Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Bóg chce żebym czuła się jak gowno :/?

Polecane posty

Bóg nie ma początku ani końca . Był zawsze . to jest trudne do pojęcia bo nasza wyobraźnia , nasze umysły nie śa wstanie pojąc takich odległości czasowych .

dlaczego Bóg miałby być okrutny? bo Ci się nie wiedzie? żartujesz? większość zła pochodzi od człowieka, który ma WOLNĄ wolę. a zwalanie na Boga świadczy o słabym charakterze.

Gość Bóg kochający
I zapamietajcie sobie, NIE MAM ŻADNEGO SERCA.

Gość Bóg kochający
Zwalam choroby i nieszczęścia na ludzi, którzy najbardziej mi służą i są wierni, bo lubię być przewrotny i zły.

Gość gość
chyba ze tak ale nawet jesli to projekt po tytulem czlowiek mu nie wyszedl po za tym zbyt duzo sprzecznosci w tej waszej religi zeby mogla okazac sie ona prawdziwa 🖐️ umarlabys w imie twojego boga? gdyby stanela przez toba z pistoletem i kazala wybierac albo nie wierzysz albo nie zyjesz? co bys wybrala?

Gość Bóg kochający
JA jestem tym, który karze za dobre a wynagradza złe czyny.

dla wierzącego wybór jest tylko jeden - ty możesz zabić tylko ciało - ja zyskać wieczność w Domu :)

a kim Ty jesteś, by oceniać siłę mojej wiary, nie masz takiego prawa. ani tego za co ja oddam życie a za co nie. tym bardziej, że siła mojej wiary nie jest dowodem na istnienie Boga.

Gość gość
ciekawe czy mowilabys to samo gdybym faktycznie stala nAD Toba, Twoim mezem i dziecmi duzo jest takich sprzecznosci juz o tym z Toba pisalam zreszta i nie otrzymalam rozsadnych wyjasnien wiec juz sie nawet logicznych i rozsadnych wyjasniej od katolików sie nie spodziewam🖐️

Gość gość
brokeninside87 to nie moj temat i nie z Tobą rozmawiam 🖐️ allium wiec jakie masz wyznanie?

jestem chrześcijanką :) a konkretnie protestantką .

Gość gość
taka ta wasza wiara i taki wasz bog ze nawet jedna religia ma tyle odlamów :D i ile ludzi tyle interpretacji kazdy nagina wiare pod swoje widzimisie i swoje potrzeby dobre :D

Gość gość
pisalysmy o tym allium, nie tak dawno temu znam Twoją odpowiedz :)

pisałyśmy o tym a nie wiesz jakiego jestem wyznania :) a przecież sie z nim nie kryję :) Żeby zarzucić Bogu sprzeczność trzeba jednak coś o Nim wiedzieć :)

" kazdy nagina wiare pod swoje widzimisie i swoje potrzeby " x bo religia to duchowa potrzeba człowieka, to b. dobrze, że jest wiele opcji Bóg nie potrzebuje religii:)

Gość gość
bo to w tamtym watku nie mialo znaczenia :) wiem o nim tyle aby zauwazyc te paradoksy:)

Gość gość
a jednak bog potrzebuje zeby w niego wierzyc :) X noooo :D dorosle wyksztalcone kobiety a wierza w takie bajeczki:)

Bóg niczego nie potrzebuje bo wszystko ma , jest stwórcą wszystkiego i wszystkich :) To my , ludzie potrzebujemy wiary w Niego :)

Gość gość
no jednak nie wszyscy potrzebuja sa cale rzesze dobrze majacych sie ateistów :) a umrzecie na równi,i razem z wami umrze wasza potrzeba posiadania boga :) a bog stworzyl zwierzeta i rosliny? po to zeby słuzylu nam za pokarm? czy wobec nich tez ma jakis wiekszy plan? :D

jest cała mas nie tylko ateistów ale nawet pogan i dobrze sie maja ale czy to znaczy ,ze Bóg jest sprzecznością ? czy tylko to ,ze dał nam wybór ?

a co do zwierząt i roślin - to nie ciebie tak przejmowała zagryzana przez lwa zebra czy gazela ?:)

Gość gość
to akurat nie byl przyklad sprzecznosci :D allium nie dogadamy sie, to pewne:) Ty masz swoja bajke w ktora wierzysz ja mam swoja teorie ewolucji

i oczywiście iwerzysz , że wiara i ewolucja wzajemnie sie wykluczają ?:D