Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada wyjsc do mlodego w ciemno brazowej sukience?

Polecane posty

Gość gość
Prosze o odpowiedz. Mam nowa brazowa sukienke ale nie wiem czy to nie za ciemny kolor

Gość gość
a co masz na mysli "wyjsc do mlodego"

Gość gość
W sensie wyjsc przed slubem do niego i przywitac sie.ja jestem mloda

Gość gość
Pomocy pomocy pomocy:)

Gość gość
sory ale ja w ogole nie wiem o co Ci chodzi

Gość Taka sobie jedna.....
" W sensie wyjsc przed slubem do niego i przywitac sie.ja jestem mloda " ------ hehehe ja tez nie wiem o co autorce chodzi.....

Gość gość
Nie no trudno zrozumiec. Jak do mnie przyjezdza mlody przed samym slubem przed blogoslawienstwem to chyba musze wyjsc i go przywitac nie?

Gość niebieskakarolcia
a co z panna mloda? Masz zamiar do niego "wyjsc" i przed slubem i chcesz mu zawrocic w glowie i nie wiesz czy jak cie zobaczy w brazowej sukience to zostawi dla ciebie panne mloda????

Autorko, bierzesz slub tak? Wychodzac po niego bedziesz juz w sukni w ktorej idziesz do slubu (nie wiem czy to bedzie koscielny czy cywilny)....nie rozumiem dlaczego zastanawiasz sie czy mozesz wyjsc po niego w ciemno-brazowej sukience....pozniej chcesz sie przebrac??? Po co w ogole po Niego wychodzic?? Przeciez pan mlody sam wejdzie do domu i pojdzoe do pani mlodej wreczyc jej kwiaty...... Autorko...o co kaman???:P

Gość gość
Ja bede mloda:)

Gość gość
Bierzemy slub koscielny. U nas jest taki zwyczaj ze mloda wychodzi po mlodego przed drzwi domu i wita sie z nim. Musze byc w cos ubrana:) w suknie slubna dopiero pozniej sie ubiore. I moje pytanie brzmi- czy wypada wyjsc w brazowej sukience do tego mlodego czy to za ciemny kolor?

Hmm....ok.wychodzisz po Pana Mlodego...w sumie to niest nic AZ tak dziwnego ale dla mnie jest bardzo dziwne,ze nie wyjdziesz po Niego w sukni slubnej...taki jest u Was zwyczaj???? :/

Gość gość
za ciemny, tego dnia powinnas byc w jasnych kolorach

Gość gość
Autorce chodzi o to, iż goście przyjeżdzają pod jej dom, ona wychodzi ze świadkową, przyszły mąż i świadek "wykupują" ją przez tzw bramę- wita się z narzeczonym i świadkiem a później wita każdego po kolei gościa. Po tym wszystkim ojciec Panny młodej zaprasza gości do domu na błogosławieństwo i przyszłego męża. schodzą się wszyscy do domu a młoda ze świadkową idzie do oddzielnego pokoju i ubiera się w suknie ślubną, i potem schodzi na błogosławieństwo. Taki obyczaj - na pewno na lubelskim, może gdzieś indziej nie ma. Autorko, czy możesz pokazać tą sukienkę? Jaki jest odcień brązowego? Z tego co widziałam Panny Młode ubierają się w beże, lekko fioletowe, ciepłe i jasne kolory, najlepiej wyślij linka ze zdjęciem wtedy ci chętnie pomogę :) Jeżeli nie chcesz na forum napisz do mnie na gg i ci na pewno doradzę :) nr gg: 8625176

Gość gość
Zgadlas jestem z lubelskiego :) nie mamgg wiec nie napisze. A mnawet zdjecia nie mam to nie pokaze jej ale postaram sie znalezc na internecie podobny kolor i wstawie linka

hmmm...ale dlaczego nie wyjdziesz po Pana Mlodego w sukni slubnej???

Dopiero teraz przeczytalam co napisal gosc z 12:20:59 . Dla mnie to i tak jest dziwne,ze Panna Mloda wychodzi po Pana Mlodego w sukience a pozniej przebiera sie w suknie slubna ale jak jest taki obyczaj to trzeba go spelnic:P

Autorko - odpowiadajac na twoje pytanie to wg.mnie ciemno-brazowa sukienka dla Panny Mlodej to nie odpowiedni kolor.......lepiej kup sukienke w jasnych kolorach

Gość gość
U nas jest taki zwyczaj:)

Gość gość
a moze ty nie umiesz zrozumiec...

Ja jestem z lubelskiego i nigdy nie słyszałam o takich zwyczajach, owszem, wita się przyszłego męża ale już w sukni ślubnej. . U ciebie jest tak że ludzie już są w domu a ty dopiero wtedy idziesz ubierać suknię ślubną? w pośpiechu itp? nie wyobrażam sobie czegoś takiego... Jeśli masz zamiar założyć inną sukienkę, to brązowy na pewno nie jest dobrym kolorem...

Ja tez sobie nie wyobrazam ,ze szybko zakladam suknie slubna bo ludzie czekaja....wiem,ze ubranie sukni slubnej nie trwa 5 min......przy zalozeku sukni moze sie troche "popsuc" fryzura i bedzie trzeba poprawic....jest goraco wiec i makijaz moze bedzie trzeba poprawic bo bedziesz sie szybko ubierala bo goscie czekaja.......nie mozesz wyjsc po Pana Mlodego w sukni slubnej?????

Gość gość
Moze i tak zrobie. To w koncu moj slub i nikt mi niczego nie bedzie dyktowal. A na poprawiny w tym brazie moge isc?

Hmmm....braz na poprawiny?I to ciemny? Wg.mnie odpada.....