Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaszany bębenek

Współczesny mezaliansCzy związek studentki medycyny i kierowcy ma jakieś szanse?

Polecane posty

Może koleżanka nie jest na tyle pieprznięta żeby sobie partnera wybierać pod znajomych?

Gość gość
Moorland,idziemy na wódkę,ale ja po zawodówce jestem:(

a ja wódki nie pije czyli nici ze spotkania :P No, ale to dwa problemy, nie jeden :)

Gość Ksieżnicka
Zawodówka jest OK, ma się szybko zawód i potrafi coś konkretnego.

Gość gość
a nie przyszło wam do głowy,że ona może go "pociągnąć" w górę? skreśliliście chłopaka na starcie...ojjj nieładnie

Gość gość
tutaj po zawodówce jesteś nikim....sama śmietanka intelektualna tu przebywa:)

Gość gość
Faceta nie da się w górę pociągnąć, on raczej będzie ciągnął w dół. Moim zdaniem to się nie uda. Pracuje z lekarzami i widzę jacy są, zadufani w sobie, zarabiają od 10 000 zł i gardzą innymi. Koleżanka go zostawi, nie martw się.

Mam wrażenie że wg niektórych wykształcenie średnie lub zawodowe świadczy o nadzwyczajnych walorach intelektualnych, a sam fakt ominięcia etapu matury czy studiów- że ktoś jest super-zdolny...

ale dlaczego zakładacie, że trzeba go ciągnąć w górę? Może jest fajnym, bystrym facetem taki jaki jest teraz?

Gość coś w tym jest ze kobiety wola
Prymitywow. Jestem na 6 roku lekarskiego ak med Wrocław. Większość koleżanek, jak się okazało już dosyć dawno na kilku imprezach, ma partnerow- handlarz i dostawca marchewki z Wielunia, koleś z polibudy od budowy instalacji ściekowych, konwojent kurier rozwozacy gazety do kiosków we Wrocławiu, kooes po ekonomicznej zajmujący się na allegro handlem kurkami od wody i uchwytami do spluczek, konwojent od materiałów biurowych zeszyty gumki ołówki itp. To nie ściema 80 dziewczyn w grupie ma takich chłopaków. A kumple w tym ja mamy problem ze znalezieniem choćby 1 dziewczyny dla siebie, przypominam właśnie skończyliśmy 6 rok, o czymś to swiadczy

ja z kolei znam naprawdę dziesiątki lekarzy i każdy z nich ma wykształconego partnera życiowego, niekoniecznie lekarza, ale prawie zawsze wykształconego, na poziomie

Gość gość
to moze ja sie wypowiem wedlug mnie to jest pierdzielelenie o chopenie jak chopen nie nie zyje. osobiscie uwazam ze ten chlopak kierowca ma wiecej kultury osobistej niz nie jeden studeent medycyny. a wypowiedz swoja opieram na moim kontakcie z osoba po studiach. pracujaca kilkanascie lat w swoim zawodzie

Gość Ksieżnicka
coś w tym jest ze kobiety wola - może jesteś zbytnim egoistą, młody przyszły lekarz powinien mieć branie, bo jest "dobrą partią"

coś w tym jest ze kobiety wola - jedyne o czym świadczy Twój post to o tym, że sam jesteś "prymitywem" oceniając w ten sposób innych ludzi (których nawet nie znasz). Jeżeli koledzy są równie mili co Ty to pewnie dlatego jesteście sami.

Gość gość
skoro prawie lekarz wypowiada sie o handlarzu marchewka,że jest prymitywem....no sory,ale to powiedziało mi o nim więcej niz te jego sześć lat studiów....i nie dziwie sie,że masz problem ze znalezieniem dziewczyny ,d*pku ( ja mogę,jestem po zawodówce) :D

Gość gość
Tu na kafe, panuje ideał romantycznej miłości i wmawianie ludziom, że kierowcy to lepsze partie dla lekarza niż lekarze. W środowisku lekarzy, które znam, współmałżonkowie też są po studiach. Są też faceci-lekarze, którzy mają żony-utrzymanki bez wykształcenia.

