Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aqwerty

tesciowa nie chce mi pomagac przy dziecku ;/

Polecane posty

Gość gość
A powiedz ile masz lat?

Gość aqwerty
przeciez ja sama sie jej zapytalam o tych chrzestnych to nie rozumiem dlaczego nie mogla mi normalnie odpowiedziec jak czlowiek? widocznie to dla niej za trudne

Gość aqwerty
a jakie to ma znaczenie ile mam lat?

Gość gość
Wdziecznosc za to ,ze podloge zmyla :) To twoj obowiazek bo tez tam mieszkasz.Ciesz sie ,ze masz taka tesciowa a nie inna i konfliktow nie ma.To ona nie ma obowiazku Ciebie w domu trzymac.Bylas na tyle dorosla zamaz wychodzic i dzieci rodzic badz tak dorosla i wyprowadz sie i utrzymuj sie i radz sobie sama .

Gość addddddddderty
up

Gość aqwerty
jasne a ciekawe dokad ja mam sie wyprowadzic mozesz mi powiedziec?

Gość gość
wyprowadź się do rodziców gówniaro, nie daje ci więcej jak19 lat :)

Gość gość
"moze mam zabierac dziecko do niej do pokoju ktore spi zeby ona laskawie mogla powiedziec dobranoc?" A po co ma mu mówić dobranoc? Ty jakaś niedoj****a jesteś.

Gość gość
Nie ma takich tępych matek, nie wierzę. Wg mnie to prowo. Dobranoc.

Gość gość
"teraz niedawno cos jej wspomnialam o chrzcinach to sie spojrzala na mnie i powiedziala ze musze sie z mezem dogadac jaki termin jemu bedzie pasowal zeby byl w domu to mowie ze sie zastanawiam kogo na chrzestnego wziac to ona nic doslownie nic nie powiedziala tylko sie usmiechnela czy normalny czlowiek sie tak zachowuje? nie wiem juz mogla chociaz powiedziec ja tez nie wiem albo cos takiego chociaz oczekiwalam ze mi cos pomoze no ale coz po niej sie nie mozna tego spodziewac" Twoje, dziecko, twoje decyzje. Czy ty w ogóle kochasz to dziecko?

Gość jestem tu pierwszy raz :) :)
no czytam i nie wierze!!!!!!!!!!!! autorko z tobą coś nie tak?

Gość a ja to widzę tak
a ja to widzę tak, JESTES ZAZDROSNA ZE TEŚCIOWIE PROWADZĄ NORMALNE ZYCIE. iDą spać kiedy chcą, jedzą kiedy chcą, wychodza kiedy chcą!!!!!! Wnioskuję to po twoich słowach "d**ę wsadzi do łóżka" . Ty tymczasem tez byś chciała pognić pod kołoderką, ale nie możesz, bo dziecko chce jeść/pić/płacze/trzeba nosic. To Cię boli, co nie? Daj im spokój, wystarczy, że mieszkasz pod ich dachem i stroisz fochy. teściowa nie ma obowiązku zajmować sie TWOIM DZIECKIEM BO SWOJE JUZ WYCHOWAŁA. Ty też kiedyś będziesz miała odchowane i będziesz mogła robić co chcesz. I uważam, ze stanowczo przesadzasz, bo sama nawet nie wiesz konkretnie, w czym miałaby Ci pomóc. Oczekujesz, ze będzie biegała co 5min i pytała, czego potrzebujesz. Ogarnij się, nie jesteś pępkiem świata. Dziecko zacznie ząbkować/chorować, to poproś o KONKRETNĄ pomoc. Wtedy kiedy będziesz miała KONKRETNĄ POTRZEBĘ,a nie tylko fanaberie

Gość gość
Wcześniej myślałam, że może faktycznie coś nie dobrego się dzieje, ale widzę, że nadal nie odpowiedziałaś o co konkretnie masz pretensje i jakie masz potrzeby. Teraz jestem już przekonana, że jesteś ciemniakiem, do którego nic nie dociera, nic nie masz, jesteś nikim, tylko zwykłym tłumokiem. Żal tylko dziecka i ojca jego, że związał się z idiotką

