Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystikal....

co ja dzis widzialam-jestem w szoku !

Polecane posty

Gość krystikal....

Poszlismy z mezem i dzieckiem do sklepu po ciastka do kawy i napoje. W sklepie byla tez nietypowa rodzinka, az nam sie niedobrze zrobilo. Idzie tatus z ciezarna mamusia a obok nich czworka dzieci. Nie mam nic przeciwko duzym rodzinom, ale oni byli strasznie zaniedbani, smierdzialo od nich ! Dzieciaki brudne-brudne ciuchy, nogi, rece, buzie. Normalnie szok. Matka tez w klapkach a paznokcie miala jak torf. Az mnie ten ich odor odrzucil. Jestem w szoku, bo jest niedziela, godzina 10 a oni juz od rana tacy brudni i smierdzacy-jak by wcale siee nie myli a ciuchy zalozyli brudne z dnia poprzedniego. Zreszta nie wiem nawet, gdzie i kiedy te dzieciaki zdazyly sie tak usmolic-serio, brudne cale. Nie wieem, co dla niektorych jest priorytetem i te dzieci-na oko rok po roku, czworka ich byla i matka w widocznej juz ciazy. Niektorzy wyobrazni i zdrowego roozsadku nie maja.

Gość gość
ale puscilas info dalej i juz na pewno szok lekko przeszedl, juz ci lepiej, co?

Gość gość
nie twoj interes! wołali na ciebie? cchieli cos od ciebie ? nie wiec co ci do tego jak oni żyją i ile dzieci maja

Gość gość
nie wiem kto gorszy......oni czy ty wredna plotkara :/

Gość gość
Eh....I odrazu na forum musialas o tym napisac co? Zenada A skoro Ciebie tak to zniesmaczylo to moze udaj sie do psychologa bo traume do konca zycia bedziesz miala :P

Gość gość
Przyjedz do Anglii to dopiero szok Ci z twarzy schodzic nie bedzie,tu takich rodzin jest pelno i nie z biedy,ale tak poprostu zyja,tak im wygodnie i maja wywalone na wszystko

Gość gość
a ja popieram Autorke bo tez dostaje bialej goraczki jak widze taki plebs rozmnazajacy sie.

Gość gość
najeżdżacie na autorke, ale ona ma racje. Jak taka rodzina może funkcjonowac? jak można być takim flejtuchem i nie zbać o dzieci? umyc sie nie mozna?Ja jakis czas temu w kolejce do kasy stałam za taką parą...masakra myślałam, ze sie porzygam taki bił od nich smród!

Gość gość
A co to Was obchodzi jak taka rodzina funkcjonuje? Moze im tak wygodnie to ich zycie a nie Wasze,zajmijcie sie swoimi sprawami i swoimi rodzinkami a od innych wara.Zyjcie i dajcie zyc innym,ale nie mentalnosc Polakow a szczegolnie mamusiek polskich to wpierniczac sie w cudze srawy i plotkowac tylki innym obrabiac zalosne jestescie!

Gość gość
wali mnie jak zyja inne rodziny ALE jak sa flejtuchami to juz mi przeszkadza, bo...jak taki brudas wejdzie to miejskiej toalety to zostawi syf, jak siedzi w parku na lawce to zostawi syf, jak usiadzie w autobusie obok mnie, to tez mi smrod przeszkadza...tacy nie szanuja nikogo i niczego...wydaje im sie, ze to normalne...w takim spoleczenstwie niestety nie da sie normalnie funkcjonowac...

Gość to powiedz następnym razem
Skoro aż tak ci to przeszkadza że zakładasz temat to czemu nie zwróciłaś im uwagi? Ja ostatnio byłam w administracji osiedla na którym mieszkam i jakiś facet głośno zaczął się kłócić z pracownicą. Przeszkadzało mi to więc zwróciłam mu uwagę. A poszłam do administracji bo firma odbierająca śmieci zabrała wieczorem pojemniki a śmieci zostawili w pergoli. Jako że mi to przeszkadzalo,to poszłam do administracji żeby zrobili z tym porządek. Tak postępują cywilizowani ludzie,a Ty zachowujesz się jak antyspoleczna przekupa z wiejskiego odpustu :O

