Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmarł mi tata

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj odszedł mój tata. Miał 42 lata. Rok temu zaczął pić i od tamtego czasu zaczynały się częste kłótnie. Mam 16 lat i w jego ostatni dzień mocno się z nim pokłóciłem. Ta kłótnia przerodziła sie w koszmar, właśnie wtedy powiedział mi że sie powiesi i że będę mieć go na sumieniu. Jak mi to mówił był pijany i myślałem że tego nie zrobi. Na następny dzień zadzwonił mamie telefon i powiedziano jej że ojciec nie żyje. Teraz obwiniam się za to wszystko co mu wtedy powiedziałem, mimo że pił i mnie często wyzywał to go kochałem. Mam czasem a nawet często myśli samobójcze i nie wiem co mam teraz robić moje życie poszło na dno.

Gość gość
Nie obwiniaj siebie,wyrazy współczucia.

Gość gość
to nie Twoja wina ojciec był alkoholikiem a to choroba z działu psychiatrii ... Idź do psychologa porozmawiasz i pomoże ci .....

Gość gość
dobrze mówią, to nie jest Twoja wina, nie zadręczaj się tym. Ojciec był chory i to się bardzo smutno skończyło. prawda jest taka że kazdy jest odpowiedzialny za swój los, nie mogłeś wpłynąć na jego chorobę. trzymaj się....:)

Gość gość
dureń z twojego ojca mało ze Ci zniszczyl dziecinstwo to po chamsku powiedzial, ze przez ciebie sie powiesi, jabym mu nawet znicza nie zapalila

Gość gość
Może i był alkoholikiem, ale może gdybym tych słów nie wypowiedział nie doszło by do tego.

Gość spławiony drwak
to nie masz konkurencji:)

Gość gość
A co do psychologa to poczekam jeszcze trochę, a jak niedam rady to pujdę. Dzięki wielkie ale i tak myślę że ból nadal zostanie, bo żałuję że to przez moją kłótnię tak się potoczyło a ja chciałem tylko mu pomuc wyjść z alkoholizmu