Gość gość
autorko, przestan juz pisac tutaj, bo nei znajdziesz zrozumienia u Polakow, degeneracja spolecznstwa powoli I systematycznie postepuje, juz elyty sie o staraja. Dla Polakow slowo rodzina to puste slowo, nie rozumieja juz po co jest, pokomuszemu spolecznstwu wpojono, ze wszystko mu sie nalezy, za to ze sa, a nastepnemu pokoleniu, ze nic mu sie nie nalezy I jest git. Polak ma byc szmata dla korporacji, ktora gdy sie zniszczy, wyrzuca I zastepuje nowa, a ta stara w szoku, ze przeciez byl panem swiata, lepszym od innych, niezaleznym, a teraz jest dziadem I nie ma nikogo, kto by mu d*pe podtarl, albo wyciagnal z kalectwa, a kasa nie wystarczy, zeby to zrobic, to moze zrobic tylko osoba, ktorej zalezy na schorowanej osobie. Autorko nie skoml o uwage swoje tesciowej, nie skoml o milosc I zainteresowanie babci dla swojego dziecka, ona zbierze z czasem co zasiala. Ty moze umrzesz, jak ona bedzie stara I schorowana I bedzie potrzebowala pomocy, wtedy to ona bedzie skamlec o opieke u twojego dziecka, a twoje dziecko jej powie "nie rozumiem prosze pani, o co pani chodzi?nie mam teraz czasu". Tyle o tym jak zycie zatacza kolo I naiwnie myslimy ze jak mamy emerytury I renty, to juz jestesmy taccccyyyy niezalezni I samowystarczalni I mozemy sie wypiac na naszych bliskich.

Gość aqwerty
szkoda mi slow na niektore komentarze naprawde

Gość gość
w Polsce rodzina jest potrzebna tylko do pochwalenia sie, co ma sie w domu, wyscigi kto wyjezdza na fajniejsze wakacje, kto jaki ma samochod, pochwalic sie przed sasiadami I ksiedzem, zeby nie mowili, ze cos z name nie tak, hipokryci, ktorzy chca byc normalnie lepsi od swoich bliznich, zeby dokarmic swoje ego....

Gość gość
Za niedługo północ a ty siedzisz tu caly czas od godz.15-ej. Tyle masz do roboty przy 3 tygodniowym dziecku - nakarmić i przewinąć

Gość gość
Autorka to patologiczny tłumok. Do rodziców nie pójdzie bo pewnie robiła wszystko, aby się od nich wyrwać. Wieku nie poda bo zdaje sobie sprawę, że pieprzy głupoty jak niedojrzała małolata, ale jest starsza, pewnie ok. 25 i gra dalej. Zapewne to jakaś wioskowa ciemniaczka, bez szkoły, wiedzy i obycia. Myślała, że jak złapie faceta, urodzi dzieciora to wszystko będzie super, a tu zonk. Rozmawiać nie potrafi, konkretnie odpowiedzieć na konkretne pytania także. Jest nikim, bez niczego, a jej największym osiągnięciem jest zwalenie się na głowę obcym ludziom.

Gość Teściowa Beata
masz szczęście autorko, ja byłabym gorszą teściową, chociaż mam dobre stosunki ze swoją synową.Sama zdaję sobie sprawę, że czasami nieco przeginam. Synowa nazwała to" babciną trzęsawką". Niech i taka diagnoza będzie. Na szczęście szybko się reflektuję. Dzisiaj mój wnuk ma prawie 3 lata, ja dojrzałam, oni również,już nie chuchamy tak na dziecię. Od lat mieszkamy w domu - bliźniaku, nigdy nie było między nami konfliktów, ja nie obrażałam się na synową, ona też mnie rozumiała, chociaż początki po porodzie były trudne.

Gość gość
odzac dzieci stajemy sie rodzicami cale zycie, suki zwierzat rozumieja to lepiej bez swiadomosci niz niektore tutaj k********y, ktore mysla sobie, ze jak dadza d**y jakiemus chlopu I urodza dziecko I je odchowaja to przez to staja sie kims lepszym. Za dane zycie odpowiada sie cale swoje zycie, nie tylko do jakiegos czasu. Kiedys ludzie zyli w skupiskach, jedni od drugich zalezni, mlode kobiety mialy pomoc swoich babc, matek, bo I one ja otrzymaly, opieka nad "swoja przyszloscia" , "krwa z ich krwi" lezala w rekach wszystkich kobiet w zbiorowosci I nie bylo depresji, samobojstw srod mlodych matek, a stare schorowane kobiety nie byly porzucane w lesie na zezarcie wilkom, bo byly skarbnica wiedzy, ktora przekazywaly swoim corkom I synowym. Kazdy wzajemnie sie wspieral. Ale wy lemingi polskie, macie wyprane mozgi I myslicie sobie naiwnie, ze jestescie niezalezni I mozecie sobie robic co chcecie, ze mozecie umywac rece od tego co sami powolaliscie I nie odpowiadac na konsekwencje. Robic sobie moze co chce ten kto nie powolal na swiat dzieci, a jak tak chcecie od nich sie uwalniac, to po co wogole je rodzcie I dla kogos, jak potem "ich krew kopiecie"? Dla kogo urdziliscie dzieci od ktorych teraz tak usilnie chcecie sie uwolnic, czy wasze wnuki to jakies przybledy, czy wasza przyszlosc? Nie potraficie lemingi rozpuszczone przez socjalizm na te pytanie odpowiedzic, ale przyjdzie czas, ze dostaniecie sami brutalna odpowiedz...

