Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potszyfffffffffff

dlaczego raptem 40 letnie baby chca dziecka i ciazy??

Polecane posty

Gość Ania Mania
Ja mam 38 lat i córeczkę w wieku 8 lat. Moja mama urodziła mnie mając 36 lat,byłam drugim dzieckiem. I wiecie co? Podziwiam ją za to, podobnie jak wszystkie młode mamy koło 40... Mnie nie chciałoby się już zwyczajnie po ludzku nie przesypiać nocy, biegać ciągle za maluszkiem, nosić go itp. Tak sobie czasami myślę jak to dobrze, że mam już taką dużą córeczkę :)) Pozdrawiam wszystkie mamy!!!

Gość Ania Mania
Wiecie jakie mamy są najlepsze? Otóż te kochające i wiek nie ma tu znaczenia. Ja to nawet podziwiam te "pózne" mamy, ze maja jeszcze siłę i ochotę na nieprzespane noce, pieluszki, kaszki itp.

alez kij ma dwa konca;-) te pozne mamy maja sile - bo wczesniej mialy przespane noce;-) czesto stac je na pomoc i maja dobre warunki ( nie wszystkie ale jednak), ltaiwej jest sie niemowleciem zajmowac - w przestronnym domu z ogrodem niz w duzsznej kawalerce co nie?

Gość do Ania Mania
czytasz co laski pisza tepa strzalo ? one pisza ze chore jest rodzenie 1 dziecka po 40 , a nie ktoregos z kolei ;/ analfabetyzm.

a po co te wyzwiska, hm?;-) komus sie nerw w pupci napial;-) rodzenie pierwszego dziecka czy kolejnego to bez roznicy w sumie - bo co jelsi przyjemiemy ze rodzenie w danym wieku jest "be" to znaczy be dla pierwszego dziecka a rodzesntwa juz nie dotyczy, hm?;-)

Gość gość
"W wieku 40 lat to sie babcia zostaje" napisala 18 letnia gowniara z marginesu spolecznego. Dziecko w wwieu 20 lat to sie czlowiek uczyc powinien a nie rodzic dzieci... Zdecydowanie wolalabym urodzic w wieku 40 lat niz jaki 20 letnia siksa.

Gość detelinka
wy myslicie ze kobiety robia to specjalnie ze sa leniwe wygode. Otóz nie, te ktore znam wlacznie ze mna bardzo chcialy by miec dzieci, ale niestety nie ma z kim. Nie kazdy t ma szczescie lub potrafi znalezc odpowiedniego faceta. Zawsze sa jakies powody tego ze dziecko jest pozno.ja ma 30 lat zwiazek mi sie sypie i co mam zrobic mam zrobic sobie dziecko na sile bo nie pozna babaci , i potam wyzywazc na nim swoje frustracje bo jestem niesszcesliwa? alez co niektorzy sa empatyczni... a moze ktos mial ciezkie dziecinstwo i potrzebuje czasu zeby sie przygotowac.Moja kuzynka wychowuje dwojke swojego rodzenstwa i pewnie jak wyfruna z domu pomysli o swoim , tak okolo 40 wlasnie, i co ja tez potepiasz. Ale co nie ktore z was sa prymitywne!

detelinka - nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora, sa tez kobiety ktore specjalnie odkladaja ciaze i to ich sprawa.

Gość gość
A nawet gdyby chciala odlozyc macierzynstwo do 40 to co w tym zlego? Jej decyzja i tyle.

Gość gość
A ja urodzilam dziecko kolo 40 wlasnie z wygodnictwa,stac mnie teraz na opiekunke do dziecka od jego narodzin i dobrze mi z tym

Gość gość
Ktoś napisał ze w wieku 20 lat powinno się jeszcze uczyć. Nie zgodze się z tym. W wieku 20 lat kończy się technikum. Po technikum można uzyskać już dobrą pracę jeśli pójdzie się na dobry kierunek. Więc jak ktoś nie chce to nie ma potrzeby się dalej uczyć

Gość gość
Po technikum dobra prace he he. Zapewne.

