Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na poniedzialek.

Polecane posty

Witam w nowym tygodniu. W ten weekend bylem odwiedzic rodzine na Kujawach i przywiozlem 5 siat jedzenia. W zwiazku z tym w tym tygodniu moje gotowanie bedzie ograniczone. Na dzisiejsza obiadokolacje zjem: 1) zupe klopsowa (zwana tez klopsikowa), 2) czeresnie 3) dzban 7up z lodem. Smacznego.

Gość gość
a piwo?

a źabie udka w sosie koperkowym z ptysiowym groszkiem to nie dzisiaj miały byś Maciej serwowane ? l

W poniedzialki nie pije piwa. Piwo pije tylko w weekendy i 2 dni robocze w tygodniu. Dzis wypada dzien bezalkoholowy.

@saam: musze pozjadac do co dostalem od babci, zeby nie skislo albo sie nie zbękło:) Na zabie udka przyjdzie pora.

Gość gość
Słusznie postepujesz z tym piwem, minimalizujesz ryzyko alkoholizmu:)

Staram sie trzymac reke na pulsie i samodoskonalic sie we wszystkich sferach mojego zycia. 5 lat temu rzucilem tez palenie papierosow.

Gość gość
Ja tez pochodzę z Kujaw:)

Gość gość
z Nieszawy

Gość gość
to już wiem:) Ale tez jeżdżę do babci i przywożę 4-5 siat jedzenia. Kujawski zwyczaj:P

Babcie z kolei mam w Bydgoszczy;) No u mnie to nigdy z pustymi rekami nie wyjezdzam. Dostaje nawet rozne inne rzeczy: kosmetyki, detergenty, worki na smieci itp. W ogole prawie nic nie musze sam kupowac.

Gość gość
Ja mam ciotkę w Bydgoszczy. Też dostaję różne rzeczy inne niż jedzenie (choc ono oczywiście przeważa). Najczęściej są to obrusy, serwety czy pościel z lokalnego targowiska. W domu mam całą szafę wypełnioną tymi rzeczami. Są nieuzywane, poniewaz mam kota, który ściąga serwety ze stołów, a pod pościelą z tkaniny innej niż bawełna się pocę. Trzymam na zapas, może dam kiedyś komuś w prezencie:)

Ja na poczatku roku dostalem od babci nowa posciel, koldre i 2 poduszki. A od drugiej babci koc.

Gość gość
saam, o tak, słoikiem jestem:) Ja właśnie z tych, co w dwóch na 5 siat z jedzeniem mają słoiki z gotowymi obiadami od babci:) Klopsy, bigos, leczo, zacierki, itp. Do tego oczywiście popakowane w woreczki pierogi z różnymi farszami - przeważają z mięsem, serem na słodko i z jagodami.

Jak masz np jakis produkt paczkowany po terminie waznosci i ta paczka robi sie taka wielka jakby miala eksplodowac, to znaczy, ze sie zbękło.

Pozniej sloiki myje, wkladam do siatki i wioze puste z powrotem. Zima dostalem 3 pary kalesonow.

Nie, to nie ja. Po co mialbym to zrobic? Nawet gdybym sie bawil w kasowanie tematow, to w tym przypadku nie mialbym nawet motywu. Zawsze jak szukasz sprawcy jakiegos zdarzenia, to zaczynaj od osob, ktore mogly miec motyw. Dopiero pozniej rozszerzamy katalog podejrzanych biorac pod uwage inne kryteria.

ja tam jem w weekend tyle co normalnie, więc mi nic raczej nie zostaje. pulpecików celowo zrobiłam więcej. 1 i c**j, nie ma spacji.

Alicja :) mi wydaje, że spacja/odstęp się robi gdy się wstawi emotkę do tekstu, zaraz sprawdzimy ;)