Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocha mnie upośledzony umysłowo facet

Polecane posty

Gość gość

Mam straszny problem. Otóż jestem koordynatorką na warsztatach dla osób z upośledzeniem umysłowym. Uwielbiam tą pracę ale niedawno pojawił się problem. Jeden z moich podopiecznych jest we mnie zakochany. Przynosi mi kwiaty, czekoladki itp. On ma 24 lata i jest upośledzony umysłowo. Nie chcę się z nim wiązać gdyż nie czuję się na tyle silna by brać na siebie tak ogromną odpowiedzialność. Rozmowy z nim nie pomagają. On łazi za mną krok w krok. Nie mogę na osobności porozmawiać ze znajomymi. Co mam robić, bo zaczynam się go bać. On jest nieobliczalny. Często miewa napady agresji. Pomóżcie

Gość ....vc
Cóż, odciąć się od niego.

Gość gość
zmień prace albo wez urlop i to długi

Gość gość
mnie też kocha wiele upośledzonych umysłowo kobiet, i co ja mam z nimi zrobić?

Gość 7♕7
pracujesz z osobami specjalnej opieki a nie masz podstawowego przysposobienia psychologicznego do radzenia sobie w takich sytuacjach? chyba powinnaś wiedzieć, że osoby upośledzone umysłowo jak również chore psychicznie to osoby nie za bardzo panujące nad swoim afektem uczuciowym. co byś zrobiła, gdyby ci się oświadczył pięciolatek, bo przyjmijmy że twój adorator ma rozwój kilkunastoletniego dziecka? pierwszy raz przyjęłabyś upominek z grzeczności i sympatii, ale po zorientowaniu się w czym, rzecz powiedziałabyś, że nie przyjmiesz tego, ponieważ : i tu prosty acz racjonalny powód. dla swojego możesz powiedzieć, że jeżeli weźmiesz od niego prezent i zostaniesz jego dziewczyną, to zwolnią cie z pracy i już sie więcej nie zobaczycie.