Gość gość
detelinka jedna jedyna madra wypowiedz tutaj. Ja mam 38 lat, dopiero teraz znalazlam mezczyzne z ktorym chce miec dzieci i zapewne urodze kolo 40-stki.Nie czuje sie ani stara ani zmeczona zyciem. Przeciwnie ,zawsze mialam duzo energii. Po za tym jestem przedszkolanka :) a ze mi sie tak zycie ulozylo to nic za to nie moge :) niestety ale nie poznalam do tej pory mezczyzny ktory chcial rodziny. Od bylego odeszlam po 8 latach zwodzenia kiedy ciagle mowil ze jak dojdziemy do tego i tamtego to za rok dziecko itp itd. wole miec dziecko teraz i ciesze sie ze nie mam dzieci z byle kim i nie jestem rozwodka. sasiadka 30 lat ma dwojke dzieci (6 i 3 lata) od alkoholika z ktorym nie miala slubu. Teraz chlopa szuka do malzenstwa. W przeciwienstwie do niej nie mam zmarszczek i nie jestem ciagle zmeczona i nie musze szukac babysitterki abym mogla gdzies wyjsc a i moje dzieci nie beda musialy wychowywac sie bez ojca. A ze dziecko zmieni moje zycie itd to wiem.Lecz nie mysle ze to bedzie bardziej stresujace niz 8 godzin pracy w przedszkolu :) Tak po za tym mam za soba przepracowane kilkanascie lat a i moj nowy partner jest rowniez dobrze usytuowany :) PS nie mieszkam w PL od ponad 25 lat :) to dla tych ktorzy maja zamiar mnie wyzwac ze pewnie zarabiam marne grosze jako przedszkolanka :)

Gość gość
gość Po technikum dobra prace he he. Zapewne. _______________MOja droga juz po zawodowce mozna znalezc dobrze platna prace i zarabiac tyle pieniazkow jakich po studiach nawet bys nie miala wystarczy glowa ruszyc :P Ale co ja bede Cie uswiadamiac jak masz tak ograniczony tok myslenia :) Tak czytam ten temat i sie smieje,czy Wy naprawde jestescie doroslymi kobietami czy poprostu dziecmi ktore sie w wakacje nudza,bo temat to jakas porazka

Gość gość
Po podstawowce tez mozna zarabiac kupe kasy i oczywscie na kafe to zjawisko powszechne. Szkoda ze w realu tak sie nie dzieje. Ah zapomnialam wedlug kafeteryjnych mam najlepszy wiek na rodzenie dzieci to 20 lat.

Gość gość
jak mozna mówić '' młode mamy około 40 tki '' sama mam 37 lat i wiem ze baba przed 40 stka to stara prukwa , ja się tak czuje STARO , tak samo jak ;; ryczące czterdziestki '' szczyt wiochy !

Gość gość
To musisz byc nie zle styrana zyciem. Bo ja mam 39 i czuje sie mlodo.

Gość gość
jak sie czujesz stara prukwa to pewnie i stara prukwa jestes :) wspolczuje :)

ołesooo 37 i czujesz się stara prukwą? współczuję... a matki około 40 albo starały się i im nie wychodziło albo odłożyły kasę na to żeby dziecku wiodło się jak najlepiej :) i oby zdrowe dzieci miały :)

Gość ryczace 40tki to jałowe baby
tzn bezpłodne, albo mają trudności z donoszeniem , na lekach stymulujących, ciągle ronią, cała ciąża zagrożona~~~~~!!!! wystarczy poczytać tutaj na kafeterii ich tematy typu ciąża po 40tce czy starania w dojrzałym wielku albo invitro - tam to prawie same około 40tki, chore, słabe, wyjałowione, w*******e przez lata i dziecka im się na 40tke zachciało:O żałosne babska, chcą się odmłodzić i kolejnego partnera przy sobie zatrzymać, partnera nawet nie mężą a często kochanka do tego żonatego. Narażają zdrowe dziecka, biednego dziecka, które jest donoszone na siłę, te 40tki ciągle w ciąży na lekach podtrzymujących, faszerują się tabletkami, dzieci później słabe i chore, choroby wychodzą po kilku latach.

Gość gość
"ja mam 45 lat i wlasnie staram sie o dziecko. NIKOMU NIC DO TEGO." Dokładnie.Każda z nas sama decyduje kiedy i ile i czy w ogóle dzieci urodzi.Nie potrafię ogarnąć, jak nudne trzeba mieć życie, aby tak ludzi szufladkować, co za durne baby. "' sama mam 37 lat i wiem ze baba przed 40 stka to stara prukwa , ja się tak czuje STARO" To się czuj, ja się czuję bardzo młodo, a mam 38. Każdemu wedle potrzeb. musisz być bardzo drętwym babusem, skoro już nie mam weny i chęci doi życia w 37 wiosence, nic tylko współczuć. Masakra jakie podejście do wieku w ciemnogrodzie panuje, mam znajomych po 50 , żyją pełnią życia, starszych też mam i nikt nie miarczy,że już tylko pudełko go czeka.Kto was ludzie tak wychował, strasznie prymitywne domy mieliście, współczuję.Życie przecieka wam pewnie miedzy palcami i nic poza ciążami sąsiadek was nie interesuje.To jakiś rodzaj upośledzenie umysłowego musi być, bo jak to inaczej wytłumaczyć? Jednak woja poczyniła tak wielkie straty wśród elit tego kraju,że nie dało się tego nadrobić, ciemny lud się namnożył, teraz słychać jazgot potomków.

