Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anakonda 2013:)

pozwalacie dzieciom chodzić na boso po domu, tzn również bez skarpet?

Polecane posty

jw

Gość gość
na zewnątrz jest 30 stopni w cieniu, w domu nagrzane jest do 25 , mi jest ciepło to i dziecku też jest. Syn ma 2,5 roku.

Gość gość
Tak zdarza się.

Gość gość
pewnie że tak

Gość gość
jasne, mój już zdazyl sobie stopki odparzyc, wiec w domu smiaga na bosaka albo w klapkach, ale bez skarpet

Gość gość
nie, w życiu do czego to doszło w dzisiejszych czasach, żeby dzieci po domu bez skarpet ganiały

Gość gość
w taka pogode tak

Gość koletka
Mój ma prawie dwa latka i w domu na piętrze chodzi na bosaka mam wszędzie panele ale jak schodzimy do kuchni to ubieram mu kapcie albo skarpetki bo tam są płytki i w ogóle chłodniej. Teraz jak jest upał to chodzi na golaska po domu, nauczył się właśnie korzystać z nocnika to nie ma problemu a na podwórko ubieram tylko majtki i czapkę z daszkiem ;)

Gość gość
w skandynawi dzieci chodza na bosaka przez calutki rok i najmniej chorują

Gość gość
tak w taki upał może się rzeczywiscie łatwo przeziębić bez skarpet

Gość gość
Rozsmieszylo mnie to pytanie:D nie pozwalam w lesie chodzic boso ale w domu????? Z podlogi jesc nie pozwole ale CHODZIC BOSO????? A coz to za zakaz chodzenia boso po domu?:D:D:D zabawne pytanie :D:D:D

Gość gość
ja jako dziecko latałam boso, jedynie w zimie kapcie (w wiekszosci mieszkania były kafelki) i to nie zawsze je miałam i przez to nie zachorowałam, mój jeszcze nie śmiga ale lekarze nawet zalecają bez skarpet-dziecko uczy się rozróżniać powierzchnie

Gość gość
chodzenie boso jest b.dobre , poniewaz wtedy ksztaltuja sie "osrodki" czucia i stopka dziecka nie znieksztalca sie tj. w przypadku zle dobranego obuwia

Gość gość
Ja w dziecinstwie na boso latalam:) Moje dziecko tez lata ,bez przesady, przewrazliwione mamuski:)

moja corka 4 lata biega po mieszkaniu na boso prawie caly rok. Syn ma 9 tyg poki co tez 'bezskarpetkowy' ale zobaczymy co sobie w przyszlosci sam upodoba

Gość gość
:) przeziębić.. :) do dziś mam taki obrazek przed oczami - koniec września, woj suwalskie, pogoda pod psem, wszyscy turyści zakutani od stóp do głów - a dzieci gospodarzy boso po trawie i kamiennej posadzce :d zdrowe jak rydze

Owszem pozwalam. U nas wszyscy chodzą na bosaka, a zimą albo skarpetki albo też z gołą stopą. Nie wyobrażam sobie chodzić w kapciach po mieszkaniu. Kojarzy mi się to ze starymi babciami :D Bez urazy dla tych co lubią bambosze ;)

Gość lilialuiza
Jak dają niemowlakom żarcie z mikrofali, to się raka nie boją, a straszą rzekomym przeziębieniem od chodzenia boso-paranoja.

Gość gość
oczywiscie :) dziecko ma 15 miesiecy i w taki upal lata na boso. mam w domu teraz 27 stopni, wiec sama tez chodze cala porozbierana

Cało rocznie. Skarpety córka MA MIEĆ ubrane tylko gdy jest już wyszykowana na jakieś wyjście, a tak nie ma nakazu - chcesz ubierz, nie to nie

Gość gość
Owszem, własnie moja 20 miesięczna córka lata na bosaka

Gość gość
Na niektórych rzeczywiście upał źle wpływa :D dziecko ma rok i w piaskownicy śmiga bez skarpet i butów, o domu nie wsponę.

gdy jest cieplo, tak jak np dzis to chodzi caly dzien boso (corka ma rok a my mamy panele), chyba ze stoi na kafelkach w lazience to chociaz cos jej rozkladam pod nozki, gdy jest chlodniej to ma skarpety bo jednak ciagnie od podlogi

Gość gość
Ciagnie od podlogi???:D co ciagnie, jakis potwor co wyciaga bosych i wciaga pod podloge???:D:D:D:D:D

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) Widzę że dużo osób podobnie uważa jak ja:) Moja córka nie cierpi skarpet, nie ma opcji aby miała założone chociaż przez pół dnia. Kafelki, wykładzina, czy podłoga drewniana, nie ma znaczenia, ciągle lata bez skarpet 4 pory w roku:) Dodam że w ogóle nie choruje, chyba się opłaca takie bieganie bez skarpetek:)

Gość gość
Mój synek ( 2,5 roku) właśnie lata ubrany tylko w koszulkę. Skarpet nawet jakbym chciała to nie ubiorę bo sam sobie ściągnie. Gania z gołą d*pką i przy okazji uczę go nocnikowania ;-) Na razie jest nieźle - jeszcze nie oblał kanapy ;-)

Gość mama roczniaka
A mój latał od początk uupałów z gołymu stopkamii i od wczoraj katar i gorączka!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Achhh... co to w ogole za pytanie??? :D nie wierze, ze matki ubieraja dzieciom skarpety, bo podloga zimna :D w takim razie przechodzac do pokoju z dywanem, zdejmujecie skarpetki, a potem znow zakladacie :D a to jak dziecko sobie cos z lodowki wyjmuje, to musi rekawiczki zakladac i szalik? :D