Gość gość
a gdyby dziekco miało sińce na ciele to tez byście mówili "ich sprawa jak żyją co was to obchodzi"? no tak bo niech leją dziecko - zyja jak chca. Niech nie myja dzieci, niech te dzieci zarosną brudem - bo niech zyja jak chcą. Pracuje jako terapeutka zajęciowa w dpsie. Kilka dni temu została do dpsu przyjęta uposledzona kobieta ( lekkie uposledzenie, mózgowe porażenie dziecięce, zero rehabilitacji )- lat 37. Tak brudnej osoby nie widziałam nigdy! NIGDY!! Moczyła sie w wannie kilka razy zanim brud zeszedł do końca. Na linii kręgosłupa miała brud grubościgrubej skórki od pomarańczy! We włosach wszy. Biedna kobieta. Miała rodziców alkoholików, nikt sie tym nie interesowął - bo ich sprawa jak zyją przeciez. Dopiero po ich śmierci ktos sie nia zainteresował i trafiła "do nas" masakra po prostu, I tak to włąśnie ejst jak nikt nie reaguje bo niech sobie żyja po swojemu

Gość kijolla
ha ha no tez jestem w szoku,po przeczytaniu tego jak ty sie podniecasz:D PS:moje dziecko ma czesto since,narobi ich sobie w przedszkolu a wiec autorko since u dzieci nie sa od razu wynikiem bicia czy przemocy w rodzinie!

Gość co to za słowo zeszedł?
Terapeutko najpierw się języka naucz :O Mój syn też ma całe nogi i ręce posiniaczone i poranione, wynik ugryzień komarów i tego,że jest bity średnio dwa razy w tygodniu... na treningach karate :) Jak przyjdą zawody to czasem częściej. Też ktoś taki jak nawiedzona autorka przypina nam pewnie łatkę patologii-zwłaszcza że mój mąż nosi długie włosy i jeździ na harleyu... a z zawodu jest-prokuratorem :) Ważne jest reagowanie w sytuacjach kiedy widzimy że coś złego się dzieje,ale REAGOWANIE, a nie obgadywanie na forum jak to zrobiła autorka.

Gość co to za słowo zeszedł?
Terapeutko najpierw się języka naucz :O Mój syn też ma całe nogi i ręce posiniaczone i poranione, wynik ugryzień komarów i tego,że jest bity średnio dwa razy w tygodniu... na treningach karate :) Jak przyjdą zawody to czasem częściej. Też ktoś taki jak nawiedzona autorka przypina nam pewnie łatkę patologii-zwłaszcza że mój mąż nosi długie włosy i jeździ na harleyu... a z zawodu jest-prokuratorem :) Ważne jest reagowanie w sytuacjach kiedy widzimy że coś złego się dzieje,ale REAGOWANIE, a nie obgadywanie na forum jak to zrobiła autorka.

Gość krystikal....
I czego sie tak rzucacie? Bylam w szoku i juz, bo nawet na wsi u tesciow dzieciaki kolezanek po calym dniu zabawy na podworku tak nie wygladaja. Ta matka mogla chociaz umyc te dzieci i zalozyc czyste ciuchy. Ja wiem, ze dzieci sie brudza, ale od tej rodziny walil fetor. Co nie znaczy, ze dzieci byly jakos zaniedbane intelektualnie przez rodzicow, bo widac bylo ze sa usmiechniete i sie kochaja. Nie pisalam nic o siniakach, sama mam dziecko i wiem, ze o siniak bardzo latwo. Moje dziecko po weekendzie na wsi jest pozarte przez komary, siniaki tez ma, ale nie oznacza to, ze chodzi brudne i smierdzace.

Gość gość
a ja się wyłamie i powiem że mnie też rażą takie widoki. Narobią dzieciaków a potem stękają w opiece BO IM TRZEBA DAĆ!!! Ja sama z mężem zapieralam i nie stać nas na razie na 2 dziecko i nie licze na pomoc opieki bo mam troszkę pokory ,odpowiedzialności i samokrytyki!

Gość krystikal....
Czy wy potraficie czytac?? Gdzie ja napisalam, ze dzieci byly posiniaczone i podrapane? One byly brudne i smierdzialo od calej rodziny-jak by sie w piachu i blocie tarzali, tyle, ze nawet jak czlowiek sie pobrudzi, to od razu nie smierdzi. a to wygladalo taak, jak by dzieciaki te byly nieumyte przynajmniej od wczoraj i mialy zalozone nieswieze, brudne ciuchy.

