Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana5000

Ciąża czy przeziębienie?

Polecane posty

Gość Zakłopotana5000

Witam. Mam problem, ponieważ od kilku dni trudno mi określić, czy jestem w ciąży, czy też nie. Współżyłam z chłopakiem (zabezpieczenie było - prezerwatywy) i wiedzialam, ze niedlugo dostane @, nie znalam konkretnie dnia bo z tym roznie bywa, ale wiedzialam, ze to nastapi w tym tygodniu. Na drugi dzien bolal mnie zoladek, ale slyszalam, ze to moglo byc spowodowane powiekszaniem sie macicy (to byl moj pierwszy raz). W trzecim dniu dostałam @ i bylo wszystko w porzadku. Jednak piatego dnia dostalam temperatury - ok. godz. 18 dochodzi nawet do 38.6 stopni, w pochwie zaś - do ok. 39. Gorączkę zbijam lekami i jeśli chodzi o tą mierzoną pod pachą - jest duża różnica (z 38.6 potrafi zejść do 37.0), zaś w pochwie temperatura ta obniża się o max. 0.9 stopni.Nigdy wczesniej nie mierzylam temperatury w pochwie, wiec trudno mi okreslic cokolwiek... Z jednej strony boli mnie gardło (węzły chlonne i nie mogę ruszać zbytnio głową, tak jakby mnie "przewiało", ale może to być spowodowane tym, że chroniąc się przed ostatnimi upałami piłam w dużych ilościach herbatę wprost z zamrażalnika i ciągle stałam w przeciągu), jest mi ciągle zimno (gorączka), a z drugiej strony póki co oprócz tych dwóch wymienionych objawów (gardło i temperatura) mój organizm nie wykazuje innych objawów, takich jak katar czy kaszel. Czy to może być ciąża? Dzisiaj mijałby 5 dzień od zapłodnienia i nie wiem, co o tym myśleć, bo nikt jak dotąd nie opisał podobnych objawów do moich. Nie bolą mnie sutki, ani brzuch, chociaż mogą JESZCZE nie boleć, bo chyba za wcześnie...?Nudności też nie, czuję tylko od czasu do czasu taki ścisk żołądka, ale podejrzewam, że to ze stresu (nie chcę być jeszcze w ciąży). Boli mnie tylko kość ogonowa , ale tak samo jak inne kości - ta dolegliwość jest raczej objawem choroby. A i dodam, że jestem nałogową palaczką i papierosy wciąż mi smakują. Niby zabezpieczenie było i dni niepłodne też, ale wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że nigdzie nie ma o podwyższonej temperaturze w pochwie przy przeziębieniu, jest tylko w czasie ciąży. Proszę o szybką odpowiedź! Pozdrawiam. Ps. Jeśli byłoby to potrzebne to mój @ trwa 3-4 dni. I proszę Was, nie piszcie mi bym szła zrobić test bo to mam w zamiarze, zresztą chyba każdy zna taką możliwość, ale wolę teraz się uspokoić lub bardziej poddenerwować. Pomóżcie!

Ciaze mozesz wykluczyc skoro sie zabezpieczylas i pozniej wystapila miesiaczka.Jesli juz to te dolegliwosci sa objawem choroby.A tak na przyszlosc,to po 5 dniach od stosunku nie powieksza sie macica,gdyz samo zagniezdzenie trwa od 5-10 dni,wiec nie ma mowy o ciazy.Radze udac sie do lekarza rodzinnego

Gość gość
przy podwyższonej temperaturze jest ona wyższa wszędzie nawet w pochwie :) Nie jesteś w ciąży, ale w twoim wieku nałogowe palenie to kiepski pomysł.

Gość gość
@gość - skąd wiesz ile mam lat ? :) @takbardzomiztymzle - ale słyszałam, że miesiączka może trwać aż do 3 miesiąca ciąży...i to nie tak, że po 5 dniach bolał mnie żołądek, tylko na drugi dzień po stosunku. Dziękuję bardzo, że chociaż Wy odpowiedziałyście :)

Gość Zakłopotana5000
nie podpisałam się przy ostatnim poście :) ale czy jesteście pewne, że to choroba? bo to wydaje mi się zbyt dużym zbiegiem okoliczności, żeby w środku lata zachorować, jeszcze kilka dni po stosunku... w każdym razie - temperatura spada, pod pachą jest teraz 37.1, w pochwie - 37.7 więc różnica pomiędzy nimi sie zmniejsza :)