Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce....

Zaczynam leczenie Dexamethasonem-jestem przerażona

Polecane posty

Gość w kropce....

Od wczoraj biorę Dexa 3x3. Nie chce mi się dziś pisać o tym jak do tego doszło. Powodem jest długotrwale podwyższony kortyzol, najprawdopodobniej czynnościowo. Przez ostatnie dni wiele czytałam o leczeniu sterydami, oglądałam też filmy na yt dokumentujące zmiany w wyglądzie kobiet które je przyjmują. Jestem przerażona. Postanowiłam zostawić tu coś w rodzaju pamiętnika i opisywać właśnie te zmiany. Może komuś się przyda. Zamierzam przestrzegać diety i ruszać się dużo, używać kremów na rozstępy.

Gość w kropce....
Jestem po trzydziestce. Zaczynam od wagi 72kg(tyle wskazywała waga u lekarza po posiłku i w ubraniu), przy wzroście 171cm. To i tak sporo, a nie pozwalam sobie na wiele właśnie ze względu na ten podwyższony kortyzol który już i tak bardzo spowalniał przemianę materii. Jem mało, ale do tej pory wszystko. Może prócz słodyczy, nie przepadam za nimi. Do tej pory jadałam nieregularnie. Czasem jeden duży posiłek dziennie, czasem wcale, a czasem pięć małych. Muszę to zmienić. No i prowadzę siedzący tryb życia:O. Staram się spacerować i wszystkie sprawy w mieście załatwiam "piechotą", ale od pewnego czasu nie uprawiam żadnych sportów, żadnej siłowni, czy basenu. To też postaram się zmienić. Mam nadzieję, że uda mi się nie przytyć i tym samym może pomóc komuś w przyszłości.

Gość w kropce....
Wczoraj obejrzałam to: http://www.youtube.com/watch?v=qtM8fsDOuM0 Choroba dużo poważniejsza, ale leczenie sterydowe. Co dzień będę pisała co i ile jadłam i ile ważę. Dziś wieczorem zaczynam;) ----- Jeśli macie jakieś uwagi to będę wdzięczna. A może jakieś swoje historie?

Gość w kropce....
Kurcze, po kolejnej lekturze artykułów n necie mam wątpliwości, czy da się na tym nie przytyć.:( Podobno większość nadprogramowych kilogramów podczas kuracji sterydowej to tylko woda i sód. Jeśli tak to może po kuracji wszystko wraca do normy? Zaczynam zmagania. Moja waga łazienkowa ta na której planuję ważyć się każdego dnia pokazała dziś. 71,2kg Dzień pierwszy-71,2kg Zjadłam właśnie swój 4 ostatni posiłek. 1. jajko+kawa rozpuszczalna+1 łyżeczka cukru 2. jajko(:D tylko to miałam w domu do południa)+kromka chrupkiego pieczywa 3. 1/4 piersi z kurczaka w przyprawach smażona na niewielkiej ilości oleju z pestek winogron+1/3 torebka ryżu+1 ogórek z jogurtem 0% i czosnkiem. 4. Kromka chrupkiego pieczywa z wędliną drobiową(szynka z indyka) no i chyba mam ochotę na kawę, ale wypiję bez cukru. + 2 litry wody. Dziś cały dzień byłam w ruchu(sprzątanie, zakupy)

Gość w kropce....
2 Dzień-70,9kg Nie jest źle, a nawet dobrze:D Cały dzień jadłam dokładnie to samo co wczoraj. Nie było czasu by uzupełnić lodówkę. Ruchu niestety nie miałam zbyt wiele. 20 minutowy spacer i cały dzień praca przy komputerze. ----- Robie sobie zdjęcia portretowe jako dodatkową dokumentację. I tak zawsze wyglądałam jak księżyc w pełni. Jestem zdeterminowana, chcę udowodnić sobie, że na sterydach da się nie przytyć. ----- Szkoda, że nie ma tu nikogo kto zechciałby napisać jak to było z nim podczas takiej kuracji. :)

Gość w kropce....
Dzień 3-70,5kg 1 kawa rozpuszczalna+2 łyżeczki cukru, dwie kromki chrupkiego pieczywa z serem 2 kawa rozpuszczalna+1 łyżeczka cukru, kromka chrupkiego pieczywa z szynką drobiową. 3 dwa gotowane skrzydełka, musztarda 4 dwa jajka z pieprzem + 2 litry wody + dwa drinki wódka cola Wiem, wódkę powinnam odpuścić. Tak jakoś wyszło... ----- Dziewczyny! Na sterydach można nie tyć. Można nawet chudnąć kiedy są dobrze dobrane. ------ Jestem w gościach. Od jutra albo przerzucę się na jedzenie gospodarzy, albo będę zmuszona pościć;)

Gość gość
Sterydy to najgorze świństwo,wiec po co je brac???

Gość w kropce....
Długotrwale podwyższony kortyzol prowadzi do dokładnie takich samych skutków jak skutki uboczne stosowania sterydów. To wszystko musi wrócić na właściwe tory, bo inaczej będę całe życie zmagała się z tym z czym teraz mam zmagać się tylko kilka miesięcy. ---------- Dzień 4-71,2kg-tyle ważę teraz. Rano nie miałam możliwości się zważyć. 1. Dwa jajka, kromka chrupkiego pieczywa, kawa rozpuszczalna+2 łyżeczki cukru. 2.kromka chrupkiego pieczywa z żółtym serem 3. 1/4 piersi z kurczaka, ogórek zielony 4. 1/4 piersi z kurczaka. + 2 litry wody, czerwona herbata. Mam nadzieję, że to tylko takie chwilowe wahanie.:( albo wina tego, że ważyłam się wieczorem.

Gość dfdfdffff
ale na co ty wlasciwie jestes chora?

Jest tyle innych sposobów....a ty koniecznie sterydy....eh....urynoterapia, oczyszczanie organizmu(np. Hulda Clark), i inne takie...

Gość gość
Jak będziesz tyle jadła to waga to nie będzie tylko woda, ale też tłuszcz w wyniku spowolnionej przemiany materii (jesz stanowczo ZA MAŁO).

Gość gość
"Jest tyle innych sposobów.."... Nie pier&ol :/

Gość gość
Oczywiście ze jest duzo innych sposobów a sterydy to najgorsze swienstwo

Gość w kropce....
Zacznę od Huldy Clark, nie czytałam o niej wcześniej. Zobaczę co ona proponuje.