Gość gość
Dziecko nakarmic i przewinąć, a teściowa jeszcze obiad ugotuje

Gość gość
gościu z 23,20 znowy wróciłeś - a wypad stąd!

Gość gość
jak czytam te komentarze, to w zyciu nie wyjde za maz I nie bede miec dzieci. Po co komu rodzina. Mojej siostrze I jej chlopakowi caly czas jej tesciowa trula, kiedy slub, kiedy slub. Wzieli slub, dla rodziny, zaraz po slubie, na kazdej imprezie kiedy dziecko, chcemy wnuki, czy czasami nie jestes bezplodna itd. Urodzila dziecko, tesciowie dziadkami teraz tylko do zdjec rodzinnych.... Kiedys jej tesciowa do mnie zagadnela, kiedy sobie chlopaka znajde, bo chyba stara panna nie chce byc, to jej powiedzialam, ze wole byc stara panna niz miec taka tesciowa, co wlasne wnuki olewa. Zapowietrzyla sie :D

Gość gość
do wypad stad>>> poki co jest wolnosc wypowiedzi I moge pisac co chce, a pisze jaka jest brutalna prawda, tylko wy leniwe pokomusze krowska, ktorym sie nie chce zyc dla rodziny, a udawac tylko przed innymi I dla ksiedza, jacy to jestescie dobrzy I zyczliwi... hipokryzja wewnetrznych degeneratow....

Gość gość
do 23,29 - chyba poimyliłeś adresy albo intuicja cie zawiodła. Właśnie jestem na ostatnim roku geologii i twoje wypowiedzi na temat kobiet swiadczą tylko o twojej niedojrzałosci emocjonalnej, jak również śmierdzisz mi z daleka impotencją. No ale takei coś żałosne tez widać musi być na świecie

Gość gość
Autorka to debilka. W moim domu by nie miała miejsca i nigdy bym nie pozwoliła synowi związać się z niedouczoną biedaczką, która decydując się na dzieciaka, nie ma się gdzie podziać. Zamiast się cieszyć, że n9ie musi gnić w rodzinnej patologii to fochy strzela.

Gość gość
ja sie ciesze, ze wychowalam synow na fajnych facetow :D Co za tym idzie maja fajne dziewczyny, konkretne, inteligentne, kulturalne i z klasa. Wnukow na razie nie mam bo mlodzi studiuja, jezdza po swiecie, bawia sie, kupuja swoje pierwsze mieszkanka, urzadzaja je.... Az mi sie lzej robi bo jakby mi jeden albo drugi takiego tlumoka jak autorka, sciagnal do domu to wraz z tlumokiem by wylecial momentalnie :D

Nie śmiejcie się z niej! Amerykańscy naukowcy udowodnili ostatnio, że niemówienie dzieciątku "dobranoc" może przyczynić się do spowolnienia rozwoju emocjonalnego maleństwa!!! Złośliwa teściowa robi to specjalnie, chce upośledzić swojego wnuka!!! Autorko, uciekaj, póki nie jest za późno!

Gość gość
wybaczcie ale wyczytałam tylko co autorka pisze, Wasze komentarze pominęłam :P to musi być PROWOKACJA! każda normalna kobieta wie, że jak zrobi sobie dziecko to musi się nim zajmować, każda wie, że dziecko zrobił jej chłop a nie teściowa i że jak może od kogoś oczekiwać pomocy to tylko od chłopa! każda normalna kobieta wie, że w dorosłym życiu trzeba się jakoś utrzymać, że trzeba płacić rachunki itp, każda normalna kobieta wie, że jak ktoś gotuje dla niej obiad to należy być wdzięcznym a nie wybrzydzać... wymieniać by można długo, ale po co? x autorko skoro i tak musicie płacić za mieszkanie (jak to określiłaś) to wynajmij mieszkanie i idź na swoje! teściowa już swoje dziecko odchowała i ewidentnie nie ma zamiaru na stare lata się babrać w pieluchach! jej prawo! ty dałaś sobie zrobić dziecko i ty ponosisz za nie odpowiedzialność, ty masz obowiązek się nim zajmować NIE TEŚCIOWA!!! siedzisz sama i ci z tym źle, to może wyjdź gdzieś z dzieckiem! nie możesz iśc na spacer? do koleżanki? do rodziców na kawę w odwiedziny? zrozum, że teściowa nie ma żadnego obowiązku spędzać czasu z Tobą czy z TWOIM dzieckiem! powinnaś być wdzięczna, że macie gdzie mieszkać i co jeść!