Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopiero co wrocilam do domu

WIZYTY PO NARODZINACH DZIECKA

Polecane posty

2 tyg temu wrocilam ze szpitala, od 3 dnia mam wizyty rodziny bliżej i dalszej, przychodzą bez zapowiedzi, ja jestem po cesrce wiec wiadomo... wkurzam się,że ludzie nie maja wyobraźni, rozumiem,ze chcą zobaczyć dziecko, ale bez przesady, jak sobie z tym radziłyście? maz ma firmę wiec czasami nawet go nie ma w domu, ja ledwo się ruszam, a tu trzeba kawe zrobić, jakies slodkosci kupic, nieraz nawet nie mam czym poczestowac, bo mój maz nie jest slodyczowy a ja wiadomo,ze teraz tez nie jem

Gość gość
Nie otwieraj drzwi :) A tak serio to powiedz co myslisz i po klopocie,a to czy ktos sie obrazi czy tez nie miej gleboko gdzies.A jak juz ktos przyjdzie to powiedz ze samoobsluga ,bo Ty nie masz sily latac i to Tobie beda podawac a nie Ty im Masz do tego prawo wykorzystaj to :)

Gość mama dwóch dziewczynek
do mnie nie przychodzili ;-) tzn rodzice oczywiście tak, rodzeństwo, teściowie i tyle. Przed przyjściem zadzwonili z zapytaniem czy i kiedy mogą. A dalsza rodzina przyjeżdżała później, po miesiącu, dwóch i też wszyscy się zapowiadali, pytali czy mogą. Nie wyobrażam sobie takich pochodów jeszcze bez uprzedzenia ;-(

Gość gość
w*******l ich ja swoich w******am jeszcze przed porodem

wlasnie oto chodzi,zeby chociaż uprzedzili to bym się przygotowala, no w sumie teraz to już jestemprzygotowana, maz hurtem kupil rozne słodycze:D, ale czasmi wyrwą mnie ze snu,a głupio mi drzwi nie otwierać

Ja oficjalnie zapowiedziałam, że sobie nie życzę wizyt przez 1 miesiąc bo to czas dla Nas. Dotyczyło to wszystkich bez wyjątków - również rodziców. Jako, że mieszkamy 300 km od domów rodzinnych to dziecko po raz pierwszy rodzice i teściowie zobaczyli jak córcia miała miesiąc - gdy sami do nich ją przywieźliśmy.

ja akurat mam troche inne podejscie do tej kwestii ale moze wiaze sie to z tym ze mialam latwe porody, po 2 wyszlam do domu po 7 godzinach i normalnie na nastepny dzien wpadly do mnie kolezanki. ale w Twoim przypadku polecam wykorzystac fakt ze ktos przychodzi do pomocy,. Tzn przychodzi tesciowa/szwagierka ciocia/ kolezanka? 'super ze wpdlyscie, wlasnie mialam odkurzac a jestem taka padnieta, pomozecie mi prawda? odkurzacz jest w szafie o tu'. albo: 'taka jestem glodna nie mialam czasu nic zjesc wezmiesz mi dziecko na moment a ja chociaz sobie ryzu ugotuje '

Gość dopiero co wrocilam da domu
kasza niby tak, ale mnie szwy bardzo ciągną, dom mam piętrowy, kuchnia na dole, ciężko mi isc po tą kawe, a nikt nie zaproponowal,ze sam zrobi, jedna przyjdzie rano, ktoś inny w południ a następni wieczorem:( dobrze,ze już lista odwiedzających dobiega końca:) ale przecież można np. za m-c przyjść, ja się ogarnę i chcetnie porozmawiam, a nie chce mi się kilka razy dziennie to samo opowidac, jak padam na cycki:P

Gość gość
Do mnie teściowie wpadli po kilku dniach od porodu... Rodziłam sn ale ledwo chodziłam i siedzieć nie umiałam. Teściowa uparła się na odwiedziny i co miałam powiedzieć... Siedzieli u nas bite 4 godziny. W dodatku teściowa jeszcze na chama dziecko mi obudziła. Po porodzie też musiała odrazu do szpitala przyjechać chociaż mąż mówił, że nie. Ja leżałam jeszcze na porodówce a ona już mi dziecko na ręce brała i robiła sobie zdjęcia !

Kochana to ja Ciebie pocieszę ;) Ty masz od 3 dni gości .....A ja pierwszych gości miałam godzinę po wyjściu ze szpitala (jakieś 12 osób ) :o Ludzie to naprawdę nie mają wyobraźni :o I tak przez kolejne tygodnie... Ja bym nie potrafiła nie otwierać drzwi ! Ale też bym nie skakała nad gośćmi . Herbata i kawa i koniec.

Gość dopiero co wrozilam do domu
potwor z bagien alez oczywiście, u mnie tez tylko kawa i cos słodkiego, powiem Ci sytuację z wczoraj:) przyszla siostra cioteczna ze swoim 3 latkiem, ja w piżamie jeszcze, mysle sobie, ona posiedzi ja wezme szybki prysznic ale skąd, dziecko plakalo a ona bala się je wziąć na rece, no i tak się umyłam:)

a ja nie rozumiem braku asertywności młodych mam, ja nie miałam nawet 1 wizyty przez pierwsze 2 tygodnie, a potem to ja się umawiałam z tym, z kim chciałam, moje dziecko było małe, ja byłam zmęczona i miałam w 4 literach czy komuś sie to podoba czy nie, inna sprawa że mam kumatych znajomych i rodzinę i sami wiedzieli ze to jeszcze nie dobry moment....