Gość gość
a wuj z nimi osobami po studiach znam wiele takich na wysokich stanowiskach ktore swoim postepowaniem skrzywdzilo wiele innych ludzi ...miara naszego czlowieczenstwa jest nasz stosunek do innych ludzi....... czlowiek prosty ma o wiele wiecej kultury osobistej niz osobnicy posiadajacy wiele fakultetow,,,,,, a przynajmniej nie wyrzadzi tyle krzywdy niz oni ,,,tak ja uwazam opierajac swoje wypowiedzi na faktach ktorych doswiadczylam osobiscie

trzeba być idiotą, żeby twierdzić że kultura osobista zależy od poziomu wykształcenia i ze im niższe wykształcenie, tym wyższa kultura, no sorry...

Gość Ksieżnicka
hgg- Kto twierdzi, że im niższe wykształcenie, tym wyższa kultura? Kultura to zależy od wychowania, a nie wykształcenia.

Gość gość
uwazam ze to nie wypali, studia ucza jakiej kultury i ogłady, a na medycyne nie kazdy sie dostanie, a zeby skonczyc takie studia to potrzeba wytrwałości, mysle ze z czasem spadna jej rozowe okulary i bedzie chciała miec wykształconego faceta

no...nasz kolega na 6 roku najwyraźniej opuścił kilka lekcji dobrego wychowania ;)

Gość Ksieżnicka
Poza tym jak wszyscy by byli lekarzami, to nie mielibyście co jeść, dla każdego zawodu należy się szacunek. Gdyby nie było kierowców, wtedy nikt by nie dostarczył np. leków do apteki

Gość gość
zgadza sie do kazdego zawodu trzeba miec szacunek, ale na medycyne jest sie bardzo ciezko dostac i ja skonczyc, tam nie ida studiowac jakies cepy, tym bardziej ze dziewczyna jest juz na 5 roku

Gość gość
i co z tego ze lekarz moze byc debilem.slyszeliscie przypadek ze jeden z nich dokonal amupacji zdrowej nogi .albo prawej..albo o narzedziach chirurgicznych ktorych nioe wyjeli z ciala pacjenta po operacji... ilu z nich mialo promile we krwi podczas dyzurow.. prawnicy lekarze to sa tacy sami ludzie jak my niczym sie nie nie roznia...przejrzyjcie na oczy..pija pala chodza do agencji\STAC ICH\

Gość gość
tak to sa tacy sami ludzie jak my, ale potrzeba wysiłku i wytrwałosci zeby takie studia skonczyc

Przekładanie incydentalnych przypadków pijanych lekarzy na dyżurach na całą grupę zawodową jest głupie i bardzo niesprawiedliwe

To może jednak zastanowimy się co ta dziewczyna w nim widzi? Póki co znamy tylko opinię autorki na jego temat.

Gość coś w tym jest ze kobiety wola
No dobra może prymityw to zbytnie uwypuklenie. Ale jednak chodzi o swiatopoglar, wybaczcie ale ludzie bez studiów, niektórzy po jakichś marnych, zawsze okazują się prędzej czy później mentalnie odmienni od tych którzy studiowali. mam kontakt z wieloma osobami, wiem co mówię, nie nadaje się na tych samych falach i tyle. Już na 2 roku przy zbieraniu wywiadów na internie uczyli nas jak rozmawiać " że zwykłymi ludźmi, z przeciętnym pacjentem", który nie oszukujmyl się, przynajmniej w tym kraju inteligencja nie grzeszy. Pochodzilibyscie trochę po szpitalach jako studenci medycyny sami byście się przekonali. A tu się okazuje ze dziewczyny z własnego środowiska preferują takie jednostki. Pozostawiam do oceny.

tak bardzo starasz się pisać "inteligentnie" i tak zabawnie, nienaturalnie składasz te zdania, używając słów które nie do końca pasują, że aż zaczynam wątpić w to, że w ogóle jesteś studentem.

a tak nawiasem, interna jest na 3 roku ;) Co do rozmowy z "normalnym pacjentem", zgodzę się, niestety często trzeba zejść do "poziomu" wysławiania się lekarza i dociec, co pacjent może mieć na myśli, ale to normalne w każdym fachu. Nie każdy zna nomenklaturę fachową z każdej dziedziny. Ja też pieprzę jak potłuczona kiedy rozmawiam np z hydraulikiem czy mechanikiem samochodowym