działa tzn jakie przekręty przy tym można przeprowadzić

Gość gość
nie mozna. jestem jednym z takch co ustalają opłaty remontowe. nie da rady bo trzeba na wszystko mieć papiery i zgodę wspólnoty

Gość gość
jak się ma własny dom to można sobie wyjechać na rok i nie płacić za wodę, ogrzewanie itp a spółdzielcze komuchy muszą płacić za sąsiadów nawet jak sami nie korzystają

Gość gość
i co niby probujesz udowodnić. czlowieku nie ma nic za darmo, placimy to samo co ty w twoim wlasnym domu :D tylko, ze ty musisz sam se to wszystko ogarniac a my mamy zrobione przez spółdzielnie. mi to odpowiada i jesli tego nie rozumiesz jestes wyjątkowo ograniczona osobą.

Gość gość
jak wyjedziesz i nie będziesz ogrzewał to czeka cie remont domu:D

Gość gość
ale tępak z ciebie autorze :o

Gość gość
nawet jesli nie uzytkujesz domu będą opłaty, widać gówno wiesz a piszesz bzdety

Gość gość
co tu jest do udowadniania - używanie pojęcia własność w stosunku do mieszkania w spółdzielni to przegięcie

Gość gość
A jak śnieg zasypie to vi co maja dom muszą popirdalac z lopata o 5 rano i odsniezyc nie tylko podwórko własne ale i drogę za ogrodzeniem bo takie jest prawo i piachem posypać Spółdzielnia to robi przed blokami a właściciele domu ? Albo sami albo plac komuś i koszty łopaty,soli,supanie a i czas kosztuje Wiec rozwala mnie to jak ludzie którzy maja dom i nie ma spółdzielni myślą ze za darmo he będą wszystko mieć

Gość gość
ta, dom można mieć też na działce poza miastem, bez chodnika różnica z tymi opłatami jest taka, że "właściciel" mieszkania musi płacić, a właściciel domu może, ale nie musi w sumie drobnostka, co nie?

Gość gość
tak nie musi ogrzewac domu, placic za wodę, smieci też nie produkuje :D

Gość gość
ale wtedy jest droga do odśnieżenia, dach do odśnieżenia, opłaty gruntowe itp, itd

Gość gość
Nigdy bym nie chciała domu na zad*piu,jeszcze bez górników Nie jestem emerytem,tylko pracuje i prowadzę aktywny tryb życia Zacisze na wiosce bo tanio mam gdzieś mogę miec nawet wille na wsi bonie stać ale nie chce mieć mieszkanie w miescie

Gość gość
oczywiście, że czynsz się płaci niezależnie czy mieszkanie jest własnościowe czy spółdzielcze, oczywiście również uważam, że to głupie, no ale co zrobić takie zasady są. różnica między własnościowym, a lokatorskim jest tylko taka, że własnościowe można sprzedać, albo legalnie wynając, poza tym opłaty są takie same

Gość gość
cznsz to opłata za wynajem. właściciele nie płacą czynszu

Gość gość
#dom na zad*piu bez CHODNIKOW, no to dzięki Błoto,syf i samochód myc codziennie,no ale pewnie właściciele domów mana wodę za darmo , chahahahahhhaaaa

Gość gość
"tak nie musi ogrzewac domu, placic za wodę, smieci też nie produkuje" tak, nie musi, jeżeli w nim nie mieszka, albo gdy wykopie sobie studnie czy wybuduje tańsze, ekologiczne źródło energii w spółdzielczym możesz tupać i krzyczeć ale płacić musisz czy tam w danym momencie mieszkasz czy nie