Gość krystikal....
Moje dziecko nie jest chowane w sterylnych warunkach, tez sie brudzi i moze tez nie zmieniam od razu ciucha z powodu 1 plamki, ale tamte dzieciaki byly brudne-od razu rzucaly sie w oczy i nos.... I rozumiem tez, ze niektorzy nie uznaja antykoncepcji z powodow kosciola, znam takie rodziny, maja tez kilkoro dzieci, ale mierza sily na zamiary. Ja sama mam pohamowanie i o wiecej dzieci sie nie staram.

Gość goscioweczka laleczka
Dzieci rok po roku to juz gruba przesada gdy kogos nie stac. W koncu gumy sa tansze niz potem utrzymywanie tego przychowku. ale niektorzy o tym nie mysla, bo wazne ze prezerwatywa kosztuje, a za ta cene juz powolanym na swiat dzieciakom trzeba mleko kupic.

Gość 0/10 i nic poza tym
Jw

Gość gość
Sama mam 3 i jestem z czwartym w ciąży i uwierz mi ze dzieci potrafią się ubrudzić juz o 10 rano nawet jeśli to niedziela, zwłaszcza takie nieduże dzieci. Moje ubiorę czyściutko po wstaniu z łóżka i juz po śniadaniu są całe w nutelli, dżemie, herbatce czy tym co akurat jadły. Później idą pohasać po podwórku więc do tego są w piachu, trawie no a jak znajdą kałuże z blotem to już pełen odlot. Zabawy w domu też do czystych nie należa farbki, plastelinka za paznokciami, ciasto plasto itd. Staram się ich szorowac na bieżąco ale czasem mam wrażenie że cały dzień by wyglądał tak ze bym tylko stała i mówiła "nie dotykaj, odłóż, nie rusz bo się pobrudzisz" a przecież nie w tym rzecz. Dzieci brudne to dzieci szczęśliwe. Natomiast brudni rodzice to inna bajka. No i od moich dzieci nigdy nie śmierdzi. Na wieczór zawsze porządna kąpiel z dużą ilością piany, która jest atrakcją samą w sobie.

Gość gość
wy nie rozumiecie jest róznica miedzy dzieckiem brudnym po zabawie,karate-boxie, jazdą rozwerem, a co innego smród na pol ulicy.Kazdy dorosły zyje wg siebie ale dzieci jakie maja wzorce/

Gość krystikal....
Ile razy mam pisac, ze to nie byly plamki od farby, te dzieci byly cale brudne-z przodu, z tylu ciuchy brudne, nogi umorusane, buzie czarne. Matka miala brudne paznokcie u stop i czuc bylo fetor od calej gromadki.

Gość krystikal....
Nawet moj maz to zauwazyl, a nigdy sie na ludzi nie przyglada i nie komentuje. ale to bylo z daleka widac i czuc-brud i smrod.

Gość gość
To skoro tak Cie to zszokowalo trzeba bylo tej matce czy ojcu uwage zwrocic,by dzieci umyli,a nie na forum o tym piszesz jak by nas to obchodzilo. A jesli chodzi o siniaki to moj niespelna 5-latek jest caly posiniaczony,nie dlatego ze jest katowany w domu tylko taki urwis z niego :P Wszedzie go pelno zawsze sobie gdzies cos obije glowa wiecznie w siniakach i guzach masakra.ostatnio skakal na trampolinie i walnal sie o to zabezpieczenie takie co siatke podtrzymuje,niby obite to jest gabka ale guza takiego nabil sobie jak by z konia spadl.dziwie sie ze jeszcze nikt nas nigdzie nie podkablowal widzac mlodego :P

Gość krystikal....
Potraficie czytac ? :) Czy tylko sobie dopowiadac ? Nie pisalam, ze dzieci byly posiniaczone, to juz wasza fantazja wziela gore :P I pomysl sobie czy zwracanie matce uwagi zmieniloby cos? bo watpie, oczy ma i chyba widziala przed wyjsciem z domu, jakie brudne sa dzieci. A jednak miala to gdzies.

Gość krystikal....
Pamietam za nastolatki, na osiedlu mieszkala rodzina z dziesieciorgiem dzieci, bieda byla, ale byli zadowoleni, opieka im pomagala, a dzieciaki choc skromnie ubrane, to byly czyste.

Gość gość
to jest normalne ze rodzice mający kilkoro dzieci to sa chore psychiczne osoby, bo nikt normalny nie rodzi tyle dzieci