Gość gość
Siosrra urodzila dziecoo 2 dni przed 40. Cala ciaze pracowala porod naturalny a dzicko ma 6 lat i oprocz infekcji zadnych chorob. Wiec gowno prawda.

Gość gość
A ja pierwsze dziecko urodzilam gdy mialam 19 lat trzecie natomiast gdy mialam lat wlasnie 40 :) I nie uwazam wcale ze pierwsze bylo za wczesnie a 3 za pozno,wrecz przeciwnie.Jestem bardzo szczesliwa spelniona mama,ktos kto twierdzi,ze kobiety w wieku 40 lat nie powinny miec juz dzieci ma bardzo plytkie myslenie.I to tyle tylko chcialam napisac.

Gość gość
A ja jak miałam 18 urodziłam i mam was gdzieś jadowite wiedźmy :D A jedźcie teraz na mnie i plujcie w ekran pustaki z kafeterii :D

ten temat strasznie generalizuje czy wy kobiety w ogóle macie pojęcie jak daleko poszła medycyna w ciągu nawet ostatnich 10 lat? dzisiejsze 40 to kobiety które nie tylko czują się młodo i są w pełni sił i zdrowia ale i nie wyglądają na swój wiek, bo lepiej dbaja o siebie niż niejedna 20 która je świństwa z fastfoodów i poza solarium nie umie zadbać o cerę średnia wieku się przesuwa i sami lekarze ginekolodzy potwierdzają ze kobiety około 40 są zdrowsze i bardziej gotowe i fizycznie i psychicznie na dziecko a poza tym są aspekty finansowe kobiety są wykształcone, dobrze zarabiają i odłożyły kasy na tyle żeby nie żyć w ciągłym strachu o utratę pracy i brak środków do życia dla siebie i rodziny a te które przez lata walczyły o ciążę i dopiero teraz im się udało? tylko im współczuć walki z własnym organizmem i medycyną i życzyć powodzenia sama mam 37 lat i nie tylko nie czuję się jak stara prukwa ale i młodziej i lepiej niż kiedy rodziłam pierwszą córkę, że nie wspomnę o wyglądzie

Gość gość
ja pisalam pare minut temu ze mam 38 lat i jestem przedszkolanka. Ja nie musze zadnego faceta przy sobie dzieckiem zatrzymywac i ani moj przyszly maz nie jest zonaty :) po prostu oboje szczescia nie mielismy do tej pory co do partnerow i powiem szczerze, ze poznalam go dopiero wtedy kiedy ja sie juz z tym pogodzilam, ze nie bede miec dzieci. A on barrrrrrrrrrrrdzo barrrrrrrrrdzo chce :) A ze nie mieszkam w PL i mam doskonala opieke lekarska oraz regularnie chodze do ginekologa to nie mam czego sie obawiac.Jestem zdrowa jak ryba :) i nareszcie szczesliwa :)

Gość ryczace 40tki to jałowe baby
jasne, jasne wszystkie jesteście piękne i młode i wszystkie NA BANK wyglądacie na max 28 lat:O jak to często piszecie "nie wyglądam na 40 lat, nikt mi tyle nie daje, jestem aktywna, uprawiam sport, dbam o siebie, mam super figurę lepszą niż niejedna 20l,atka" :D:D:D i podobne bzdury pisze każda rycząca 40tka :O której zachciało się bobaska:O Medycyna poszła krok do przodu to fakt, ale natury nie poskromiła, nie oszukasz za nic!!!! Ciąże możesz sztucznie podtrzymywać, ale to nie jest NATURALNE!!! Tak samo jak nie jest naturalne podtrzymywać sztucznie ludzi w stanie wegetatywnym albo w ostatnim stadium raka, zamiast pozwolić godnie odejść, tak samo jest z ciążami 40tek, na siłę sobie wmawiają, że to jest naturlane ALE TAK NIE JEST!!!! i nic na to nie poradzicie, ja nie twierdzę, że kobiety w tym wieku nie dadzą sobie rady z wychowaniem dziecka, bo to nieprawda, ale kobiety w tym wielku rodzą słabe i chore dzieci!!! podtrzymywane na siłę!!! poczytajcie sobie tematy o nich a złapiecie się za głowę, jak tam kobiety się fazerują lekami, żeby tylko donosić!!!! i nie udawajcie że jest inacxzej!!

Gość gość
He he uwazaj sikso bo i ty bedzisz za jakis czas 40 stka. Zobaczymy jak sie bedziesz czula i jak bedziesz wygladac.

Gość gość
Tak tak na oddzialach polozniczych przeciez same 40 na podtrzymaniu leza. Sugeruje sie na taki przejsc zobaczyc jaka jest srednia wieku na podtrzymaniu. Ale ty smarkulo przeciez wiesz lepiej.